Gyakori kérdések

GYIK-kategóriák:

Alkalmazás

Fiók

Licencek

Eszközök


Alkalmazás

Elfelejtettem a ESET HOME alkalmazás PIN-kódját.

Ha elfelejtette a ESET HOME alkalmazás PIN-kódját, el kell távolítania az alkalmazást, majd újra kell telepítenie. A ESET HOME alkalmazás eltávolításával azonban nem vesznek el az adatai.

Mik azok a „push értesítések”?

A push értesítések olyan üzenetek, amelyek mobileszközökön bukkannak fel.

Az ESET HOME alkalmazások és a portál ingyenesek?

Igen, a ESET HOME használata ingyenes.


Fiók

Nem szeretnék különleges ajánlatokat kapni – hogyan iratkozhatok le róluk?

A ESET HOME alkalmazásban érintse meg a menüt az alkalmazásban, vagy kattintson a felhasználónévre a portálon, lépjen a Saját fiók beállításokba, majd törölje a jelet a Szeretnék elektronikus úton különleges ajánlatokat... jelölőnégyzetből.

Az ESET promóciós e-mailjeinek végén megtalálható a Leiratkozás gomb.

Mi történik az eszközeimmel, ha törlöm a ESET HOME-fiókomat?

Az eszközök le vannak választva a ESET HOME-fiókról, de aktiválva és védettek maradnak. A másokkal megosztott védelem azonban ki van kapcsolva.

A következő üzenetet kaptam: „Szokatlan bejelentkezést észleltünk a fiókjába. Kérjük, ellenőrizze az összes bejelentkezett eszközt.”. Mit tegyek?

A fiók biztonságának fokozása érdekében a ESET HOME észleli a bejelentkezett eszköz IP-címét. Ha az IP-cím megváltozik, a fent említett üzenet jelenik meg. Az üzenet azt jelentheti, hogy valaki egy másik eszközről bejelentkezett az Ön fiókjába, vagy megváltozott az Ön IP-címe. Ha dinamikus IP-címmel, vagyis nem statikus IP-címmel rendelkezik, akkor az IP-cím minden nap megváltozhat, az internetszolgáltatótól és az általa alkalmazott gyakorlattól függően.

Vannak olyan helyek a bejelentkezési előzmények között, ahol még soha nem jártam.

A bejelentkezési hely a földrajzi IP-cím keresésen alapul. Ennek a helynek nem kell feltétlen megegyeznie a ESET HOME-fiókjába való bejelentkezéshez használt hellyel. Az aktuális hely az internetszolgáltató IP-címétől függ.


Licencek

Hol található a Licenckezelés?

A Licenckezelés az ESET HOME portálba van integrálva.

Mit a teendő túlhasznált vagy kiszivárgott licenc esetén?

Tekintse meg a következőt: Mi a teendő, ha túlhasznált/kiszivárgott licenccel rendelkezik?

A licencem állapota még mindig „Várakozás az igazolásra”.

A licencet az e-mail-címében található hivatkozással több mint 1 órával az e-mail megkapása után próbálja igazolni. A ESET HOME-fiókjában a Licencek szakaszban kattintson Az összes licenc megjelenítése > Licenc megnyitása elemre, majd görgessen le az Igazoló e-mail újraküldése szakaszhoz.

Mi a teendő, ha a licencem felfüggesztett címkével van ellátva?

A felfüggesztett licenc által aktivált ESET-termékek már nem kapnak frissítéseket. Azt javasoljuk, hogy ellenőrizze a fizetési adatait, vagy vegye fel a kapcsolatot a helyi licencforgalmazóval a licenccel kapcsolatos probléma elhárításához. További információkért tekintse meg ezt a tudásbáziscikkünket.

Ingyenes az ESET-licenc?

Az ESET-termékek teljes licence nem ingyenes. Ha bizonytalan egy ESET biztonsági termék megvásárlásával kapcsolatban, használja a próbaverziót.

Előfordulhat, hogy internetes források „ingyenes” ESET-licenckulcsot kínálnak, de ne feledje:

Ha az „Ingyenes ESET-licenc” szövegű hirdetésre kattint, azzal veszélyeztetheti számítógépét vagy eszközét, és kártevőkkel fertőzheti meg. Kártevőket el tudnak rejteni nem hivatalos YouTube-videókba, illetve olyan webhelyeken, amelyek hirdetéseket jelenítenek meg, és a felhasználói látogatásokból jutnak pénzhez stb. Általában az ilyen lehetőségek csapdát rejtenek magukban.

Az ESET le tudja tiltani az illegális licenceket, és meg is teszi ezt.

Az illegális licenckulcsok nincsenek összhangban a végfelhasználói licencszerződéssel, amelyet el kell fogadnia az ESET-termékek telepítéséhez.

Csak hivatalos csatornákon, például a www.eset.com, oldalon, illetve az ESET forgalmazóitól vagy viszonteladóktól vásároljon ESET-licencet (ne vásároljon licencet nem hivatalos, harmadik félnek minősülő webhelyen, amilyen például az eBay, illetve harmadik féltől származó megosztott licencet).

Az ESET-termékek letöltése ingyenes, viszont a telepítés során az aktiváláshoz érvényes ESET-licenckulcs szükséges (letöltheti és telepítheti a szoftvert, de aktiválás nélkül a licenc nem fog működni).

Ne ossza meg licencét az interneten vagy közösségi hálózatokon (mert széles körben elterjedhet).

Hogyan van felhasználva a licencem?

Tekintse meg a Licenchasználat című részt.

Hol kezelhetem az automatikus megújítási beállításokat?

Lásd: Licenc automatikus megújítása.

További licencelési GYIK

Tekintse meg az otthoni termékek licencelésével kapcsolatos GYIK-et ebben az ESET-tudásbáziscikkben.


Eszközök

Hol nézhetem meg, hogy hány eszköz van aktiválva egy adott licenccel, ha több licencem van?

A Licencek szakaszban kattintson Az összes licenc megjelenítése > Licenc megnyitása elemre. Az Eszközök szakaszban megtalálja a licenccel védett összes eszközt. Itt csak az ESET HOME-fiókhoz csatlakoztatott eszközök láthatók.

Nem látom az eszközömet az Eszközök szakaszban, de teljes mértékben védve van.

Az eszköz valószínűleg egy másik licenccel van aktiválva, amely nem lett hozzáadva a Licencek szakaszban. Miután hozzáadta a licencet a ESET HOME-fiókhoz, a licenctulajdonos kap egy megerősítő hivatkozást. Ezután a tulajdonostól függ, hogy lehetőséget ad-e Önnek a licenc kezelésére.

Hogyan választhatom le az eszközömet anélkül, hogy deaktiválnám a védelmet?

Az ESET-termékben tudja leválasztani az eszközt a licencről. Ha nem Ön az ESET HOME-fiók tulajdonosa, kérje meg a tulajdonost, hogy válassza le az eszközt.

Hogyan csatlakoztathatok egy eszközt a ESET HOME-fiókomhoz?

Tekintse meg az Eszköz csatlakoztatása a ESET HOME-fiókhoz című részt.