Selecteer de categorie
Selecteer het onderwerp

Gelekt wachtwoord

Om uw account te beschermen tegen aanvallen, controleert ESET uw wachtwoord bij databases waarin informatie over gegevensinbreuken is opgeslagen. Dit gebeurt telkens wanneer u zich aanmeldt of een nieuw ESET HOME-account maakt.

Als u door ESET HOME wordt gewaarschuwd dat het wachtwoord van uw huidige account in een database staat waarin ESET HOME-gegevenslekken staan, betekent dit niet dat het wachtwoord bij ESET is gelekt. Dit betekent dat uw wachtwoord in een van de databases met informatie over gegevenslekken staat. Deze wachtwoorddatabases zijn beschikbaar op internet en worden door aanvallers gebruikt om de beveiliging van uw account te schenden.

Wat als mijn wachtwoord is gelekt?

1.Een wachtwoord maken.

important

Uw wachtwoord moet uit ten minste tien tekens bestaan en er moeten een kleine letter, een hoofdletter (HOOFDLETTER) en ten minste één cijfer in voorkomen. Gebruik ESET Password Generator om een sterk wachtwoord te maken.

2.Als uw wachtwoord risico loopt door een datalek, is er ook een risico voor alle services die hetzelfde wachtwoord gebruiken. We raden u sterk aan om het wachtwoord te wijzigen en een nieuw uniek wachtwoord te kiezen. U kunt nu gebruikmaken van ESET Password Manager om al uw wachtwoorden te beschermen en veilig op te slaan.

important

We raden u aan tweefactorauthenticatie te activeren om de beveiliging van uw ESET HOME-account te verbeteren.