ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Upotreba licence

Upotreba licence pruža informacije o načinu na koji upotrebljavate ESET-ovu licencu, tako da možete upotrebljavati besplatne jedinice licence ili optimizirati upotrebu postojećih jedinica licenci. U ovom odjeljku možete preimenovati, ukloniti ili identificirati uređaje koji upotrebljavaju vašu licencu. Isto tako možete pronaći besplatna i zajednička računala licence.

Kategorije jedinica licence

Nakon prijave u ESET HOME račun u odjeljku Licence kliknite Prikaži sve licence > Otvori licencu. Sve jedinice licence u odjeljku Upotreba licence prikazivat će se u tri kategorije:

Uređaji povezani s vašim ESET HOME računom – uređaji zaštićeni vašom licencom i povezani s vašim ESET HOME računom. Ako član vaše obitelji ili prijatelj upotrebljavaju neke od uređaja koje vidite u ovoj kategoriji, oni mogu upravljati njima sa svojeg ESET HOME računa. Pogledajte upute za stvaranje ESET HOME računa i dodavanje uređaja.

Ostali uređaji zaštićeni vašom licencom – uređaji zaštićeni vašom licencom koji još nisu povezani ni s jednim ESET HOME računom. Pogledajte upute o tome kako povezati uređaj s ESET HOME računom.

Zaštita koju dijelite s obitelji i prijateljima – uređaji zaštićeni vašom licencom i povezani s ESET HOME računom člana vaše obitelji ili vašeg prijatelja. Za svako zajedničko računalo licence prikazuju se korisnikova adresa e-pošte i status pozivnice u ovoj kategoriji. To može biti:

a)Poslana pozivnica – poslali ste pozivnicu e-poštom svojem prijatelju i čekate da je prihvati.

b)Pozivnica prihvaćena – vaš prijatelj je prihvatio pozivnicu, ali nije aktivirao ESET-ov program na svom uređaju.

c)Aktivirano – vaš prijatelj je prihvatio i aktivirao ESET-ov program.


example

Primjer

Ako vaša licenca ima kapacitet od pet jedinica i želite podijeliti dvije jedinice licence s nekim drugim, možete poslati pozivnicu tom korisniku. Nakon što korisnik prihvati pozivnicu, uz zajedničku zaštitu će se aktivirati jedan program. Statusi pozivnica će se prikazivati kao Aktivirano i Pozivnica prihvaćena. Upotreba licence će odražavati dvije podijeljene jedinice kao (2/5). Međutim, status upotrebe će u obzir uzeti samo aktivirani uređaj.

Statusi sigurnosti uređaja

Uređaji zaštićeni vašom licencom mogu imati sljedeće sigurnosne statuse:

Icon-OK Zaštićeno – Uređaj je zaštićen, redovito se nadograđuje, a licenca na tom uređaju nije istekla.

important Potrebna je pozornost – ESET-ov program funkcionira, ali uređaj ima problem.

warning Sigurnosno upozorenje – ESET-ov program ne radi ispravno.

Nije aktivno više od (tjedni, mjeseci, godine) – ovaj status se pojavio na vašem uređaju kada:

Uređaj ne komunicira s vašim ESET HOME računom dulje vrijeme (na primjer, uređaj u kvaru). Ako više ne upotrebljavate ovaj uređaj, uklonite ga da biste oslobodili računala licence.

Upotrebljavate aplikaciju za prisilno zaustavljanje ili čišćenje na uređaju sa sustavom Android. U ovom slučaju ručno otvorite aplikaciju ESET Mobile Security na svojem uređaju sa sustavom Android kako bi ispravno funkcionirala i riješila problem.


important

VAŽNO

Da biste bili sigurni da je vaš uređaj sa sustavom Android aktivan i pravilno zaštićen, preporučuje se da dodate aplikaciju ESET Mobile Security na popis za zanemarivanje ili na popis pouzdanih stavki u aplikaciji za prisilno zaustavljanje ili čišćenje. Za izuzimanje određene aplikacije iz postupka prisilnog zaustavljanja može se upotrijebiti druga metoda u vašoj aplikaciji.