Cloud-gebaseerde beveiliging

ESET LiveGrid® is een geavanceerd vroegtijdig waarschuwingssysteem dat bestaat uit diverse op de cloud gebaseerde technologieën. Hiermee kunt u opkomende bedreigingen detecteren op basis van reputatie en worden scanprestaties verbeterd aan de hand van witte lijsten. Nieuwe informatie over bedreigingen wordt in real-time naar de cloud gestreamd, waardoor het ESET Malware Research Lab tijdig kan reageren en steeds consistente beveiliging kan bieden. De gebruiker kan de reputatie van actieve processen en bestanden rechtstreeks bekijken in de programma-interface of het contextmenu met extra informatie van ESET LiveGrid®.

Selecteer een van de volgende opties wanneer u ESET Mail Security selecteert:

U kunt ervoor kiezen ESET LiveGrid® niet in te schakelen. De software blijft op dezelfde wijze functioneren, maar in bepaalde gevallen reageert ESET Mail Security mogelijk trager op nieuwe bedreigingen dan een update van de detectie-engine.

U kunt ESET LiveGrid® zodanig configureren dat er anonieme informatie wordt verzonden over nieuwe bedreigingen en de locatie waar de nieuwe bedreigingscode is gedetecteerd. Dit bestand kan voor gedetailleerde analyse naar ESET worden verzonden. Na bestudering van deze bedreigingen kan ESET haar voorzieningen voor bedreigingsdetectie vervolgens bijwerken.

ESET LiveGrid® verzamelt informatie over uw computer met betrekking tot nieuw gedetecteerde bedreigingen. Deze informatie kan een voorbeeld of kopie bevatten van het bestand waarin de bedreiging voorkwam, het pad naar dat bestand, de bestandsnaam, de datum en tijd, het proces waarbij de bedreiging plaatsvond op uw computer en informatie over het besturingssysteem van uw computer.

Standaard wordt ESET Mail Security zodanig geconfigureerd dat verdachte bestanden voor analyse naar het viruslaboratorium van ESET worden verzonden. Bestanden met bepaalde extensies zoals .docx of .xlsx worden altijd uitgesloten. U kunt ook andere extensies toevoegen als er specifieke bestanden zijn die u of uw organisatie niet wil verzenden.

ESET LiveGrid®-reputatiesysteem inschakelen (aanbevolen)

Het ESET LiveGrid®-reputatiesysteem verbetert de efficiëntie van de antimalwareoplossingen van ESET door gescande bestanden te vergelijken met een database met items die op een witte of zwarte lijst in de cloud zijn geplaatst.

ESET LiveGrid®-feedbacksysteem inschakelen

Gegevens worden voor verdere analyse naar het ESET Research Lab verzonden.

Crashrapporten en diagnostische gegevens verzenden

Gegevens verzenden zoals crashrapporten en geheugendumps van modules.

Anonieme statistieken verzenden

Sta ESET toe anonieme informatie te verzamelen over nieuw ontdekte bedreigingen, zoals de bedreigingsnaam, datum en tijd van detectie, detectiemethode en bijbehorende metagegevens, gescande bestanden (hash, bestandsnaam, oorsprong van het bestand, telemetrie), geblokkeerde en verdachte URL's, productversie en -configuratie, waaronder informatie over uw systeem.

E-mail van contactpersoon (optioneel)

Uw e-mailadres wordt samen met verdachte bestanden verzonden, en we kunnen per e-mail contact met u opnemen als we meer informatie nodig hebben voor de analyse. U ontvangt geen reactie van ESET tenzij er meer informatie nodig is.

arrow_down_businessVerzenden van voorbeelden

ESET LiveGuard Advanced

De ESET LiveGuard Advanced Defense-service inschakelen in de ESET PROTECT-webconsole op een clientmachine. Maak in de ESET PROTECT-webconsole nieuw beleid of bewerk bestaand beleid en wijs dit toe aan machines waarop u ESET LiveGuard Advanced wilt gebruiken.