Belangrijke functies

In de volgende tabel staat een lijst met functies die beschikbaar zijn in ESET Mail Security.

Echte 64-bits productkern

Hogere prestaties en betere stabiliteit voor de kernonderdelen van het product.

Anti-malware

Een bekroonde en innovatie bescherming tegen malware. Deze geavanceerde technologie voorkomt aanvallen en elimineert allerlei soorten bedreigingen, zoals virussen, ransomeware, rootkits, wormen en spyware met cloudgebaseerde scans voor een nog betere detectiesnelheid. De systeembronnen worden slechts lichtelijk belast, waardoor de prestaties hiervan niet in gevaar komen. De technologie maakt gebruik van een gelaagd beveiligingsmodel. Elke laag, of elke fase, bevat een aantal kerntechnologieën. In de fase Voor de uitvoering worden technologieën zoals UEFI-scanner, netwerkaanvalbeveiliging, reputatie & cache, In-product Sandbox en DNA-detecties ingezet. Tijdens de Uitvoering worden technologieën zoals Exploit blocker, ransomwareschild, geavanceerde geheugenscanner en scriptscanner (AMSI) ingezet en in de fase Na de uitvoering botnetbeveiliging, malwarebeveiligingssysteem via de cloud en Sandboxing. De kerntechnologieën bevatten een rijke set functies en bieden een ongeëvenaard niveau van bescherming.

Antispam

Antispam is een essentieel onderdeel van elke mailserver. ESET Mail Security gebruikt de nieuwste antispam-engine die ongewenste e-mail en pogingen tot phishing zeer efficiënt tegenhoudt. ESET Mail Security heeft opeenvolgende keren de spamfiltertest van Virus Bulletin gewonnen. Virus Bulletin is een autoriteit op het gebied van beveiligingstesten en heeft ons een aantal jaar op rij het certificaat VBSpam+ toegekend. De antispam-engine filtert 99,99% van de ongewenste e-mail met geen enkel onjuist resultaat, wat het tot een toonaangevende spambeveiligingstechnologie maakt. ESET Mail Security antispambeveiliging bestaat uit verschillende technologieën (RBL en DNSBL, 'vingerafdrukken', reputatiecontrole, inhoudsanalyse, regels, handmatige witte/zwarte lijsten, backscatterbeveiliging en berichtvalidatie met SPF en DKIM) voor een optimaal detectieniveau. ESET Mail Security Antispam is op de cloud gebaseerd en de meeste cloud-databases bevinden zich in ESET-datacenters. Met antispamservices in de cloud zijn snelle gegevensupdates mogelijk, waardoor sneller kan worden gereageerd wanneer er zich nieuwe spam aandient.

Antiphishing-beveiliging

Een functie die voorkomt dat gebruikers toegang krijgen tot webpagina's waarvan bekend is dat er phishing plaatsvindt. In e-mailberichten kunnen koppelingen zijn opgenomen die naar phishingwebpagina's verwijzen en ESET Mail Security maakt gebruik van een geavanceerde parser die de berichttekst en het onderwerp van inkomende e-mailberichten doorzoekt om dergelijke koppelingen (URL's) te identificeren. De koppelingen worden vergeleken met een phishingdatabase.

Regels

Met de regels kunnen beheerders ongewenste e-mails en bijlagen filteren op basis van het bedrijfsbeleid. Bijlagen zoals uitvoerbare bestanden, multimediabestanden, archieven die met een wachtwoord zijn beveiligd, enz. Verschillende acties kunnen worden uitgevoerd met gefilterde e-mailberichten en bijgevoegde bijlagen, zoals in quarantaine plaatsen, verwijderen, meldingen verzenden of inloggen op gebeurtenissen.

Exporteren naar syslog-server (Arcsight)

Hiermee kan de inhoud van het logbestand van de beveiliging van de e-mailserver in CEF-indeling (Common Event Format) worden gedupliceerd naar de server met systeemlogbestanden om te worden gebruikt met oplossingen voor logbestandsbeheer, zoals Micro Focus ArcSight. Gebeurtenissen kunnen via SmartConnector worden ingevoerd in ArcSight of naar bestanden worden geëxporteerd. Zo worden beveiligingsgebeurtenissen gemakkelijk centraal bewaakt en beheerd. U kunt met name profiteren van deze functie als u over een complexe infrastructuur met een groot aantal Microsoft Exchange Servers met de ESET Mail Security-oplossing beschikt.

Scan van Microsoft 365-postvak

Voor bedrijven die in een hybride Exchange-omgeving werken, bestaat nu de mogelijkheid om postvakken in de cloud te scannen.

ESET LiveGuard Advanced

Op de cloud gebaseerde ESET-service. Wanneer ESET Mail Security een e-mailbericht als verdacht aanmerkt, wordt het tijdelijk in de ESET LiveGuard Advanced-quarantine geplaatst. Een verdacht e-mailbericht wordt automatsch naar de ESET LiveGuard Advanced-server verzonden voor analyse door geavanceerde malwaredetectie-engines. ESET Mail Security ontvangt vervolgens het resultaat van de analyse. De verwerking van het verdachte bestand hangt af van het resultaat.

