ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

NAJČEŠĆA PITANJA

Kategorije najčešćih pitanja:

Aplikacija

Račun

Pretplate

Uređaji


Aplikacija

Zaboravio/la sam PIN za ESET HOME aplikaciju.

Ako ste zaboravili PIN za ESET HOME aplikaciju, morate deinstalirati aplikaciju i ponovno je instalirati. Deinstalacijom ESET HOME aplikacije nećete izgubiti svoje podatke.

Što su "automatske obavijesti"?

Automatske obavijesti su poruke koje se prikazuju na mobilnim uređajima.

Jesu li ESET HOME aplikacije i portal besplatni?

Da, upotreba ESET HOME aplikacija i portala je besplatna.


Račun

Zaboravio sam vjerodajnice za ESET HOME. Što da radim?

Ako ste zaboravili vjerodajnice za ESET HOME, pročitajte upute u poglavlju Zaboravio sam lozinku za ESET HOME.

Što učiniti ako je moja lozinka razotkrivena?

Kada se vaša lozinka pojavi u jednoj od baza podataka iz različitih povreda podataka na internetu, slijedite upute u poglavlju Razotkrivena lozinka.

Ne želim primati posebne ponude; kako mogu isključiti ovu opciju?

U ESET HOME aplikaciji dodirnite izbornik ili kliknite korisničko ime na portalu, idite na postavke u odjeljku Moj račun i poništite odabir opcije Želim primati posebne ponude....

Na kraju svake promotivne e-poruke koju vam šalje ESET nalazi se gumb Otkazivanje pretplate.

Što će se dogoditi s mojim uređajima ako uklonim svoj ESET HOME račun?

Uređaji nisu povezani s programom ESET HOME, ali su i dalje aktivni i zaštićeni. Međutim, zajednička zaštita s drugima je deaktivirana.

Primio/la sam sljedeću poruku: "Otkrili smo neobičnu prijavu na vaš račun. Pregledajte sve prijavljene uređaje." Što trebam učiniti?

Da bi se sigurnost vašeg računa poboljšala, ESET HOME otkriva IP adrese vašeg uređaja za prijavu. Ako se ova IP adresa promijeni, primit ćete prethodno navedenu poruku. Ta poruka može značiti da se netko prijavio na vaš račun s drugog uređaja ili se vaša IP adresa promijenila. Ako imate dinamičnu IP adresu ili nemate statičnu IP adresu, vaša IP adresa se može promijeniti svaki dan ovisno o davatelju internetskih usluga i njegovim pravilima.

U svojoj povijesti prijava imam mjesta na kojima nikada nisam bio.

Lokacija prijave ovisi o geografskom IP pretraživanju. Ova lokacija ne mora odgovarati lokaciji uređaja koji se upotrebljava za prijavu na vaš ESET HOME račun. Trenutačna lokacija ovisi o IP adresi vašeg davatelja internetskih usluga.

Zašto na svojem ESET HOME računu ne vidim sigurnosne funkcije roditeljske kontrole i zaštite identiteta?

Zaštita identiteta i roditeljska kontrola nisu dio razine pretplate ESET Small Business Security. Da biste aktivirali Identity Protection (trenutačno dostupan samo korisnicima u SAD-u) i roditeljsku kontrolu, kupite podobnu pretplatu i povežite je sa svojim ESET HOME računom.


Pretplate

Kako obnoviti ili dodati dodatne uređaje u pretplatu?

Pretplatu možete obnoviti, proširiti ili nadograditi u bilo kojem trenutku tako da slijedite upute u temi Automatska obnova pretplate. Za više informacija o upravljanju postavkama automatske obnove ESET pretplata ili načinu nadogradnje podataka o kreditnoj kartici pročitajte naš članak iz baze znanja.

Gdje se nalazi upravljanje pretplatom?

Upravljanje pretplatom integrira se s portalom/aplikacijom ESET HOME.

Što trebam učiniti kad je riječ o prekomjerno upotrijebljenoj ili razotkrivenoj pretplati?

Pogledajte Što učiniti u slučaju prekomjerno upotrijebljene / razotkrivene pretplate.

Status moje pretplate i dalje je "Čekanje potvrde".

Pokušavate potvrditi svoju pretplatu s pomoću linka u adresi e-pošte više od 1 sat nakon primitka poruke e-pošte. Na ESET HOME računu, u odjeljku Pretplate, kliknite Prikaži sve pretplate > Otvori pretplatu i pomaknite se prema dolje do odjeljka Ponovno pošalji e-poruku za potvrdu.

