ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a kategóriát
Válassza ki a témakört

Gyakori kérdések

GYIK-kategóriák:

Alkalmazás

Fiók

Előfizetések

Eszközök


Alkalmazás

Elfelejtettem a ESET HOME alkalmazás PIN-kódját.

Ha elfelejtette a ESET HOME alkalmazás PIN-kódját, el kell távolítania az alkalmazást, majd újra kell telepítenie. A ESET HOME alkalmazás eltávolításával azonban nem vesznek el az adatai.

Mik azok a „push értesítések”?

A push értesítések olyan üzenetek, amelyek mobileszközökön bukkannak fel.

Az ESET HOME alkalmazások és a portál ingyenesek?

Igen, a ESET HOME használata ingyenes.


Fiók

Elfelejtettem az ESET HOME hitelesítő adataimat. Mit tegyek?

Ha elfelejtette az ESET HOME hitelesítő adatait, olvassa el az utasításokat az Elfelejtettem az ESET HOME-jelszavamat című fejezetben.

Mi a teendő, ha kiszivárgott a jelszavam?

Ha a jelszava megjelent a különböző internetes adatsértések egyik adatbázisában, kövesse a Kiszivárgott jelszó című fejezetben olvasható utasításokat.

Nem szeretnék különleges ajánlatokat kapni – hogyan iratkozhatok le róluk?

A ESET HOME alkalmazásban érintse meg a menüt az alkalmazásban, vagy kattintson a felhasználónévre a portálon, lépjen a Saját fiók beállításokba, majd törölje a jelet a Szeretnék elektronikus úton különleges ajánlatokat... jelölőnégyzetből.

Az ESET promóciós e-mailjeinek végén megtalálható a Leiratkozás gomb.

Mi történik az eszközeimmel, ha törlöm a ESET HOME-fiókomat?

Az eszközök le vannak választva a ESET HOME-fiókról és védettek. A másokkal megosztott védelem azonban ki van kapcsolva.

A következő üzenetet kaptam: „Szokatlan bejelentkezést észleltünk a fiókjába. Kérjük, ellenőrizze az összes bejelentkezett eszközt.”. Mit tegyek?

A fiók biztonságának fokozása érdekében a ESET HOME észleli a bejelentkezett eszköz IP-címét. Ha az IP-cím megváltozik, a fent említett üzenet jelenik meg. Az üzenet azt jelentheti, hogy valaki egy másik eszközről bejelentkezett az Ön fiókjába, vagy megváltozott az Ön IP-címe. Ha dinamikus IP-címmel, vagyis nem statikus IP-címmel rendelkezik, akkor az IP-cím minden nap megváltozhat, az internetszolgáltatótól és az általa alkalmazott gyakorlattól függően.

Vannak olyan helyek a bejelentkezési előzmények között, ahol még soha nem jártam.

A bejelentkezési hely a földrajzi IP-cím keresésen alapul. Ennek a helynek nem kell feltétlen megegyeznie a ESET HOME-fiókjába való bejelentkezéshez használt hellyel. Az aktuális hely az internetszolgáltató IP-címétől függ.

Miért nem látom a Szülői felügyelet és a Személyes adatok védelme funkcióit az ESET HOME-fiókomban?

A Személyes adatok védelme és a Szülői felügyelet nem része az ESET Small Business Security előfizetési szintnek. Az Identity Protection (amely jelenleg csak amerikai ügyfelek számára érhető el) és a Szülői felügyelet aktiválásához vásároljon erre jogosult előfizetést, majd társítsa azt az ESET HOME-fiókjához.


Előfizetések

Hogyan újíthatom meg az előfizetést, vagy adhatok hozzá további eszközöket az előfizetésemhez?

Előfizetését bármikor megújíthatja, bővítheti vagy frissítheti az Előfizetés automatikus megújítása témakörben található útmutatót követve. Az ESET-előfizetések automatikus megújítási beállításainak kezeléséről, illetve a hitelkártya-adatok frissítésével kapcsolatos további információkért olvassa el ezt a Tudásbázis-cikkünket.

Hol található az Előfizetés-kezelés?

Az Előfizetés-kezelés az ESET HOME portálba/alkalmazásba van integrálva.

Mit tegyek, ha az előfizetés túlhasznált vagy kiszivárgott?

Tekintse meg a következőt: Mi a teendő, ha túlhasznált/kiszivárgott előfizetéssel rendelkezik?

Az előfizetés állapota még mindig „Várakozás az igazolásra”.

Az előfizetést az e-mail-címében található hivatkozással több mint 1 órával az e-mail megkapása után próbálja igazolni. Az ESET HOME-fiókjában a Licencek szakaszban kattintson Az összes előfizetés megjelenítése > Előfizetés megnyitása elemre, majd görgessen le az Igazoló e-mail újraküldése szakaszhoz.

Mi a teendő, ha az előfizetés felfüggesztett címkével van ellátva?

