E-mailquarantaine

E-mailberichten en onderdelen ervan, zoals bijlagen, worden in Quarantaine voor e-mail geplaatst in plaats van in de traditionele Quarantaine voor bestanden. Quarantaine voor e-mail is een gemakkelijke manier om spam, geïnfecteerde bijlagen met malware of phishingberichten te beheren. Er zijn verschillende redenen waarom e-mailberichten in Quarantaine voor e-mail worden geplaatst, afhankelijk van welke ESET Mail Security-beveiligingsmodule het bericht verwerkt (Antimalware, Antispam, Anti-Phishing, Bescherming tegen vervalsing van afzenders of Regels).

Filteren op pictogrammen

U kunt pictogrammen gebruiken om berichten te filteren om bijlagen, e-mails, of e-mails met alleen bijlagen te zien.

Tijdsduur

Selecteer de periode waarvoor u in quarantaine geplaatste e-mails wilt zien. Wanneer u Aangepast selecteert, kunt u een bereik opgeven (Datum van en Datum tot).

Clusterknooppunten

Selecteer de clusterknooppunten waarvoor u in quarantaine geplaatste e-mails wilt zien.

Snelzoeken

Voer een tekenreeks in het tekstvak in om weergegeven e-mails te filteren (er wordt in alle kolommen gezocht).

Type

Gebruik selectievakjes om verder te filteren op type (spam, malware, regel, phishing of afzender vervalst).

important

Gegevens van Beheer van e-mailquarantaine worden niet automatisch bijgewerkt. We raden aan dat u regelmatig op Vernieuwen icon_refresh klikt om de meest actuele items in Quarantaine voor e-mail te zien.

mail_quarantine

Vrijgeven

Geeft e-mail vrij aan de oorspronkelijke ontvanger(s) met behulp van de map Replay en verwijdert de e-mail uit quarantaine. Klik op Ja om de actie te bevestigen. Als het in quarantaine geplaatste item een bijlage is van een openbare map die niet voor e-mail is bedoeld, is de knop Vrijgeven niet beschikbaar.

note

Wanneer een e-mail uit quarantaine wordt vrijgegeven, negeert ESET Mail Security de MIME-koptekst To: omdat deze gemakkelijk kan worden vervalst. In plaats daarvan wordt de oorspronkelijke ontvangerinformatie van de opdracht RCPT TO: gebruikt die tijdens de SMTP-verbinding is verkregen. Hierdoor wordt gegarandeerd dat de juiste e-mailontvanger het bericht ontvangt dat uit quarantaine wordt vrijgegeven.

note

Als u een geclusterde omgeving uitvoert en een bericht uit de quarantaine vrijgeeft, wordt het bericht niet opnieuw in quarantaine geplaatst door de andere ESET Mail Security-knooppunten. Dit komt doordat de regels worden gesynchroniseerd tussen de clusterknooppunten.

Vrijgeven naar

Als u geen e-mail wilt vrijgeven naar alle ontvangers, gebruikt u deze optie om specifieke ontvangers te selecteren die de vrijgegeven e-mail ontvangen. Deze optie is alleen beschikbaar voor berichten met meerdere ontvangers.

Verwijderen

Verwijdert een of meer items uit quarantaine. Klik op Ja om de actie te bevestigen. Items die worden verwijderd via GUI, worden uit de quarantaineweergave verwijderd, maar blijven in de opslag bewaard. Ze worden later automatisch verwijderd (standaard na 3 dagen).

Definitief verwijderen

Hiermee verwijdert u items uit de quarantaineweergave en verwijdert u ze uit de opslag. Klik op Ja om de actie te bevestigen.

Details van in Quarantaine geplaatste e-mail

Dubbelklik op het in quarantaine geplaatste bericht of klik met de rechtermuisknop en kies Details weergeven. Er wordt een nieuw venster geopend met details over het in quarantaine geplaatste e-mailbericht. U kunt ook de oorspronkelijke RFC-e-mailheaders bekijken voor meer informatie.

Details van in quarantaine geplaatste bijlage

Wanneer er wordt gedubbelklikt op een bijlage, is het dialoogvenster met details anders dan het dialoogvenster met e-mailberichtdetails. RFC-kopteksten zijn niet beschikbaar. In plaats daarvan wordt er een gebied met een bijlage-enveloptekst weergegeven. U kunt aangepaste tekst van de bijlage-envelop opgeven wanneer u die uit de e-mailquarantaine vrijgeeft.

Acties zijn ook beschikbaar in het contextmenu. Klik indien gewenst op Vrijgeven, Verwijderen of Definitief verwijderen om een actie uit te voeren op een in quarantaine geplaatst e-mailbericht. Klik op Ja om de actie te bevestigen. Als u Definitief verwijderen kiest, wordt het bericht ook verwijderd uit het bestandssysteem. Dit in tegenstelling tot Verwijderen waarbij het item uit de weergave Beheer van e-mailquarantaine wordt verwijderd.

quranatine_mail_details