ESET LiveGuard Advanced

ESET LiveGuard Advanced biedt een extra beveiligingslaag door gebruik te maken van geavanceerde ESET-cloudtechnologie om nieuwe, nog onbekende typen bedreigingen te detecteren. Het is een betaalde service, die vergelijkbaar is met ESET LiveGrid®, maar ESET LiveGuard Advanced biedt u het voordeel dat u bent beveiligd tegen de mogelijke gevolgen van nieuwe bedreigingen. Als ESET LiveGuard Advanced verdachte code of verdacht gedrag detecteert, wordt verdere bedreiging voorkomen door het desbetreffende bestand tijdelijk in de quarantaine van ESET LiveGuard Advanced te plaatsen.

Er wordt automatisch een sample van de verdachte code (een bestand of e-mailbericht) bij ESET Cloud ingediend, waar de ESET LiveGuard Advanced-server de sample met de geavanceerde malwaredetectie-engines analyseert. De bestanden of e-mailberichten blijven in de quarantaine van ESET LiveGuard Advanced totdat ESET Mail Security de resultaten van de ESET LiveGuard Advanced-server ontvangt.

Wanneer de analyse is voltooid, ontvangt ESET Mail Security een rapport met een samenvatting van het gedrag van de waargenomen sample. Als het voorbeeld onschadelijk is, wordt het uit de quarantaine van ESET LiveGuard Advanced gehaald, anders blijft het in quarantaine staan. Als het om een vals-positief resultaat gaat en u zeker weet dat het bestand of de e-mail geen bedreiging vormt, kunt u die uit de quarantaine van ESET LiveGuard Advanced vrijgeven voordat ESET Mail Security de ESET LiveGuard Advanced-serverresultaten heeft ontvangen.

ESET LiveGuard Advanced-resultaten van samples zijn meestal binnen een paar minuten beschikbaar voor e-mailberichten. Het standaardwachtinterval is echter ingesteld op 5 minuten. In zeldzame gevallen wanneer ESET LiveGuard Advanced-resultaten niet binnen dat interval worden ontvangen, wordt het bericht vrijgegeven. U kunt het interval wijzigen in de gewenste tijd (alles tussen 5 en 60 minuten, in stappen van 1 minuut).

edtd

De ESET LiveGuard Advanced-functie is zichtbaar in ESET Mail Security, ongeacht de activeringsstatus ervan. Als u geen licentie hebt, is ESET LiveGuard Advanced inactief. De ESET LiveGuard Advanced-licentie wordt beheerd door ESET PROTECT en de activering zelf moet met beleidsregels worden uitgevoerd vanuit ESET PROTECT.

Nadat u ESET LiveGuard Advanced hebt geactiveerd, wordt uw eigen ESET LiveGuard Advanced-profiel gemaakt op de ESET LiveGuard Advanced-server. In dit profiel worden alle ESET LiveGuard Advanced-analyseresultaten van voorbeelden opgeslagen die door uw ESET Mail Security zijn verzonden.

U hebt het volgende nodig om de ESET LiveGuard Advanced-functie te laten werken:

ESET Mail Security beheerd via ESET PROTECT

ESET Mail Security geactiveerd met een ESET LiveGuard Advanced-licentie

Schakel ESET LiveGuard Advanced in uw ESET Mail Security in met ESET PROTECT-beleid

Vervolgens kunt u ESET LiveGuard Advanced volledig benutten, en handmatig een voorbeeld verzenden voor ESET LiveGuard Advanced-analyse.