Bank- & betalskydd

Bank- & betalskydd är ett ytterligare skyddslager utformat för att skydda dina finansiella data under onlinetransaktioner.

Som standard startar alla webbläsare som stöds i ett säkert läge. Detta gör att du kan surfa på internet, komma åt internetbanker och göra köp och transaktioner online i ett säkrat webbläsarfönster utan omdirigering.

important

ESET LiveGrid®-ryktessystemet måste vara aktiverat (aktiverat som standard) för att säkerställa att bank- & betalskyddet fungerar korrekt.

Välj ett av följande konfigurationsalternativ för den säkrade webbläsarens beteende:

Skydda alla webbläsare (standard) – alla webbläsare som stöds startas i ett säkert läge. Detta gör att du kan surfa på internet, komma åt internetbanker och göra köp och transaktioner online i ett säkrat webbläsarfönster utan omdirigering.

Omdirigering av webbplatser – webbplatser från en lista över skyddade webbplatser och en intern internetbanklista omdirigeras till den säkrade webbläsaren. Du kan välja vilken webbläsare (standard eller säkrad) som ska öppnas.

note

Omdirigering av webbplatser är inte tillgängligt för enheter med ARM-processorer.

Båda tidigare alternativ är inaktiverade – för att komma åt en säkrad webbläsare ska du klicka på Bank- & betalskydd i huvudprogramfönstret > Översikt eller klicka på skrivbordsikonen ICON_BPP Bank- & betalskydd. Den webbläsare som är installerad som standard i Windows startas i säkert läge.

Information om hur du konfigurerar beteende för säkrad webbläsare finns i Avancerade inställningar för bank- & betalskydd. Om du vill aktivera funktionen Skydda alla webbläsare i ESET Internet Security klickar du på Inställningar > Säkerhetsverktyg och aktiverar skjutreglaget Skydda alla webbläsare.

För att kunna surfa säkert måste kommunikationen vara HTTPS-krypterad. Följande webbläsare har stöd för bank- & betalskydd:

Internet Explorer 8.0.0.0+

Microsoft Edge 83.0.0.0+

Google Chrome 64.0.0.0+

Firefox 24.0.0.0+

note

Endast Firefox och Microsoft Edge stöds på enheter med ARM-processorer.

Mer information om bank- & betalskyddet finns i följande artiklar i ESET:s kunskapsbas (som finns på engelska och flera andra språk):

Hur använder jag ESET:s bank- och betalningsskydd?

Aktivera eller inaktivera ESET:s bank- & betalskydd för en viss webbplats

Pausa eller inaktivera Bank- och betalningsskydd i ESET:s Windows-hemprodukter

ESET Bank- och betalningsskydd, vanliga fel

ESET:s ordlista | Bank- och betalningsskydd