ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Početak rada

Stvaranjem ESET HOME računa možete pregledati pretplate i upravljati njima i zaštitama povezanih uređaja. ESET HOME također pruža različite funkcije, kao što su ESET Parental Control, za zaštitu vaše djece od prijetnji na pametnim telefonima i tabletima; ESET Password Manager, za zaštitu i spremanje vaših lozinki i osobnih podataka; i ESET Anti-Theft, za pronalazak prijenosnog računala ili mobilnog uređaja ako je izgubljen ili ukraden. Pročitajte odjeljak Funkcije programa ESET HOME za više informacija.


note

Kada povežete samo ESET Small Business Security ili ESET Safe Server pretplatu s ESET HOME računom, dostupne su samo Password Manager, VPN i Anti-Theft funkcije. Sve se funkcije prikazuju kada dodate ESET HOME pretplatu svojem ESET HOME računu.

Nakon što stvorite ESET HOME račun, dodajte pretplatu i zaštitite svoje uređaje. Na početnom zaslonu programa ESET HOME kliknite Početak rada i nastavite u skladu sa svojim preferencama u nastavku:

Dodavanje pretplate i preuzimanje zaštite

1.Odaberite Dodaj pretplatu i preuzmi zaštitu i kliknite Dalje.

2.Upišite aktivacijski ključ i kliknite Dodaj pretplatu. Ako još nemate pretplatu, idite natrag i odaberite opciju Kupi pretplatu ili nabavite besplatnu probnu verziju klikom na Isprobajte zaštitu besplatno.


note

Upute za upravljanje svojim pretplatama potražite u članku Pretplate i upravljanje pretplatama.

3.Vaša je pretplata sada aktivna i možete:

a)Dodajte drugu pretplatu pomoću postupka u koraku 2.

b)Zaštita uređaja – preuzmite ESET-ov program izravno iz programa ESET HOME i povežite svoj uređaj s ESET HOME računom da biste pregledali funkcije i upravljali njima. Možete zaštititi trenutačni/drugi uređaj ili podijeliti zaštitu s nekim drugim tako da slijedite upute u nastavku:


important

Možete aktivirati zaštitu na uređajima sa sustavom macOS, no oni se neće prikazati kao povezani uređaji na vašem ESET HOME računu. Nećete vidjeti njihov sigurnosni status u programu ESET HOME.

Zaštiti ovaj uređaj – preuzmite ESET-ov instalacijski program na uređaj koji trenutačno upotrebljavate i aktivirajte ESET-ov program.

4.Da biste instalacijski program preuzeli na trenutačni uređaj, kliknite Zaštiti ovaj uređaj, a zatim Dalje. Ako nemate slobodnih jedinica pretplate, uklonite neke uređaje, kupite novu pretplatu ili povećajte kapacitet postojeće pretplate.


important

Kada vam pretplata istekne, kliknite Obnovi ili dodajte novu pretplatu klikom na Već imate obnovljenu ili novu pretplatu?

5.Odaberite pretplatu, ako imate više od jedne podobne, i kliknite Nastavi. Da biste zaštitili svoj uređaj na sustavu Windows Server, kliknite Kliknite ovdje za preuzimanje antivirusne zaštite za Windows Server i slijedite upute na zaslonu.


note

Zaštitite Android uređaj

Ako želite zaštititi uređaj sa sustavom Android, bit ćete preusmjereni u trgovinu Google Play da biste preuzeli najnoviju verziju aplikacije ESET Mobile Security ili izravno u aplikaciju ESET Mobile Security ako ste je već preuzeli. Nakon aktivacije programa ESET Mobile Security vaš uređaj će se automatski povezati s ESET HOME računom.

Za uređaje sa sustavom Android je dostupna i besplatna verzija programa ESET Mobile Security.

6.Kliknite Preuzmi antivirusnu zaštitu.

7.Kliknite Shvaćam.

8.Otvorite preuzeti instalacijski program i aktivirajte ESET-ov program.

Zaštiti drugi uređaj

arrow_down_homeSlanje veze za preuzimanje e-poštom– pošaljite ESET-ov instalacijski program za aktiviranje zaštite na drugim uređajima.
arrow_down_homeZajednička upotreba pretplate– podijelite svoju pretplatu i omogućite drugima da instaliraju ESET-ovu zaštitu na svojim uređajima i upravljaju njome putem vlastita ESET HOME računa. Dijeliti se mogu samo uređaji sa sustavom Windows OS i macOS.

Kupite pretplatu

Nakon što odaberete Kupi pretplatu, kliknite Dalje i bit ćete preusmjereni na ESET eStore, gdje možete kupiti pretplatu. Zatim se prijavite na svoj ESET HOME račun da biste zaštitili svoj uređaj.

Besplatno isprobajte zaštitu

1.Odaberite Isprobaj besplatnu zaštitu, a zatim kliknite Dalje.

2.Odaberite operacijski sustav uređaja koji želite zaštititi i kliknite Dalje.

3.Kliknite:

a)Preuzmi zaštitu – instalacijski program preuzet će se radi zaštite vašeg trenutačnog uređaja.

b)Pošalji e-poštu – zaštita će biti poslana na unesenu adresu e-pošte.