Quarantainebeheer voor e-mail met webinterface

Een beheerder kan objecten in de quarantaine inspecteren en besluiten deze te verwijderen of vrij te geven. Deze functie biedt een gebruiksvriendelijk hulpprogramma voor beheer.

Met de quarantainewebinterface kan de inhoud op afstand worden beheerd. Het is mogelijk om de beheerder te kiezen en/of om toegangsmachtigingen in te stellen. Bovendien kunnen gebruikers hun eigen ongewenste e-mail inzien en beheren als ze zijn aangemeld op de quarantainewebinterface voor e-mail, waar ze uitsluitend toegang hebben tot hun eigen berichten.

E-mailquarantainerapporten

Quarantainerapporten zijn e-mails die worden verzonden aan geselecteerde gebruikers of beheerders om informatie te geven over alle e-mailberichten die in quarantaine zijn geplaatst. Het stelt hen ook in staat om inhoud die in quarantaine is geplaatst op afstand te beheren.

On-demand databasescan van postvak

On-demand databasescan van postvak stelt beheerders in staat om geselecteerde postvakken handmatig te scannen of om de scan buiten kantooruren te plannen. De databasescanner voor postvakken gebruikt de API EWS (Exchange Web Services) om verbinding te maken met de Microsoft Exchange Server via HTTP/HTTPS. De scanner gebruikt ook parallele uitvoering tijden het scanproces om de prestaties te verbeteren.

ESET-cluster

Met ESET Cluster kunnen meerdere servers vanaf één locatie worden beheerd. Net als bij ESET File Security voor Microsoft Windows Server maakt het toevoegen van serverknooppunten aan een cluster het beheer gemakkelijker, omdat er één configuratie naar alle knooppunten van een cluster kan worden verspreid. ESET Cluster kan ook worden gebruikt om greylisting databases te synchroniseren en om inhoud van de lokale e-mailquarantaine te synchroniseren.

Uitzonderingen voor processen

Hiermee kunt u specifieke processen uitsluiten van scannen door anti-malware bij procestoegang. Scannen op anti-malware bij procestoegang kan conflicten opleveren in bepaalde situaties, bijvoorbeeld tijdens een back-upproces of tijdens livemigraties van virtuele machines. Deze procesuitsluitingen helpen het risico van potentiële conflicten te minimaliseren en verbeteren de prestaties van uitgesloten toepassingen, wat een positief effect heeft op de algehele prestatie en stabiliteit van het besturingssysteem. Uitsluiting van een proces/toepassing betekent uitsluiting van diens uitvoerbare bestand (.exe).

eShell (ESET Shell)

eShell 2.0 is nu beschikbaar in ESET Mail Security. eShell is een opdrachtregelinterface die geavanceerde gebruikers en beheerders de mogelijkheid geeft om ESET-serverproducten met uitvoerige opties te beheren.

ESET PROTECT

Betere integratie met ESET PROTECT, waaronder de mogelijkheid om verschillende taken in te plannen. Zie de online-Help van ESET PROTECT voor meer informatie.

Op onderdelen gebaseerde installatie

De installatie kan dusdanig worden aangepast dat het alleen bepaalde onderdelen van het product bevat.

Bescherming tegen vervalsing van afzenders

Een nieuwe functie die beschermt tegen de veelvoorkomende praktijk van het vervalsen van afzendergegevens van een e-mail. Dit wordt doorgaans spoofing of vervalsing van afzendergegevens genoemd. Het is onwaarschijnlijk dat de ontvanger van de e-mail onderscheid kan maken tussen een geldige en een vervalste afzender, omdat e-mails er meestal uitzien of ze zijn verzonden vanuit een legitieme bron. U kunt Bescherming tegen vervalsing van afzenders inschakelen en configureren in Geavanceerde instellingen of aangepaste regels maken.

DKIM-ondertekening

ESET Mail Security biedt een DKIM-ondertekeningsfunctie om de beveiliging van uitgaande e-mailberichten verder te verbeteren. Selecteer clientcertificaat en geef op welke e-mailheaders zijn ondertekend met DKIM-handtekening. U kunt DKIM-ondertekening voor elk domein afzonderlijk configureren voor meerdere domeinen.

Beheer van beveiligingsproblemen en patches

Een functie die beschikbaar is in ESET PROTECT waarmee u een routinescan op uw server met ESET Mail Security kunt instellen om geïnstalleerde software met mogelijke beveiligingsrisico's te detecteren. Patchbeheer helpt om systemen en toepassingen veilig te houden in het geval van bekende beveiligingsproblemen en exploits. De daadwerkelijke patch wordt handmatig uitgevoerd, zodat u volledige controle hebt over het tijdstip waarop u de patch wilt toepassen. Dit alles is bedoeld om de beveiliging en actieve tijd te optimaliseren door serviceonderbrekingen vanwege updates van toepassingen en bijbehorend gedrag te voorkomen. Ten opzichte van ESET Endpoint Security heeft ESET Mail Security nieuwe, aangepaste technologie voor de volgende gebieden:

Patchbeheer kan alleen handmatig worden uitgevoerd

De beëindiging van actieve toepassingsprocessen begint 60 seconden na ontvangst van de upgradetaak

Geen automatische oplossingen van aanvragen om het apparaat opnieuw op te starten voor het voltooien van de patch