Selecteer de categorie
Selecteer het onderwerp

Veelgestelde vragen

FAQ-categorieën:

Toepassing

Account

Abonnementen

Apparaten

Toepassing

Ik ben mijn pincode voor de ESET HOME-toepassing vergeten.

Als u de pincode voor uw ESET HOME-toepassing bent vergeten, moet u de toepassing verwijderen en opnieuw installeren. U verliest echter geen gegevens als u uw ESET HOME-toepassing verwijdert.

Wat zijn pushmeldingen?

Pushmeldingen zijn berichten die als pop-up op mobiele apparaten worden weergegeven.

Zijn de ESET HOME-toepassingen en portal gratis?

Ja, het gebruik van ESET HOME is gratis.

Account

Ik ben mijn ESET HOME aanmeldingsgegevens vergeten. Wat moet ik doen?

Als u uw ESET HOME aanmeldingsgegevens bent vergeten, leest u de instructies in het hoofdstuk Ik ben mijn ESET HOME-wachtwoord vergeten.

Wat moet ik doen wanneer mijn wachtwoord is gelekt?

Wanneer uw wachtwoord is verschenen in een van de databases afkomstig van diverse gegevenslekken, volgt u de instructies in het hoofdstuk Gelekt wachtwoord.

Ik wil geen speciale aanbiedingen ontvangen. Hoe kan ik mij uitschrijven?

Tik in de ESET HOME-toepassing op het menu of klik in de portal op de gebruikersnaam, ga naar de instellingen van Mijn account en schakel de optie Ik wil speciale aanbiedingen ontvangen uit.

Onderaan alle promotiemails van ESET vindt u de knop Uitschrijven.

Wat gebeurt er met mijn apparaten als ik mijn ESET HOME-account verwijder?

Apparaten worden losgekoppeld van ESET HOME, maar blijven geactiveerd en beveiligd. Beveiliging die is gedeeld met anderen, wordt echter gedeactiveerd.

Ik kreeg dit bericht te zien: "We hebben een ongebruikelijke aanmelding waargenomen bij uw account. Bekijk alle aangemelde apparaten.". Wat moet ik doen?

Om de beveiliging van uw account te verbeteren, detecteert ESET HOME het IP-adres van het apparaat waarmee u zich aanmeldt. Als dit IP-adres verandert, ontvangt u het bovenstaande bericht. Dit bericht kan betekenen dat iemand zich vanaf een ander apparaat bij uw account heeft aangemeld of dat uw IP-adres is gewijzigd. Als u een dynamisch IP-adres hebt of geen statisch IP-adres hebt, kan uw IP-adres elke dag veranderen. Dit is afhankelijk van uw internetprovider en het beleid van uw internetprovider.

Ik heb plaatsen in mijn aanmeldingsgeschiedenis waar ik nog nooit ben geweest.

De aanmeldingslocatie is afhankelijk van een functie die de geografische locatie van het IP-adres opzoekt. Deze locatie hoeft niet overeen te komen met de apparaatlocatie waarvandaan u zich bij uw ESET HOME-account aanmeldt. De huidige locatie is afhankelijk van het IP-adres van uw internetprovider.

Abonnementen

Hoe kan ik mijn abonnement verlengen of extra apparaten toevoegen aan mijn abonnement?

U kunt uw abonnement op elk gewenst moment verlengen, uitbreiden of upgraden. Volg de instructies in het onderwerp Automatische verlenging van abonnementen.

Waar is Abonnementsbeheer?

Abonnementsbeheer is geïntegreerd met de ESET HOME-portal.

Wat moet ik doen als mijn abonnement te veel wordt gebruikt of is gelekt?

Zie Wat te doen als u een te veelgebruikt/gelekt abonnement hebt.

De status van mijn abonnement is nog steeds 'Wachten op bevestiging'.

U probeert uw abonnement te verifiëren met behulp van de koppeling in uw e-mailadres, maar er is al meer dan 1 uur verstreken na ontvangst van de e-mail. Klik in uw ESET HOME-account in het gedeelte Abonnementen op Alle abonnementen weergeven > Abonnement openen en scrol omlaag naar Verificatiebericht opnieuw verzenden.

