E-mailquarantainerapporten verzenden - geplande taak

E-mailquarantainerapporten zijn meldingen per e-mail die worden verzonden naar geselecteerde gebruikers en beheerders om ze te informeren over hun e-mailberichten die door ESET Mail Security in quarantaine zijn geplaatst. In de rapporten staan koppelingen waarmee u, evenals gebruikers die de E-mailquarantainerapporten ontvangen, vals-positieve (FP) e-mailberichten rechtstreeks kunnen verwijderen of vrijgeven (laten bezorgen). Bezorging van bepaalde berichten die zijn uitgefilterd door regels of in e-mailquarantaine zijn geplaatst door Antivirusbeveiliging, is niet toegestaan voor reguliere gebruikers.

Er zijn twee typen rapporten over e-mailquarantaine: gebruiker en beheerder. Het beheerdersrapport bevat berichten voor alle gebruikers (de hele quarantaine). Het rapport E-mailquarantaine van de gebruiker bevat alleen de berichten van specifieke gebruikers die zijn geconfigureerd in de geplande taak.

example

Als u wilt beginnen met het verzenden van quarantainerapporten, maakt u een geplande taak (Extra > Planner > Taak toevoegen) en kiest u het taaktype E-mailquarantainerapporten verzenden of E-mailquarantainerapporten voor de Administrator verzenden. Wanneer u ontvangers selecteert, worden gekoppelde postvakken opgenomen in de lijst met beschikbare postvakken.

Met de taak E-mailquarantainerapporten verzenden/E-mailquarantainerapporten voor de Administrator verzenden wordt er per e-mail een e-mailquarantainerapport volgens de opgegeven geplande taak verzonden. Een voorbeeld van een rapport E-mailquarantaine van een gebruiker:

idh_scheduler_task_qreports_user

In een e-mailquarantainerapport staat ook een koppeling naar de webinterface E-mailquarantaine voor gebruikers (er wordt een onlineviewer geopend).

note

De taak E-mailquarantainerapporten verzenden is alleen beschikbaar wanneer u lokale quarantaine gebruikt. U kunt deze taak niet gebruiken met Quarantainepostvak of MS Exchange-quarantaine.

Adres van afzender

Geef een e-mailadres op dat als afzender van het e-mailquarantainerapport moet worden weergegeven.

Maximaal aantal records in rapport

U kunt het aantal vermeldingen in het rapport beperken. Het standaardaantal is ingesteld op 50.

Web-URL

Deze URL wordt opgenomen in het e-mailquarantainerapport, zodat de ontvanger alleen maar op de koppeling hoeft te klikken om toegang tot de webinterface van Quarantaine voor e-mail te krijgen.

Ontvangers

Kies gebruikers die e-mailquarantainerapporten moeten ontvangen. Klik op Bewerken om de postvakken voor specifieke ontvangers te selecteren (gekoppelde postvakken worden ook ondersteund).

note

Het rapport E-mailquarantaine wordt alleen verzonden als er berichten in quarantaine zijn geplaatst. Als de quarantaine leeg is of als er geen nieuwe items zijn sinds het laatste rapport, wordt het rapport niet verzonden. Wanneer het rapport E-mailquarantaine wordt verzonden, bevat het alleen nieuw toegevoegde items sinds het laatste rapport (niet de volledige quarantaine-inhoud).

example

Doelstelling: Maak een geplande taak als u zichzelf als Administrator regelmatig e-mailquarantainerapporten wilt toesturen, of als u andere gebruikers op de hoogte wilt brengen van hun spamberichten die zich momenteel in e-mailquarantaine bevinden.

Navigeer naar Hulpmiddelen > Planner > Taak toevoegen en open de wizard.

Typ de Taaknaam en selecteer Taaktype in het vervolgkeuzemenu.

E-mailquarantainerapporten verzenden (het rapport bevat alleen de spamberichten van een bepaalde gebruiker) of E-mailquarantainerapporten voor de Administrator verzenden (het rapport bevat alle berichten, de gehele quarantaine) en klik op Volgende.

Selecteer een van de opties om te definiëren wanneer u wilt dat de taak wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld Wekelijks om 10.00.00 AM uur op Vrijdag.

Geef Adres van afzender op (administrator@mijdomein.com).

Klik op Bewerken om Ontvangers uit de lijst toe te voegen. Selecteer de postvakken van de gebruikers die e-mailquarantainerapporten moeten ontvangen.