ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Upotreba pretplate

Upotreba pretplate pruža informacije o ESET-ovoj pretplati, tako da možete upotrebljavati besplatne jedinice pretplate ili optimizirati upotrebu postojećih jedinica pretplate. U ovom odjeljku možete preimenovati, ukloniti ili identificirati uređaje/servere koji upotrebljavaju vašu pretplatu. Možete i pronaći informacije o besplatnim i zajedničkim mjestima pretplate.


important

Čak i ako ne vidite zaštićene uređaje sa sustavom macOS kao povezane uređaje na ESET HOME računu, upotreba pretplate odražava ih kao iskorištene jedinice pretplate.

Kada se prijavite u ESET HOME račun, u odjeljku Pretplate kliknite Prikaži sve pretplate > Otvori pretplatu. Zaslon je podijeljen u dva odjeljka:

Pregled uređaja

Sve ćete jedinice pretplate vidjeti u sljedećim kategorijama:

Uređaji povezani s vašim ESET HOME računom – uređaji/serveri zaštićeni vašom pretplatom i povezani s ESET HOME računom. Ako netko drugi upotrebljava neke od uređaja koje vidite u ovoj kategoriji, njima može upravljati sa svojeg ESET HOME računa. Za više informacija pogledajte odjeljke za stvaranje ESET HOME računa i dodavanje uređaja.

Ostali uređaji zaštićeni vašom pretplatom – uređaji/serveri zaštićeni vašom pretplatom koji još nisu povezani s ESET HOME računom. Pogledajte vodič za povezivanje uređaja s ESET HOME računom.

Osobe s kojima dijelite pretplatu – uređaji zaštićeni vašom pretplatom i povezani s tuđim ESET HOME računom. U ovoj kategoriji svako zajedničko mjesto pretplate predstavljeno je korisnikovom adresom e-pošte i statusom pozivnice. Moglo bi biti:

a)Poslana pozivnica – poslali ste e-poruku s pozivnicom nekome drugom i čekate prihvaćanje.

b)Pozivnica prihvaćena – vaš prijatelj je prihvatio pozivnicu, ali nije aktivirao ESET-ov program na svom uređaju.

c)Aktivirano – vaš prijatelj je prihvatio i aktivirao ESET-ov program.


example

Ako vaša pretplata ima pet besplatnih jedinica i želite podijeliti dvije jedinice pretplate s nekim drugim, možete poslati pozivnicu tom korisniku. Nakon što korisnik prihvati pozivnicu, aktivirat će se jedan program sa zajedničkom zaštitom. Statusi pozivnica prikazivat će se kao Aktivirano i Pozivnica prihvaćena. Upotreba pretplate će odražavati dvije podijeljene jedinice kao (2/5). Međutim, Status upotrebe će u obzir uzeti samo aktivirani uređaj.

Uređaji / serverski uređaji zaštićeni vašom pretplatom mogu imati sljedeće sigurnosne statuse:

Icon-OK Zaštićeno – uređaj / serverski uređaj je zaštićen i redovito se nadograđuje, a pretplata na tom uređaju nije istekla.

important Potrebna je pozornost – ESET-ov program funkcionira, ali uređaj / serverski uređaj ima problem.

warning Sigurnosno upozorenje – ESET-ov program ne radi ispravno.

Nije aktivno više od (tjedni, mjeseci, godine) – ovaj status se pojavio na vašem uređaju kada:

Uređaj ne komunicira s ESET HOME računom dulje vrijeme (na primjer, uređaj u kvaru). Ako više ne upotrebljavate ovaj uređaj, uklonite ga kako biste oslobodili mjesta pretplate.

Upotrebljavate aplikaciju za prisilno zaustavljanje ili čišćenje na uređaju sa sustavom Android. U ovom slučaju ručno otvorite aplikaciju ESET Mobile Security na svojem uređaju sa sustavom Android kako bi ispravno funkcionirala i riješila problem.


important

Da biste bili sigurni da je vaš uređaj sa sustavom Android aktivan i pravilno zaštićen, preporučuje se da dodate aplikaciju ESET Mobile Security na popis za zanemarivanje ili na popis pouzdanih stavki u aplikaciji za prisilno zaustavljanje ili čišćenje. Za izuzimanje određene aplikacije iz postupka prisilnog zaustavljanja može se upotrijebiti druga metoda u vašoj aplikaciji.

Pregled pretplate

Općenite informacije – ovaj odjeljak sadrži sve informacije o pretplati, uključujući naziv pretplate, status pretplate, status uporabe, model pretplate, datum isteka, ID podrške i aktivacijski ključ.

Aktivirana zaštita – ovaj odjeljak pruža informacije o uporabi uređaja/servera na temelju kapaciteta pretplate, uključujući sigurnosne funkcije. Broj prikazuje koliko je aktiviranih od kupljenih uređaja / serverskih uređaja.

subscriptions_detail