A felfüggesztett előfizetés által aktivált ESET-termékek már nem kapnak frissítéseket. Azt javasoljuk, hogy ellenőrizze a fizetési adatait, vagy vegye fel a kapcsolatot az előfizetés helyi forgalmazójával az előfizetéssel kapcsolatos probléma elhárításához. További információkért tekintse meg ezt a tudásbáziscikkünket.

Ingyenes az ESET-előfizetés?

Az ESET-termékek teljes előfizetései nem ingyenesek. Ha azon gondolkodik, hogy vásároljon-e meg egy ESET biztonsági terméket, használja a próbaverziót, amely majdnem olyan, mint egy teljes előfizetés, és egy adott időtartamig ingyenes.

Előfordulhat, hogy internetes források „ingyenes” ESET aktiválási kulcsot kínálnak, de ne feledje:

Ha az „Ingyenes ESET-előfizetés” szövegű hirdetésre kattint, azzal veszélyeztetheti számítógépét vagy eszközét, és kártevőkkel fertőzheti meg. Kártevőket el tudnak rejteni nem hivatalos YouTube-videókba, illetve olyan webhelyeken, amelyek hirdetéseket jelenítenek meg, és a felhasználói látogatásokból jutnak pénzhez stb. Általában az ilyen lehetőségek csapdát rejtenek magukban.

Az ESET le tudja tiltani az illegális előfizetéseket, és meg is teszi ezt.

Az illegális aktiválási kulcs birtoklása nincs összhangban a végfelhasználói licencszerződéssel, amelyet el kell fogadnia az ESET-termékek telepítéséhez.

Csak hivatalos csatornákon, például a www.eset.com, oldalon, illetve az ESET forgalmazóitól vagy viszonteladóktól vásároljon ESET-előfizetést (ne vásároljon előfizetést nem hivatalos, harmadik félnek minősülő webhelyen, amilyen például az eBay, illetve harmadik féltől származó megosztott előfizetést).

Letölthet egy ESET-termékek ingyenesen. Ettől függetlenül telepítés során az aktiváláshoz érvényes ESET aktiválási kulcs szükséges (letöltheti és telepítheti, de aktiválás nélkül nem fog működni).

Ne ossza meg az előfizetést az interneten vagy közösségi hálózatokon (mert széles körben elterjedhet).

Hogyan használható az előfizetésem?

Tekintse meg a következőt: Előfizetés-használat.

További licencelési GYIK

Tekintse meg az otthoni termékek licencelésével kapcsolatos GYIK-et ebben az ESET-tudásbáziscikkben.


Eszközök

Megtekinthetem az aktivált és elérhető eszközök/szervereszközök számát, hogy tudjam, hány eszközt tudok még megvédeni az adott előfizetéssel?

Az adott előfizetés által aktivált eszközök/szervereszközök számáról szóló információk az Előfizetés részleteiben láthatók.

A vásárlás után hogyan tölthetem le/telepíthetem az ESET-et?

Az ESET telepítését az alábbi utasítások követésével telepítheti:

1.Távolítson el minden korábban telepített ESET-terméket.

2.Jelentkezzen be ESET HOME-fiókjába, vagy hozzon létre egyet.

3.Kezdje el az ESET telepítését az eszközére.

Olvassa el tudásbáziscikkünkben a Windows-termékek telepítésével és aktiválásával kapcsolatos vizuális utasításokat.

Hol nézhetem meg, hogy hány eszköz van aktiválva egy adott előfizetéssel, ha több előfizetésem van?

Az Előfizetések szakaszban kattintson Az összes előfizetés megjelenítése > Előfizetés megnyitása elemre. Az Eszközök szakaszban megtalálja az előfizetéssel védett összes eszközt. Itt csak az ESET HOME-fiókhoz csatlakoztatott eszközök láthatók.

Nem látom az eszközömet az Eszközök szakaszban, de teljes mértékben védve van.

Az eszköz valószínűleg egy másik előfizetéssel van aktiválva, amely nem lett hozzáadva az Előfizetések szakaszban. Miután hozzáadta az előfizetést az ESET HOME-fiókhoz, a licenctulajdonos kap egy megerősítő hivatkozást. Ezután a tulajdonostól függ, hogy lehetőséget ad-e Önnek az előfizetés kezelésére.

Hogyan választhatom le az eszközömet anélkül, hogy deaktiválnám a védelmet?

Az ESET-termékben tudja leválasztani az eszközt az előfizetésről. Ha nem Ön az ESET HOME-fiók tulajdonosa, kérje meg a tulajdonost, hogy válassza le az eszközét vagy távolítsa el az ESET-terméket az eszközéről.

Hogyan csatlakoztathatok egy eszközt a ESET HOME-fiókomhoz?

Tekintse meg az Eszköz csatlakoztatása a ESET HOME-fiókhoz című részt.