ESET Beheer van beveiligingsproblemen en patches (VAPM)

ESET Beheer van beveiligingsproblemen en patches (VAPM) is een oplossing die beveiligingsproblemen in besturingssystemen en toepassingen beheert en de status van toegepaste patches weergeeft. Met VAPM kunt u machines detecteren die kwetsbaar zijn voor bedreigingen vanwege verouderde besturingssystemen en toepassingen. De clientcomputer wordt gescand om geïnstalleerde software te detecteren die kwetsbaar is voor beveiligingsrisico's. Informatie over beveiligingsproblemen van clientcomputers krijgt een ernstgraad (risicoscore) toegewezen. Gebruik geautomatiseerde scans met directe rapportage aan de ESET PROTECT-webconsole om beveiligingsproblemen te prioriteren (op basis van ernstgraad), beveiligingsrisico's te beheren en resources effectief toe te wijzen. Met de vele filteropties kunt u kritieke beveiligingsproblemen detecteren en aanpakken. En met de planner kunt u regelmatige scans op beveiligingsproblemen automatisch laten uitvoeren. De daadwerkelijke patch wordt handmatig uitgevoerd, zodat u volledige controle hebt over het tijdstip waarop u de patch wilt toepassen en de machine opnieuw wilt opstarten (indien nodig).

Door beveiligingsproblemen preventief te beheren en beveiligingspatches snel toe te passen, kunt u uw besturingssysteem en toepassingen up-to-date houden met de nieuwste patches, waardoor het risico van blootstelling aan bekende beveiligingsproblemen en exploits wordt verkleind.

Belangrijkste functies van ESET Beheer van beveiligingsproblemen en patches:

Verzamelt automatisch informatie over beveiligingsproblemen van clients

Prioritering op basis van de ernstgraad van beveiligingsproblemen

Lijst met doelclients

Voorwaarden:

note

Als u ESET Beheer van beveiligingsproblemen en patches (VAPM) wilt gebruiken, moet u uw machines beheren met ESET PROTECT, een hulpprogramma voor beveiligingsbeheer in de cloud.

VAPM is niet beschikbaar in ESET PROTECT On-Prem.

Controleer of u een van de volgende ESET PROTECT-platformniveaus hebt:

ESET PROTECT Voltooien

ESET PROTECT Elite

ESET PROTECT MDR

ESET PROTECT MDR Ultimate

Als u ESET Beheer van beveiligingsproblemen en patches wilt inschakelen en configureren in ESET PROTECT, raadpleegt u de ESET PROTECT Online-Help voor meer informatie. U kunt ook de Veelgestelde vragen (FAQ) bekijken.

Beschikbare VAPM-instellingen voor ESET Mail Security:

Beheer van beveiligingsproblemen en patches inschakelen

Planner voor Beheer van beveiligingsproblemen en patches

Minimale schijfruimte vereist voor patchbeheer

Instellingen zoals automatisch patchbeheer voor toepassingen, automatische updates van het besturingssysteem en opnieuw opstarten van de computer zijn niet beschikbaar voor ESET Mail Security. Deze zijn bedoeld voor clientcomputers met ESET Endpoint Security voor Windows.