Apparaat verwijderen

Wanneer u het maximum aantal abonnementen hebt bereikt of uw abonnement te veel wordt gebruikt, kunt u enkele abonnementsseats vrijmaken door apparaten die u niet meer gebruikt, te deactiveren en verwijderen. Nadat u uw apparaat hebt losgekoppeld, kunt u de beveiliging ervan niet meer beheren en bekijken in het ESET HOME-account.

important

We raden u aan het ongebruikte ESET-product te verwijderen, zodat u de abonnementseenheid kunt vrijmaken voor een ander apparaat.

In dit hoofdstuk vindt u meer informatie over het volgende:

Een apparaat verwijderen uit het gecompromitteerde abonnement en de activeringscode opnieuw instellen

Een apparaat loskoppelen/beveiliging verwijderen en deactiveren

Het apparaat loskoppelen zonder het te deactiveren

Een apparaat verwijderen uit het gecompromitteerde abonnement en de activeringscode opnieuw instellen

Volg de onderstaande instructies om uw apparaten te verwijderen uit het gecompromitteerde abonnement en uw activeringscode opnieuw in te stellen:

1.Meld u aan bij de ESET HOME-webportal.

2.Klik in het gedeelte Abonnementen op Alle abonnementen weergeven.

3.Klik naast het betreffende abonnement op het pictogram met de drie stippen three_dots_menu > Apparaten verwijderen.

4.Selecteer de desbetreffende apparaten of schakel het selectievakje Alles selecteren in.

warning

Als u sommige apparaten die op het scherm worden weergegeven, niet herkent, schakelt u het selectievakje Activeringscode opnieuw instellen in.

5.Klik op Apparaten verwijderen.

6.Geselecteerde apparaten worden verwijderd. Het deactiveren van ESET-producten kan tot zes uur duren. Klik op Voltooien. Uw nieuwe activeringscode wordt naar uw e-mailadres verzonden en op het scherm weergegeven.

7.Activeer alle legitieme apparaten opnieuw met uw nieuwe activeringscode of de aanmeldingsgegevens van uw ESET HOME-account.

important

Als u verdere lekken wilt voorkomen, raden we u aan om het wachtwoord voor ESET HOME te wijzigen dat u hebt gebruikt om in te loggen bij home.eset.com. We raden u verder aan om tweefactorauthenticatie te activeren om de beveiliging van uw ESET HOME-account verder te verbeteren.

Een apparaat loskoppelen/beveiliging verwijderen en deactiveren

Een apparaat uit het specifieke abonnement in ESET HOME

1.Ga in de ESET HOME-webportal naar het gedeelte Abonnementen en klik op Alle abonnementen weergeven.

1.Selecteer het abonnement waaruit u een apparaat wilt verwijderen. Klik op Abonnement openen om toegang te krijgen.

2.Klik op het pictogram met drie stippen three_dots_menu naast het apparaat dat u wilt verwijderen.

3. Op basis van de categorie abonnementseenheid:

a)Klik op Loskoppelen op het apparaat onder de categorie Apparaten die zijn gekoppeld aan uw ESET HOME-account.

b)Klik op Beveiliging opheffen op het apparaat onder de categorie Andere apparaten die worden beveiligd met uw abonnement.

4.Klik op Apparaat loskoppelen/Apparaat niet meer beveiligen in het waarschuwingsvenster om uw keuze te bevestigen.

important

Het ESET-product op het apparaat wordt gedeactiveerd, niet verwijderd, en het apparaat is dan niet meer beveiligd. We raden u aan het ongebruikte ESET-product te verwijderen, zodat u de abonnementseenheid kunt vrijmaken voor een ander apparaat.

Een apparaat loskoppelen vanuit het gedeelte Apparaten in ESET HOME

1.Klik in de ESET HOME-webportal op Alle apparaten weergeven.

2.Klik op het pictogram met drie stippen three_dots_menu naast het apparaat dat u wilt loskoppelen.

3.Klik op Loskoppelen.

4.Klik op Apparaat loskoppelen in het waarschuwingsvenster om uw keuze te bevestigen.

ESET HOME in de toepassing

1.Log in op uw ESET HOME-account.

2.Tik op Apparaten in het startscherm om de lijst met al uw apparaten te openen.

3.Tik op de drie stippenthree_dots_menu-knop.

4.Tik op Loskoppelen > Verbinding met apparaat verbreken.

note

Het kan even duren voordat u de vrijgekomen beveiliging kunt gebruiken voor een ander apparaat.

Loskoppelen zonder apparaat te deactiveren

Het ESET-product dat op het apparaat is geïnstalleerd, wordt losgekoppeld, niet verwijderd, en het apparaat blijft beveiligd.

ESET HOME in uw ESET-product

Meld u af bij uw ESET HOME-account op het ESET-product op uw apparaat. Het ESET-product blijft geactiveerd:

1.Open het hoofdprogrammavenster van uw ESET HOME-product.

2.Klik op ESET HOME > Loskoppelen van ESET HOME.

3.Klik op Loskoppelen.