Wat moet ik doen als mijn abonnement wordt gemarkeerd als opgeschort?

ESET-producten die zijn geactiveerd door een opgeschort abonnement, ontvangen geen updates meer. We raden u aan uw betalingsgegevens te controleren of contact op te nemen met de distributeur van uw abonnement om het probleem met uw abonnement op te lossen. Ga voor meer informatie naar het artikel in onze kennisbank.

Is een ESET-abonnement gratis?

Volledige abonnementen voor ESET-producten zijn niet gratis. Als u overweegt een ESET-beveiligingsproduct te kopen, kunt u een proefversie gebruiken. Deze is bijna gelijk aan een volledig abonnement en is gratis gedurende een specifieke periode.

Op internet wordt u mogelijk een 'gratis' ESET-activeringscode aangeboden, maar onthoud:

Als u op een advertentie voor een 'gratis ESET-abonnement' klikt, kan dit uw computer of apparaat in gevaar brengen en kan dit leiden tot besmetting met malware. Malware kan verborgen zijn in niet-officiële YouTube-video's, op websites die advertenties weergeven om geld te verdienen op basis van uw bezoeken, enz. Meestal gaat het om een valstrik.

ESET kan illegale abonnementen uitschakelen en doet dat ook.

Als u een illegale activeringscode hebt, handelt u in strijd met de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers die u moet accepteren om een ESET-product te kunnen installeren.

U moet ESET-abonnementen alleen kopen via officiële kanalen zoals www.eset.com of ESET-distributeurs of -verkopers (koop geen abonnementen op niet-officiële websites van derden (zoals eBay) en koop geen gedeelde abonnementen van derden).

U kunt een ESET-product gratis downloaden, maar voor activering tijdens de installatie ervan is een geldige ESET-activeringscode vereist (u kunt het product wel downloaden en installeren, maar zonder activering werkt het niet).

Deel uw abonnement niet op internet of sociale media (het abonnement kan dan wijdverspreid worden).

Hoe wordt mijn abonnement gebruikt?

Zie Abonnementsgebruik.

Aanvullende veelgestelde vragen over licenties

Zie het artikel in de ESET-kennisbank voor de veelgestelde vragen over licenties voor producten voor thuisgebruik.

Apparaten

Hoe download/installeer ik ESET na aankoop?

U kunt ESET installeren door de onderstaande instructies te volgen:

1.Verwijder alle eerder geïnstalleerde ESET-producten.

2.Log in bij uw ESET HOME-account of maak een account.

3.Ga aan de slag om ESET op uw apparaat te installeren.

Lees het artikel in onze kennisbank voor visuele instructies over de installatie en activering van Windows-producten.

Waar kan ik zien hoeveel apparaten er met een bepaald abonnement zijn geactiveerd, voor het geval ik meerdere abonnementen heb?

Klik in Abonnementen op Alle abonnementen weergeven > Abonnement openen. Alle apparaten die met uw abonnement zijn beveiligd, vindt u in het gedeelte Apparaten. Hier ziet u alleen de apparaten die aan het ESET HOME-account zijn gekoppeld.

Ik zie mijn apparaat niet in het gedeelte Apparaten, maar het is wel volledig beveiligd.

Uw apparaat is waarschijnlijk geactiveerd met een ander abonnement, dat niet is toegevoegd in het gedeelte Abonnementen. Nadat u uw abonnement hebt toegevoegd aan ESET HOME, wordt er een bevestigingskoppeling verzonden naar de eigenaar van het abonnement. Het is dan aan de eigenaar om u de mogelijkheid tot het beheer van het abonnement te geven.

Hoe kan ik mijn apparaat loskoppelen, maar de beveiliging niet deactiveren?

U kunt uw apparaat loskoppelen van het abonnement in uw ESET-product. Als u niet de eigenaar van het ESET HOME-account bent, vraagt u de eigenaar om uw apparaat los te koppelen of het ESET-product te verwijderen van uw apparaat.

Hoe koppel ik een apparaat aan mijn ESET HOME-account?

Zie Apparaat koppelen aan ESET HOME-account.