Proxyserver

I stora LAN-nätverk kan kommunikationen mellan datorn och Internet gå via en proxyserver. När den här konfigurationen används behöver följande inställningar göras. Annars går det inte att uppdatera programmet automatiskt. Inställningar för proxyserver i ESET Internet Security är tillgängliga i två olika avsnitt i trädet Avancerade inställningar.

Proxyserverinställningar kan konfigureras i huvudprogramfönstret > Inställningar > Avancerade inställningar > Verktyg > Proxyserver. Anges proxyservern på denna nivå definieras de globala proxyserverinställningarna för hela ESET Internet Security. Dessa parametrar används av alla moduler som kräver anslutning till Internet.

Ange proxyserverinställningarna för denna nivå genom att välja Använd proxyserver och ange adressen till proxyservern i fältet Proxyserver tillsammans med proxyserverns portnummer.

Om kommunikationen med proxyservern kräver autentisering, välj Proxyservern kräver autentisering och ange ett giltigt Användarnamn och Lösenord i respektive fält. Klicka på Identifiera proxyserver för att automatiskt identifiera och fylla i inställningarna för proxyservern. De inställda parametrarna i Internet Explorer eller Google Chrome kopieras.

note

Användarnamnet och lösenordet måste fyllas i manuellt i Proxyserver-inställningarna.

Använd direktanslutning om proxy inte är tillgänglig – om ESET Internet Security är konfigurerad att ansluta via proxy och proxyn inte kan nås, så åsidosätter ESET Internet Security proxyn och kommunicerar direkt med ESET:s servrar.

Proxyserverns inställningar går även att ställa in i Avancerade uppdateringsinställningar (Avancerade inställningar > Uppdatera > Profiler > Uppdateringar > Anslutningsalternativ genom att välja Anslutning via en proxyserver i listrutan Proxyläge). Dessa inställningar gäller den aktuella uppdateringsprofilen och rekommenderas för bärbara datorer, som ofta tar emot uppdateringar av virussignaturer från fjärrplatser. Ytterligare information om denna inställning finns i avsnittet Avancerade uppdateringsinställningar.

CONFIG_PROXY_SERVER