Lokale quarantaine

Lokale quarantaine gebruikt uw lokale bestandssysteem om in quarantaine geplaatste e-mails en een SQLite-database als index op te slaan. In quarantaine opgeslagen e-mailbestanden en databasebestanden worden om beveiligingsredenen versleuteld. Deze bestanden bevinden zich onder C:\ProgramData\ESET\ESET Mail Security\MailQuarantine (op Windows Server 2012).

note

Als u in quarantaine geplaatste bestanden op een andere schijf dan het standaardstation ESET Mail Security wilt hebben, wijzigt u de Gegevensmap tijdens de installatie van in het door u gewenste pad.

Kenmerken van Lokale quarantaine:

Spam en in quarantaine geplaatste e-mailberichten worden in een lokaal bestandssysteem opgeslagen, niet in een Exchange-postvakdatabase.

Wordt gebruikt voor het versleutelen en comprimeren van e-mailbestanden die lokaal in quarantaine zijn geplaatst.

De webinterface van e-mailquarantaine als alternatief voor Beheer van e-mailquarantaine.

Rapporten over quarantaine verzenden als geplande taak naar een opgegeven e-mailadres.

In quarantaine geplaatste e-mailbestanden die worden verwijderd uit het quarantainevenster (standaard na 21 dagen), worden in een bestandssysteem opgeslagen tot automatische verwijdering plaatsvindt na een opgegeven aantal dagen.

Automatisch verwijderen van oude e-mailbestanden (standaard na drie dagen). Zie Instellingen bestandsopslag voor meer informatie.

U kunt verwijderde, in quarantaine geplaatste e-mailbestanden herstellen met eShell (ervan uitgaande dat deze nog niet uit het bestandssysteem zijn verwijderd).

Inspecteer in quarantaine geplaatste e-mailberichten en bepaal welke u wilt verwijderen of vrijgeven. Als u in lokale quarantaine geplaatste e-mailberichten wilt bekijken en beheren, kunt u dat doen met Beheer van e-mailquarantaine in de hoofdprogrammavenster of met de webinterface voor Quarantaine voor e-mail.

note

Het nadeel van het gebruik van lokale quarantaine is dat u de lokale quarantaine op elke server afzonderlijk moet beheren wanneer u ESET Mail Security op meerdere servers met de rol Hubtransportserver uitvoert. Hoe meer e-mailservers u hebt, hoe meer quarantaines u moet beheren.