Online-Help van ESET

Zoeken Nederlands
Selecteer de categorie
Selecteer het onderwerp

Veelgestelde vragen

FAQ-categorieën:

Toepassing

Account

Licenties

Apparaten


Toepassing

Ik ben mijn pincode voor de ESET HOME-toepassing vergeten.

Als u de pincode voor uw ESET HOME-toepassing bent vergeten, moet u de toepassing verwijderen en opnieuw installeren. U verliest echter geen gegevens als u uw ESET HOME-toepassing verwijdert.

Wat zijn pushmeldingen?

Pushmeldingen zijn berichten die als pop-up op mobiele apparaten worden weergegeven.

Zijn de ESET HOME-toepassingen en portal gratis?

Ja, het gebruik van ESET HOME is gratis.


Account

Ik wil geen speciale aanbiedingen ontvangen. Hoe kan ik mij uitschrijven?

Tik in de ESET HOME-app op het menu of klik in de portal op de gebruikersnaam, ga naar de instellingen van Mijn account en schakel de optie Ik wil speciale aanbiedingen ontvangen uit.

Onderaan alle promotiemails van ESET vindt u de knop Uitschrijven.

Wat gebeurt er met mijn apparaten als ik mijn ESET HOME-account verwijder?

Apparaten worden losgekoppeld van ESET HOME, maar blijven geactiveerd en apparaten blijven beveiligd. Beveiliging die is gedeeld met anderen, wordt echter gedeactiveerd.

Ik kreeg dit bericht te zien: "We hebben een ongebruikelijke aanmelding waargenomen bij uw account. Bekijk alle aangemelde apparaten.". Wat moet ik doen?

Om de beveiliging van uw account te verbeteren, detecteert ESET HOME het IP-adres van het apparaat waarmee u zich aanmeldt. Als dit IP-adres verandert, ontvangt u het bovenstaande bericht. Dit bericht kan betekenen dat iemand zich vanaf een ander apparaat bij uw account heeft aangemeld of dat uw IP-adres is gewijzigd. Als u een dynamisch IP-adres hebt of geen statisch IP-adres hebt, kan uw IP-adres elke dag veranderen. Dit is afhankelijk van uw internetprovider en het beleid van uw internetprovider.

Ik heb plaatsen in mijn aanmeldingsgeschiedenis waar ik nog nooit ben geweest.

De aanmeldingslocatie is afhankelijk van een functie die de geografische locatie van het IP-adres opzoekt. Deze locatie hoeft niet overeen te komen met de apparaatlocatie waarvandaan u zich bij uw ESET HOME-account aanmeldt. De huidige locatie is afhankelijk van het IP-adres van uw internetprovider.


Licenties

Waar bevindt zich licentiebeheer?

License managementintegratie in de ESET HOME-portal

Wat moet ik doen als mijn licentie te veel wordt gebruikt of is gelekt?

Zie Wat te doen als u een te veel gebruikte/gelekte licentie hebt.

Mijn licentiestatus is nog steeds 'Wachten op bevestiging'.

U probeert meer dan 1 uur na ontvangst van de e-mail om uw licentie te verifiëren met de koppeling in uw e-mailadres. Klik in uw ESET HOME-account in het gedeelte Licenties op Alle licenties weergeven > Open licentie en scrol omlaag naar Verificatiebericht opnieuw verzenden.

Wat te doen als mijn licentie wordt gemarkeerd als opgeschort?

ESET-producten die zijn geactiveerd door een opgeschorte licentie, ontvangen geen updates meer. We raden u aan uw betalingsgegevens te controleren of contact op te nemen met uw licentiedistributeur om het licentieprobleem op te lossen. Ga voor meer informatie naar het artikel in onze kennisbank.

Is een ESET-licentie gratis?

Volledige licenties voor ESET-producten zijn niet gratis. Als u overweegt een ESET-beveiligingsproduct te kopen, kunt u een proefversie gebruiken. Deze is bijna gelijk aan een volledige licentie en is gratis gedurende een specifieke periode.

Op internet wordt u mogelijk een 'gratis' ESET-licentiecode aangeboden, maar onthoud:

Als u op een advertentie met 'gratis ESET-licentie' klikt, kan dit uw computer of apparaat in gevaar brengen en kan dit leiden tot besmetting met malware. Malware kan verborgen zijn in niet-officiële YouTube-video's, op websites die advertenties weergeven om geld te verdienen op basis van uw bezoek, enz. Meestal gaat het om een valstrik.

ESET kan illegale licenties uitschakelen en zal dit ook doen.

Als u een illegale licentiecode hebt, handelt u in strijd met de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers die u moet accepteren om een ESET-product te kunnen installeren.

U moet ESET-licenties alleen kopen via officiële kanalen, zoals www.eset.com, een ESET-distributeur of een verkoper (koop geen licenties op niet-officiële websites van derden, zoals eBay, en koop geen gedeelde licentie van een derde partij).

U kunt een ESET-product gratis downloaden, maar voor activering tijdens de installatie ervan is een geldige ESET-licentiecode vereist (u kunt het product wel downloaden en installeren, maar zonder activering werkt het niet).

Deel uw licentie niet op internet of via sociale media (uw licentie kan dan wijdverspreid worden).

Hoe wordt mijn licentie gebruikt?

Zie Licentiegebruik.

Waar kan ik mijn instellingen voor automatisch verlengen beheren?

Zie Automatisch verlengen van een licentie.

Aanvullende veelgestelde vragen over licenties

Zie het artikel in de ESET-kennisbank voor de veelgestelde vragen over licenties voor producten voor thuisgebruik.


Apparaten

Waar kan ik zien hoeveel apparaten er met een bepaalde licentie zijn geactiveerd, voor het geval ik meer licenties heb?

Klik in Licenties op Alle licenties weergeven > Licentie openen. In het gedeelte Apparaten vindt u alle apparaten die zijn beveiligd met uw licentie. U ziet hier alleen apparaten die aan een ESET HOME-account zijn gekoppeld.

Ik zie mijn apparaat niet in het gedeelte Apparaten, maar het is wel volledig beveiligd.

Uw apparaat is waarschijnlijk geactiveerd met een andere licentie, die niet is toegevoegd aan het gedeelte Licenties. Nadat u uw licentie aan ESET HOME hebt toegevoegd, wordt er een bevestigingskoppeling naar de licentie-eigenaar verzonden. Het is aan de eigenaar om u de mogelijkheid tot het beheer van de licentie te geven.

Hoe kan ik mijn apparaat loskoppelen, maar de beveiliging niet deactiveren?

U kunt de koppeling tussen uw apparaat en de licentie in het ESET-product verbreken. Als u niet de eigenaar van het ESET HOME-account bent, vraag dan de eigenaar om de koppeling met uw apparaat te verbreken.

Hoe koppel ik een apparaat aan mijn ESET HOME-account?

Zie Apparaat koppelen aan ESET HOME-account.