Tweefactorauthenticatie

Tweefactorauthenticatie (2FA) verhoogt de beveiliging van uw ESET HOME-account en de gegevens waartoe u toegang hebt. Nadat u tweefactorauthenticatie hebt geactiveerd, moet u een unieke 6-cijferige beveiligingscode invoeren die door de authenticatie-app op uw smartphone of tablet is gegenereerd nadat u het ESET HOME-wachtwoord hebt ingevoerd. Stel tweefactorauthenticatie op elk gewenst moment in volgens de onderstaande instructies:

important

U moet een authenticatietoepassing op uw smartphone of tablet installeren, bijvoorbeeld ESET Secure Authentication esa_icon. ESET Secure Authentication is een gratis authenticatietoepassing die beschikbaar is in de officiële app stores van Android, iOS en Windows Phone. ESET HOME ondersteunt het TOTP-protocol (Time-based One-time password) voor tweefactorauthenticatie. U kunt elke compatibele toepassing voor mobiele apparaten gebruiken, zoals Google Authenticator of Authy.

Tweefactorauthenticatie inschakelen op de ESET HOME-webportal

note

Zie het artikel in de ESET-kennisbank voor stapsgewijze visuele instructies voor het opnieuw instellen van tweefactorauthenticatie in de ESET HOME-toepassing. (Dit artikel is niet in alle talen beschikbaar.)

1.Aanmelden bij ESET HOME.

2.Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op uw e-mailadres.

3.Klik op Mijn account.

4.Klik in het gedeelte Beveiligingsinstellingen op Instellen naast Tweefactorauthenticatie.

important

Als u geen ESET HOME-wachtwoord hebt gemaakt, moet u er een maken. Klik op Doorgaan en volg de instructies in de e-mail die ESET naar uw e-mailadres heeft verzonden.

5.Er wordt een QR-code met de handmatige code op het scherm weergegeven. Open op uw smartphone of tablet uw authenticatie-app en scan de QR-code of voeg de code die onder de QR-code wordt weergegeven, handmatig toe aan de app.

6.Klik in de ESET HOME-portal op Doorgaan.

7.Typ de 6-cijferige code van uw authenticatie-app en klik op Doorgaan.

8.Er worden tien eenmalige herstelcodes verstrekt. Gebruik een herstelcode om u aan te melden bij uw ESET HOME-account wanneer u geen toegang tot uw authenticatie-app hebt. Als u ze veilig op uw apparaat wilt opslaan, klikt u op Codes downloaden en doorgaan, slaat u ze op een veilige plaats op (bijvoorbeeld in Vault) en klikt u op Instellen voltooien.

2fa_setup

9.Tweefactorauthenticatie voor uw ESET HOME-account is ingeschakeld. Klik op Oké.

Tweefactorauthenticatie bewerken op de ESET HOME-webportal

1.Aanmelden bij ESET HOME.

2.Klik in de rechterbovenhoek van uw scherm op uw e-mailadres.

3.Klik op Mijn account.

4.Klik in het gedeelte Beveiligingsinstellingen op Bewerken naast Tweefactorauthenticatie.

5.Typ uw ESET HOME-wachtwoord.

6.Typ een 6-cijferige code in uw authenticatie-app en klik op Doorgaan.

7.Bewerk tweefactorauthenticatie:

Tweefactorauthenticatie uitschakelen

8.Klik op tweefactorauthenticatie uitschakelen.

9.Tweefactorauthenticatie wordt uitgeschakeld en beschermt uw account niet meer. Klik op Oké.

Herstelcodes

8.Klik naast de Herstelmethode op Herstelcodes.

9.Om de herstelcodes als .txt-bestand op uw apparaat op te slaan, klikt u op Codes downloaden. Als u de meeste codes al hebt gebruikt, klikt u op Nieuwe codes aanvragen.

Alle onthouden apparaten vergeten

8.Als u alle onthouden aanmeldingen op de ESET HOME-webportal en in de -app wilt verwijderen en elke keer dat u zich aanmeldt om tweefactorauthenticatie gevraagd wilt worden, klikt u op Doorgaan.

9.Alle onthouden aanmeldingen op alle apparaten worden vergeten. Klik op Oké.

Authenticatiemethoden om u aan te melden bij uw ESET HOME-account

Als u tweefactorauthenticatie hebt ingesteld voor uw account, moet u een van de volgende twee methoden hanteren om u aan te melden bij uw ESET HOME-account:

Aanmelden met tweefactorauthenticatie: u moet een extra 6-cijferige code uit uw authenticatietoepassing invoeren nadat u zich met uw ESET HOME-wachtwoord hebt aangemeld. Als u het selectievakje Dit apparaat gedurende 30 dagen onthouden inschakelt, wordt u gedurende 30 dagen op dit apparaat niet meer gevraagd om tweefactorauthenticatie uit te voeren. Klik op Doorgaan om u aan te melden.

Een van uw 8-cijferige herstelcodes gebruiken: er worden herstelcodes weergegeven wanneer u tweefactorauthenticatie instelt. Voer een van deze codes in die u hebt gedownload en klik op Doorgaan om u bij uw ESET HOME-account aan te melden.