Programmets huvudfönster

Huvudprogramfönstret för ESET Internet Security är indelat i två delar. Det primära fönstret till höger visar information som motsvarar alternativt som valts i huvudmenyn till vänster.

note

Anvisningar med bilder

Se Öppna huvudprogramfönstret för ESET Windows-produkter för illustrerade instruktioner som finns på engelska och flera andra språk.

Du kan välja färgschemat för användargränssnittet för ESET Internet Security i det övre högra hörnet av huvudprogramfönstret. Klicka på ikonen Färgschema (ikonen ändras baserat på det valda färgschemat) bredvid ikonen Minimera och välj färgschemat i den nedrullningsbara menyn:

Samma som systemfärgen – ställer in färgschemat för ESET Internet Security baserat på operativsystemets inställningar.

Mörkt – ESET Internet Security kommer att ha ett mörkt färgschema (mörkt läge).

Ljust – ESET Internet Security kommer att ha ett vanligt, ljust färgschema.

Huvudmenyns alternativ:

Översikt – ger information om skyddsstatus för ESET Internet Security.

Genomsökning av datorn – konfigurera och starta en genomsökning av datorn eller skapa en anpassad genomsökning.

Uppdatering – visar information om modul- och detekteringsmotoruppdateringar.

Verktyg – ger åtkomst till Network Inspector och andra funktioner som förenklar programadministration och innehåller ytterligare alternativ för avancerade användare.

Inställningar – innehåller konfigurationsalternativ för ESET Internet Security-skyddsfunktionerna (Datorskydd, internetskydd, nätverksskydd och säkerhetsverktyg) och tillgång till avancerade inställningar.

Hjälp och support – visar information om din licens, den installerade ESET-produkten och länkar till onlinehjälpen, ESET:s kunskapsbas och teknisk support.

ESET HOME-kontoanslut enheten till ESET HOME eller granska ESET HOME-kontots anslutningsstatus. Använd ESET HOME för att visa och hantera Stöldskydd-inställningar och aktiverade ESET-licenser och enheter.

note

Information om hur du ändrar färgschemat för det grafiska användargränssnittet för ESET Internet Security finns i Element i användargränssnittet.

I fönstret Översikt visas information om datorns aktuella skydd tillsammans med snabblänkar till säkerhetsfunktionerna i ESET Internet Security.

Fönstret Översikt visar meddelanden med detaljerad information och rekommenderade lösningar för att förbättra säkerheten för ESET Internet Security, aktivera ytterligare funktioner eller säkerställa maximalt skydd. Om det finns fler meddelanden klickar du på X meddelanden till för att visa alla.

Network Inspector – Kontrollera nätverkets säkerhet.

Bank- & betalskydd – startar standardwebbläsaren i Windows i ett säkert läge.

Stöldskydd – startar installationen av Stöldskydd. Om du redan har installerat Stöldskydd öppnar snabblänken sidan Stöldskydd.

PAGE_HOME

MONITOR_GREENDen gröna ikonen och gröna statusen Du är skyddad visar att maximalt skydd garanteras.

Vad gör jag om programmet inte fungerar?

Om en aktiv skyddsmodul fungerar korrekt är dess skyddsstatusikon grön. Ett rött utropstecken eller en orange meddelandeikon indikerar att maximalt skydd inte är säkerställt. Ytterligare information om skyddsstatus för varje modul, liksom föreslagna lösningar för att återställa fullständigt skydd, visas som ett meddelande i fönstret Översikt. Ändra status för enskilda moduler genom att klicka på Inställningar och välja önskad modul.

PAGE_STATUS_02

MONITOR_RED Den röda ikonen och den röda säkerhetsvarningsstatusen indikerar kritiska problem.
Det finns flera skäl till att denna status kan visas, som till exempel:

Produkten är inte aktiverad eller licensen har upphört – detta indikeras med en röd skyddsstatusikon. Programmet kan inte uppdateras när licensen har gått ut. Följ anvisningarna i varningsfönstret för att förnya licensen.

Detekteringsmotorn är inaktuell – detta fel visas efter flera misslyckade försök att uppdatera detekteringsmotorn. Vi rekommenderar att kontrollera uppdateringsinställningarna. Den vanligaste orsaken till detta fel är felaktigt angivna autentiseringsdata eller felaktigt konfigurerade anslutningsinställningar.

Skydd av filsystemet i realtid är inaktiverat – skyddet av filsystemet i realtid har inaktiverats av användaren. Datorn skyddas inte mot vissa hot. Klicka på Aktivera skydd av filsystemet i realtid om du vill aktivera funktionen igen.

Skydd mot virus och spionprogram inaktiverade – du kan aktivera skyddet mot virus och spionprogram igen genom att klicka på Aktivera skydd mot virus och spionprogram.

ESET-brandväggen är inaktiverad – detta problem indikeras även med ett säkerhetsmeddelande intill objektet Nätverk på skrivbordet. Det går att återaktivera nätverksskyddet genom att klicka på Aktivera brandvägg.

MONITOR_ORANGE Den orangea ikonen indikerar begränsat skydd. Det kan exempelvis vara problem med att uppdatera licensen eller så kan licensens utgångsdatum närma sig.
Det finns flera skäl till att denna status kan visas, som till exempel:

Stöldskydd optimeringsvarning – den här enheten är inte optimerad för Stöldskydd. Till exempel kan inte ett fantomkonto (en säkerhetsfunktion som aktiveras automatiskt när en enhet markeras som saknad) skapas på datorn. Du kan skapa ett fantomkonto med hjälp av funktionen Optimering i Stöldskydd-webbgränssnittet.

Spelläge aktivt – att aktivera Spelläge är en potentiell säkerhetsrisk. Om denna funktion aktiveras inaktiveras alla meddelande/aviseringsfönster och schemalagda åtgärder stoppas.

Licensen upphör snart att gälla – detta indikeras genom att skyddsstatusikonen och visar ett utropstecken intill systemklockan. När licensen har gått ut kan programmet inte uppdatera och ikonen Skyddsstatus blir röd.

Om det inte går att lösa problemet med förslagen, klicka på Hjälp och support för att visa hjälpfilerna eller sök i ESET:s kunskapsbas. Om du fortfarande behöver hjälp kan du skicka in en supportfråga. ESET tekniska support svarar snabbt på dina frågor och hjälper dig att hitta en lösning.