Uppdatera programmet

Regelbunden uppdatering av ESET Internet Security är det bästa sättet att säkerställa maximal säkerhetsnivå på datorn. Uppdateringsmodulen säkerställer att både programmodulerna och systemkomponenterna alltid är uppdaterade.

Genom att klicka på Uppdatering i programmets huvudfönster går det att visa aktuell uppdateringsstatus, inklusive datum och tid för den senaste uppdateringen och om en uppdatering behövs.

Förutom automatiska uppdateringar kan du klicka på Sök efter uppdateringar för att utlösa en manuell uppdatering. Regelbunden uppdatering av programmoduler och komponenter är avgörande för att bibehålla ett heltäckande skydd mot skadlig kod. Var noggrann angående konfiguration och användning av produktmodulerna. Produkten måste aktiveras med licensnyckeln för att få uppdateringar. Om du inte gjorde detta under installationen går det att ange licensnyckeln för att aktivera produkten under uppdateringen för att få åtkomst till ESET:s uppdateringsservrar.

note

Licensnyckeln skickades i ett e-postmeddelande från ESET efter köpet av ESET Internet Security.

PAGE_UPDATE

Aktuell version – visar numret på den version av produkten som för närvarande är installerad.

Senaste slutförd uppdatering – visar datumet för den senaste slutförda uppdateringen. Ser du inte närliggande datum är det möjligt att produktmodulerna inte är aktuella.

Senaste slutförd sökning efter uppdateringar – visar datumet för den senaste slutförda sökningen efter uppdateringar.

Visa alla moduler – visar listan med installerade programmoduler.

Klicka på Leta efter uppdateringar för att söka efter den senaste tillgängliga versionen av ESET Internet Security.

Uppdateringsprocessen

När du har klickat på Leta efter uppdateringar startas hämtningen. En förloppsindikator och den kvarvarande hämtningstiden visas. Klicka på Avbryt om du vill avbryta uppdateringen.

PAGE_UPDATE_02

important

Normalt visar en grön bock i fönstret Uppdatering att programmet är aktuellt. Om det inte finns en grön bock är programmet inaktuellt och mer sårbart för infektion. Uppdatera programmodulerna så snart som möjligt.

Misslyckad uppdatering

Om du får ett meddelande om en misslyckad moduluppdatering kan det bero på följande problem:

1.Ogiltig licens – licensen som används för aktivering är ogiltig eller har upphört att gälla. Klicka på Hjälp och support > Ändra licens i programmets huvudfönster och aktivera produkten.

2.Ett fel uppstod när uppdateringsfiler skulle hämtas – detta kan bero på felaktiga inställningar för Internetanslutningen. Vi rekommenderar att du kontrollerar Internetanslutningen genom att öppna en helt annan webbsida i webbläsaren. Om webbplatsen inte öppnar är det troligt att en Internetanslutning inte upprättats eller att din dator har anslutningsproblem. Kontrollera med din Internetleverantör om du har en aktiv Internetanslutning.

PAGE_UPDATE_03

important

Vi rekommenderar att datorn startas om efter uppdatering av ESET Internet Security till en nyare produktversion för att säkerställa att alla programmoduler har uppdaterats korrekt. Det är inte nödvändigt att starta om datorn efter vanliga moduluppdateringar.

note

Mer information finns i Felsöka meddelandet Moduluppdateringen misslyckades.