Što učiniti ako je moja pretplata označena kao obustavljena?

ESET-ovi programi koje je aktivirala obustavljena pretplata više se ne mogu nadograditi. Preporučujemo da provjerite podatke o plaćanju ili se obratite distributeru pretplate da biste riješili problem s pretplatom. Za više informacija posjetite naš članak iz baze znanja.

Je li pretplata na ESET besplatna?

Pune pretplate za ESET-ove programe nisu besplatne. Ako odlučujete hoćete li kupiti ESET-ov sigurnosni program, možete koristiti probnu verziju, koja je slična punoj pretplati i besplatna je određeno vremensko razdoblje.

Internetski izvori mogu vam pružiti "besplatni" ESET-ov aktivacijski ključ, ali zapamtite:

Klikom oglasa "Besplatna ESET-ova pretplata" možete ugroziti svoje računalo ili uređaj i to može dovesti do zaraze zlonamjernim programom. Zlonamjerni program može biti skriven u neslužbenim YouTube videozapisima, web stranicama koje prikazuju oglase u svrhu zarade novca na temelju vaših posjeta itd. Obično je riječ o zamkama.

ESET može deaktivirati i deaktivira piratske pretplate.

Posjedovanje piratskog aktivacijskog ključa nije u skladu s Licenčnim ugovorom za krajnjeg korisnika koji morate prihvatiti kako biste instalirali ESET-ov program.

ESET-ove pretplate smijete kupiti samo putem službenih kanala kao što su web stranica www.eset.com i distributeri ili prodavači tvrtke ESET (nemojte kupovati pretplate s neslužbenih web stranica trećih strana kao što je eBay ni pretplate koje je podijelila treća strana).

ESET-ov program možete preuzeti besplatno. Međutim, aktivacija tijekom instalacije zahtijeva valjani aktivacijski ključ za ESET-ovu (možete ga preuzeti i instalirati, ali bez aktivacije neće raditi).

Nemojte dijeliti svoju pretplatu na internetu ili društvenim mrežama (pretplata se može proširiti).

Kako se pretplata upotrebljava?

Pogledajte Upotreba pretplate.

Dodatna najčešća pitanja o licenciranju

Najčešća pitanja o licenciranju programa za kućne korisnike pogledajte u ovom članku iz ESET-ove baze znanja.


Uređaji

Mogu li vidjeti broj aktiviranih i dostupnih uređaja / serverskih uređaja, tako da znam koliko još uređaja mogu zaštiti određenom pretplatom?

Informacije o broju uređaja / serverskih uređaja aktiviranih putem određene pretplate prikazuju se u odjeljku Detalji pretplate.

Kako preuzeti/instalirati ESET nakon kupnje?

ESET možete instalirati prema uputama u nastavku:

1.Deinstalirajte sve prethodno instalirane ESET-ove programe.

2.Prijavite se na svoj ESET HOME račun ili ga stvorite.

3.Pokrenite instalaciju ESET-a na uređaj.

Pročitajte naš članak iz baze znanja za vizualne upute u vezi s instalacijom i aktivacijom programa na sustavu Windows.

Gdje mogu vidjeti koliko se uređaja aktivira određenom pretplatom, u slučaju da imam više pretplata?

U odjeljku Pretplate kliknite Prikaži sve pretplate > Otvori pretplatu. U odjeljku Uređaji možete pronaći sve uređaje koje štiti vaša pretplata. Ovdje ćete vidjeti samo uređaje povezane s ESET HOME računom.

Ne vidim svoj uređaj u odjeljku Uređaji, ali uređaj je potpuno zaštićen.

Uređaj se vjerojatno aktivira drugom pretplatom koja nije dodana u odjeljak Pretplate. Nakon što dodate svoju pretplatu na ESET HOME, link za potvrdu će se poslati vlasniku pretplate. Vlasnik odlučuje o tome hoće li vam dati dopuštenje za upravljanje.

Kako mogu odspojiti uređaj, a da ne deaktiviram zaštitu?

U ESET-ovom programu možete uklonite vezu uređaja s pretplatom. Ako niste vlasnik ESET HOME računa, zatražite od vlasnika da ukloni vezu s vašim uređajem ili deinstalirajte ESET-ov program sa svog uređaja.

Kako povezati uređaj s ESET HOME računom?

Pogledajte Povezivanje uređaja s ESET HOME računom.