ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a kategóriát
Válassza ki a témakört

Licenchasználat

A licenchasználat információt nyújt az ESET-licenc használatáról, így felhasználhatja az ingyenes licencegységeket, vagy optimalizálhatja a meglévő licencegységek használatát. Ebben a szakaszban átnevezheti, eltávolíthatja vagy beazonosíthatja a licencet használó eszközöket. Ingyenes és megosztott licenchelyeket is találhat.

Licencegység-kategóriák

Miután bejelentkezett az ESET HOME-fiókjába, a Licencek szakaszban kattintson Az összes licenc megjelenítése > Licenc megnyitása lehetőségre. Az összes licencegység a Licenchasználat szöveg alatt látható a következő három kategóriában:

Az ESET HOME-fiókjához csatlakoztatott eszközök – A licenc által védett és az ESET HOME-fiókhoz csatlakoztatott eszközök. Ha családja vagy egyik barátja használja a kategóriában látható eszközök egyikét, akkor azt a saját ESET HOME-fiókjában tudja kezelni. Tekintse meg azESET HOME-fiók létrehozásáról és az eszközök hozzáadásáról szóló útmutatót.

A licencével védett egyéb eszközök – A licenc által védett azon eszközök, amelyek még nem kapcsolódnak egy ESET HOME-fiókhoz sem. Tekintse meg az eszközök ESET HOME-fiókhoz való csatlakoztatásáról szóló útmutatót.

A családjával és barátaival megosztott védelem – A licenc által védett eszközök és a család vagy a barátai ESET HOME-fiókjához csatlakoztatott eszközök. Minden megosztott licenchelyet a felhasználó e-mail-címe és meghívási állapota jelez ebben a kategóriában. Az állapotok a következők lehetnek:

a)Meghívó elküldve – Elküldte a meghívó e-mailt a barátjának, és az elfogadására vár.

b)A meghívó elfogadva – A barátja elfogadta a meghívást, de nem aktiválta az ESET-terméket az eszközén.

c)Aktiválva – A barátja elfogadta és aktiválta az ESET-terméket.


example

Példa

Ha a licenc kapacitása öt egység, és két licencegységet szeretne megosztani valakivel, küldhet nekik meghívót. Miután elfogadták a meghívást, egy termék aktiválódni fog a megosztott védelemmel. A meghívó állapota Aktivált és A meghívó elfogadva lesz. A Licenchasználat mezőben a két megosztott egységet a (2/5) jelölés jelzi. A Használati állapot mező azonban csak az aktivált eszközre fog vonatkozni.

Eszközbiztonsági állapotok

A licencével védett eszközök a következő biztonsági állapotokkal rendelkezhetnek:

Icon-OK Védett – Az eszköz védett, rendszeresen frissül, és az adott eszközön a licenc nincs lejárva.

important Beavatkozás szükséges – Az ESET-termék működik, de az eszközzel probléma van.

warning Biztonsági riasztás – Az ESET-termék nem működik megfelelően.

Több mint (hete, hónapja, éve) inaktív – Ez az állapot akkor jelenik meg az eszközön, ha:

Az eszköz hosszabb ideje nem kommunikál az ESET HOME-fiókjával (például meghibásodott az eszköz). Ha már nem használja az eszközt, távolítsa el a licenchelyek felszabadítása érdekében.

A kényszerített leállításra vagy tisztításra szolgáló alkalmazásokat használja az Android-eszközén. Ebben az esetben nyissa meg manuálisan az ESET Mobile Security alkalmazást az Android-eszközön, hogy megfelelően működjön és elhárítsa a problémát.


important

Fontos

Annak érdekében, hogy Android-eszköze aktív és megfelelően védett legyen, azt javasoljuk, hogy vegye fel az ESET Mobile Security alkalmazást a mellőzöttek listájára vagy az engedélyezőlistára a kényszerített leállításra/tisztításra szolgáló alkalmazásban. Ha kizár egy adott alkalmazást a kényszerített leállítási folyamatból, akkor más módszert alkalmazhat az alkalmazás.