ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a kategóriát
Válassza ki a témakört

Gyakori kérdések

GYIK-kategóriák:

Alkalmazás

Fiók

Licencek

Eszközök


Alkalmazás

Elfelejtettem a ESET HOME alkalmazás PIN-kódját.

Ha elfelejtette a ESET HOME alkalmazás PIN-kódját, el kell távolítania az alkalmazást, majd újra kell telepítenie. A ESET HOME alkalmazás eltávolításával azonban nem vesznek el az adatai.

Mik azok a „push értesítések”?

A push értesítések olyan üzenetek, amelyek mobileszközökön bukkannak fel.

Az ESET HOME alkalmazások és a portál ingyenesek?

Igen, a ESET HOME használata ingyenes.


Fiók

Nem szeretnék különleges ajánlatokat kapni – hogyan iratkozhatok le róluk?

A ESET HOME alkalmazásban érintse meg a menüt az alkalmazásban, vagy kattintson a felhasználónévre a portálon, lépjen a Saját fiók beállításokba, majd törölje a jelet a Szeretnék elektronikus úton különleges ajánlatokat... jelölőnégyzetből.

Az ESET promóciós e-mailjeinek végén megtalálható a Leiratkozás gomb.

Mi történik az eszközeimmel, ha törlöm a ESET HOME-fiókomat?

Az eszközök le vannak választva a ESET HOME-fiókról, de aktiválva és védettek maradnak. A másokkal megosztott védelem azonban ki van kapcsolva.

A következő üzenetet kaptam: „Szokatlan bejelentkezést észleltünk a fiókjába. Kérjük, ellenőrizze az összes bejelentkezett eszközt.”. Mit tegyek?

A fiók biztonságának fokozása érdekében a ESET HOME észleli a bejelentkezett eszköz IP-címét. Ha az IP-cím megváltozik, a fent említett üzenet jelenik meg. Az üzenet azt jelentheti, hogy valaki egy másik eszközről bejelentkezett az Ön fiókjába, vagy megváltozott az Ön IP-címe. Ha dinamikus IP-címmel, vagyis nem statikus IP-címmel rendelkezik, akkor az IP-cím minden nap megváltozhat, az internetszolgáltatótól és az általa alkalmazott gyakorlattól függően.

Vannak olyan helyek a bejelentkezési előzmények között, ahol még soha nem jártam.

A bejelentkezési hely a földrajzi IP-cím keresésen alapul. Ennek a helynek nem kell feltétlen megegyeznie a ESET HOME-fiókjába való bejelentkezéshez használt hellyel. Az aktuális hely az internetszolgáltató IP-címétől függ.


Licencek

Hol található a Licenckezelés?

License managementintegráció a ESET HOME portállal

Mit a teendő túlhasznált vagy kiszivárgott licenc esetén?

Tekintse meg a következőt: Mi a teendő, ha túlhasznált/kiszivárgott licenccel rendelkezik?

A licencem állapota még mindig „Várakozás az igazolásra”.

A licencet az e-mail-címében található hivatkozással több mint 1 órával az e-mail megkapása után próbálja igazolni. A ESET HOME-fiókjában a Licencek szakaszban kattintson Az összes licenc megjelenítése > Licenc megnyitása elemre, majd görgessen le az Igazoló e-mail újraküldése szakaszhoz.

Mi a teendő, ha a licencem felfüggesztett címkével van ellátva?

A felfüggesztett licenc által aktivált ESET-termékek már nem kapnak frissítéseket. Azt javasoljuk, hogy ellenőrizze a fizetési adatait, vagy vegye fel a kapcsolatot a helyi licencforgalmazóval a licenccel kapcsolatos probléma elhárításához. További információkért tekintse meg ezt a tudásbáziscikkünket.

Ingyenes az ESET-licenc?

Az ESET-termékek teljes licencei nem ingyenesek. Ha azon gondolkodik, hogy vásároljon-e meg egy ESET biztonsági terméket, használja a próbaverziót, amely majdnem olyan, mint egy teljes licenc, és egy adott időtartamig ingyenes.

Előfordulhat, hogy internetes források „ingyenes” ESET-licenckulcsot kínálnak, de ne feledje:

Ha az „Ingyenes ESET-licenc” szövegű hirdetésre kattint, azzal veszélyeztetheti számítógépét vagy eszközét, és kártevőkkel fertőzheti meg. Kártevőket el tudnak rejteni nem hivatalos YouTube-videókba, illetve olyan webhelyeken, amelyek hirdetéseket jelenítenek meg, és a felhasználói látogatásokból jutnak pénzhez stb. Általában az ilyen lehetőségek csapdát rejtenek magukban.

Az ESET le tudja tiltani az illegális licenceket, és meg is teszi ezt.

Az illegális licenckulcsok birtoklása nincs összhangban a végfelhasználói licencszerződéssel, amelyet el kell fogadnia az ESET-termékek telepítéséhez.

Csak hivatalos csatornákon, például a www.eset.com, oldalon, illetve az ESET forgalmazóitól vagy viszonteladóktól vásároljon ESET-licencet (ne vásároljon licencet nem hivatalos, harmadik félnek minősülő webhelyen, amilyen például az eBay, illetve harmadik féltől származó megosztott licencet).

Letölthet egy ESET-termékek ingyenesen. Ettől függetlenül telepítés során az aktiváláshoz érvényes ESET-licenckulcs szükséges (letöltheti és telepítheti, de aktiválás nélkül nem fog működni).

Ne ossza meg licencét az interneten vagy közösségi hálózatokon (mert széles körben elterjedhet).

Hogyan van felhasználva a licencem?

Tekintse meg a Licenchasználat című részt.

Hol kezelhetem az automatikus megújítási beállításokat?

Lásd: Licenc automatikus megújítása.

További licencelési GYIK

Tekintse meg az otthoni termékek licencelésével kapcsolatos GYIK-et ebben az ESET-tudásbáziscikkben.


Eszközök

Hol nézhetem meg, hogy hány eszköz van aktiválva egy adott licenccel, ha több licencem van?

A Licencek szakaszban kattintson Az összes licenc megjelenítése > Licenc megnyitása elemre. Az Eszközök szakaszban megtalálja a licenccel védett összes eszközt. Itt csak az ESET HOME-fiókhoz csatlakoztatott eszközök láthatók.

Nem látom az eszközömet az Eszközök szakaszban, de teljes mértékben védve van.

Az eszköz valószínűleg egy másik licenccel van aktiválva, amely nem lett hozzáadva a Licencek szakaszban. Miután hozzáadta a licencet a ESET HOME-fiókhoz, a licenctulajdonos kap egy megerősítő hivatkozást. Ezután a tulajdonostól függ, hogy lehetőséget ad-e Önnek a licenc kezelésére.

Hogyan választhatom le az eszközömet anélkül, hogy deaktiválnám a védelmet?

Az ESET-termékben tudja leválasztani az eszközt a licencről. Ha nem Ön az ESET HOME-fiók tulajdonosa, kérje meg a tulajdonost, hogy válassza le az eszközt.

Hogyan csatlakoztathatok egy eszközt a ESET HOME-fiókomhoz?

Tekintse meg az Eszköz csatlakoztatása a ESET HOME-fiókhoz című részt.