Apparaat verwijderen

Wanneer u het maximum aantal abonnementen hebt bereikt of uw abonnement te veel wordt gebruikt, moet u enkele abonnementsseats vrijmaken door apparaten te deactiveren die u niet meer gebruikt. Het ESET-product dat op het apparaat is geïnstalleerd, wordt niet verwijderd, maar wordt gedeactiveerd en het apparaat is dan niet meer beveiligd. Nadat u uw apparaat hebt losgekoppeld, kunt u de beveiliging ervan niet meer beheren en bekijken in het ESET HOME-account.

Een apparaat uit het abonnement verwijderen en de activeringscode opnieuw instellen

Als uw abonnement is gelekt, raden we u aan uw apparaten te verwijderen en uw activeringscode opnieuw in te stellen.

1.Meld u aan bij de ESET HOME-webportal.

2.Klik in het gedeelte Abonnementen op Alle abonnementen weergeven.

3.Klik naast het betreffende abonnement op het pictogram met de drie stippen three_dots_menu > Apparaten verwijderen.

4.Selecteer de desbetreffende apparaten of schakel het selectievakje Alles selecteren in.

warning

Als u sommige apparaten die op het scherm worden weergegeven, niet herkent, schakelt u het selectievakje Activeringscode opnieuw instellen in.

5.Klik op Apparaten verwijderen.

6.Geselecteerde apparaten worden verwijderd. Het deactiveren van ESET-producten kan tot zes uur duren. Klik op Voltooien. Uw nieuwe activeringscode wordt naar uw e-mailadres verzonden en op het scherm weergegeven.

7.Activeer alle legitieme apparaten opnieuw met uw nieuwe activeringscode of de aanmeldingsgegevens van uw ESET HOME-account.

important

Als u verdere lekken wilt voorkomen, raden we u aan om het wachtwoord voor ESET HOME te wijzigen dat u hebt gebruikt om in te loggen bij home.eset.com. We raden u verder aan om tweefactorauthenticatie te activeren om de beveiliging van uw ESET HOME-account verder te verbeteren.

Een apparaat loskoppelen/beveiliging verwijderen en deactiveren

Een apparaat uit het specifieke abonnement in ESET HOME

1.Ga in de ESET HOME-webportal naar het gedeelte Abonnementen en klik op Alle abonnementen weergeven.

2.Selecteer het abonnement waaruit u een apparaat wilt verwijderen. Klik op Abonnement openen om toegang te krijgen.

3.Klik op het pictogram met drie stippen three_dots_menu naast het apparaat dat u wilt verwijderen.

4. Op basis van de categorie abonnementseenheid:

a)Klik op Loskoppelen op het apparaat onder de categorie Apparaten die zijn gekoppeld aan uw ESET HOME-account.

b)Klik op Beveiliging opheffen op het apparaat onder de categorie Andere apparaten die met uw abonnement worden beveiligd.

5.Klik op Apparaat loskoppelen/Apparaat niet meer beveiligen in het waarschuwingsvenster om uw keuze te bevestigen.

Het ESET-product op het apparaat wordt gedeactiveerd, niet verwijderd, en het apparaat verliest zijn beveiliging.

Een apparaat in ESET HOME

1.Klik in de ESET HOME-webportal op Alle apparaten weergeven.

2.Klik op het pictogram met drie stippen three_dots_menu naast het apparaat dat u wilt loskoppelen.

3.Klik op Loskoppelen.

4.Klik op Apparaat loskoppelen in het waarschuwingsvenster om uw keuze te bevestigen.

ESET HOME in de toepassing

1.Log in op uw ESET HOME-account.

2.Tik op Apparaten in het startscherm om de lijst met al uw apparaten te openen.

3.Tik op de drie stippenthree_dots_menu-knop.

4.Tik op Loskoppelen > Verbinding met apparaat verbreken.

note

Het kan even duren voordat u de vrijgekomen beveiliging kunt gebruiken voor een ander apparaat.

Loskoppelen zonder apparaat te deactiveren

Het ESET-product dat op het apparaat is geïnstalleerd, wordt losgekoppeld, niet verwijderd, en het apparaat blijft beveiligd.

ESET HOME

Meld u af bij uw ESET HOME-account op het ESET-product op uw apparaat. Het ESET-product blijft geactiveerd.

ESET HOME in uw ESET-product

1.Open het hoofdprogrammavenster van uw ESET HOME-product.

2.Klik in de rechterbovenhoek op ESET HOME > Loskoppelen van ESET HOME.

3.Klik op Loskoppelen.