ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

NAJČEŠĆA PITANJA

Kategorije najčešćih pitanja:

Aplikacija

Račun

Licence

Uređaji


Aplikacija

Zaboravio/la sam PIN za ESET HOME aplikaciju.

Ako ste zaboravili PIN za ESET HOME aplikaciju, morate deinstalirati aplikaciju i ponovno je instalirati. Deinstalacijom ESET HOME aplikacije nećete izgubiti svoje podatke.

Što su "automatske obavijesti"?

Automatske obavijesti su poruke koje se prikazuju na mobilnim uređajima.

Jesu li ESET HOME aplikacije i portal besplatni?

Da, upotreba ESET HOME aplikacija i portala je besplatna.


Račun

Ne želim primati posebne ponude; kako mogu isključiti ovu opciju?

U ESET HOME aplikaciji dodirnite izbornik ili kliknite korisničko ime na portalu, idite na postavke u odjeljku Moj račun i poništite odabir opcije Želim primati posebne ponude....

Na kraju svake promotivne e-poruke koju vam šalje ESET nalazi se gumb Otkazivanje pretplate.

Što će se dogoditi s mojim uređajima ako uklonim svoj ESET HOME račun?

Uređaji nisu povezani s programom ESET HOME, ali su i dalje aktivni i zaštićeni. Međutim, zajednička zaštita s drugima je deaktivirana.

Primio/la sam sljedeću poruku: "Otkrili smo neobičnu prijavu na vaš račun. Pregledajte sve prijavljene uređaje." Što trebam učiniti?

Da bi se sigurnost vašeg računa poboljšala, ESET HOME otkriva IP adrese vašeg uređaja za prijavu. Ako se ova IP adresa promijeni, primit ćete prethodno navedenu poruku. Ta poruka može značiti da se netko prijavio na vaš račun s drugog uređaja ili se vaša IP adresa promijenila. Ako imate dinamičnu IP adresu ili nemate statičnu IP adresu, vaša IP adresa se može promijeniti svaki dan ovisno o davatelju internetskih usluga i njegovim pravilima.

U svojoj povijesti prijava imam mjesta na kojima nikada nisam bio.

Lokacija prijave ovisi o geografskom IP pretraživanju. Ova lokacija ne mora odgovarati lokaciji uređaja koji se upotrebljava za prijavu na vaš ESET HOME račun. Trenutačna lokacija ovisi o IP adresi vašeg davatelja internetskih usluga.


Licence

Gdje je upravljanje licencama?

License managementintegracija s ESET HOME portalom

Što trebam učiniti kad je riječ o prekomjerno iskorištenoj ili razotkrivenoj licenci?

Pogledajte Što učiniti u slučaju prekomjerno upotrijebljene / razotkrivene licence.

Status moje licence još je "Čekanje potvrde".

Pokušavate potvrditi svoju licencu s pomoću linka u adresi e-pošte više od 1 sat nakon primitka poruke e-pošte. Na ESET HOME računu, u odjeljku Licence, kliknite Prikaži sve licence > Otvori licencu i pomaknite se prema dolje do odjeljka Ponovno pošalji poruku e-pošte za potvrdu.

Što učiniti ako je moja licenca označena kao obustavljena?

ESET-ovi programi koje je aktivirala obustavljena licenca više se ne mogu nadograditi. Preporučujemo da provjerite podatke o plaćanju ili se obratite distributeru licence da biste riješili problem s licencom. Za više informacija posjetite naš članak iz baze znanja.

Je li ESET-ova licenca besplatna?

Pune licence za ESET-ove programe nisu besplatne. Ako odlučujete hoćete li kupiti ESET-ov sigurnosni program, možete koristiti probnu verziju, koja je slična punoj licenci i besplatna je određeno vremensko razdoblje.

Internetski izvori mogu vam pružiti "besplatni" ESET-ov licenčni ključ, ali zapamtite:

Klikom oglasa "Besplatna ESET-ova licenca" možete ugroziti svoje računalo ili uređaj i to može dovesti do zaraze zlonamjernim programom. Zlonamjerni program može biti skriven u neslužbenim YouTube videozapisima, web stranicama koje prikazuju oglase u svrhu zarade novca na temelju vaših posjeta itd. Obično je riječ o zamkama.

ESET može deaktivirati i deaktivira piratske licence.

Posjedovanje piratskog licenčnog ključa nije u skladu s Licenčnim ugovorom za krajnjeg korisnika koji morate prihvatiti kako biste instalirali ESET-ov program.

ESET-ove licence smijete kupiti samo putem službenih kanala kao što su web stranica www.eset.com i distributeri ili prodavači tvrtke ESET (nemojte kupovati licence s neslužbenih web stranica trećih strana kao što je eBay ni licence koje je podijelila treća strana).

ESET-ov program možete preuzeti besplatno. Međutim, aktivacija tijekom instalacije zahtijeva valjani licenčni ključ za ESET-ovu licencu (možete ga preuzeti i instalirati, ali bez aktivacije neće raditi).

Nemojte dijeliti svoju licencu na internetu ili društvenim mrežama (licenca se može proširiti).

Kako se upotrebljava moja licenca?

Pogledajte odjeljak Upotreba licence.

Gdje mogu upravljati postavkama automatske obnove?

Pogledajte stavku Licenca za automatsku obnovu.

Dodatna najčešća pitanja o licenciranju

Najčešća pitanja o licenciranju programa za kućne korisnike pogledajte u ovom članku iz ESET-ove baze znanja.


Uređaji

Gdje mogu vidjeti koliko se uređaja aktivira određenom licencom, u slučaju da imam više licenci?

U odjeljku Licence kliknite Prikaži sve licence > Otvori licencu. U odjeljku Uređaji možete pronaći sve uređaje koje štiti vaša licenca. Ovdje ćete vidjeti samo uređaje povezane s ESET HOME računom.

Ne vidim svoj uređaj u odjeljku Uređaji, ali uređaj je potpuno zaštićen.

Uređaj se vjerojatno aktivira drugom licencom koja nije dodana u odjeljak Licence. Nakon što dodate svoju licencu na ESET HOME, link za potvrdu poslat će se vlasniku licence. Vlasnik odlučuje o tome hoće li vam dati dopuštenje za upravljanje.

Kako mogu odspojiti uređaj, a da ne deaktiviram zaštitu?

Možete odspojiti uređaj s licence iz ESET-ova programa. Ako niste vlasnik ESET HOME računa, zatražite od vlasnika da odspoji vaš uređaj.

Kako povezati uređaj s ESET HOME računom?

Pogledajte Povezivanje uređaja s ESET HOME računom.