Aktivera Stöldskydd

Under våra dagliga resor mellan hem och arbete eller andra offentliga platser riskerar vi ständigt att tappa bort eller bli bestulna på våra personliga enheter. Stöldskydd är en funktion som utökar användarens säkerhet i händelse av förlorad eller stulen enhet. Med Stöldskydd kan du spåra den saknade enheten och övervaka dess användning genom att söka upp IP-adressen i ESET HOME för att få tillbaka enheten och skydda din personliga data.

Genom att använda moderna tekniker som geografisk IP-adressuppsökning, lagring av webbkamerabild, skydd av användarkonto och enhetsövervakning kan Stöldskydd hjälpa dig och polisen att lokalisera datorn eller enheten om den försvinner eller stjäls. I ESET HOME kan du se vilken aktivitet som äger rum på din dator eller enhet.

Mer information om Stöldskydd i ESET HOME hittar du i ESET HOME-onlinehjälpen.

important

Stöldskydd kanske inte fungerar korrekt på datorer i domäner på grund av begränsningar i hanteringen av användarkonton.

Om du vill aktivera Stöldskydd och skydda enheten i händelse av förlust eller stöld väljer du något av följande alternativ:

Efter produktinstallationen, i fönstret Skapa ytterligare ESET-säkerhetsverktyg, klickar du på Aktivera bredvid Stöldskydd för att aktivera Stöldskydd.

Om du ser meddelandet ”Anti-Theft är tillgängligt” i programmets huvudfönster > Översikt, klicka på Aktivera Stöldskydd.

I programmets huvudfönster klickar du på Inställningar > Säkerhetsverktyg. Klicka på skjutreglageikonen MODULE_INACTIVE Stöldskydd och följ anvisningarna på skärmen.

important

Om enheten inte är ansluten till ESET HOME måste du:

1.Logga in på ESET HOME-kontot vid aktivering av Stöldskydd.

2.Ange ett enhetsnamn.

note

Stöldskydd stöder inteMicrosoft Windows Home Server.

När du har aktiverat Stöldskydd kan du optimera enhetens säkerhet i huvudprogramfönstret > Inställningar > säkerhetsverktyg > Stöldskydd.