Käytönvalvonta

Käytönvalvonta-moduulin avulla voit määrittää käytönvalvonta-asetukset, joiden avulla vanhemmat voivat automaattisesti suojata lapsiaan ja asettaa rajoituksia laitteiden ja palvelujen käytölle. Tarkoituksena on estää lapsilta ja nuorilta aikuisilta pääsy sivuille, joilla on sopimatonta tai haitallista sisältöä.

Käytönvalvonnan avulla voit estää verkkosivut, joilla voi olla mahdollisesti haitallista materiaalia. Lisäksi vanhemmat voivat estää jopa yli 40 ennalta määritetyn Web-sivustoluokan ja yli 140 alaluokan käytön.

Voit ottaa käytönvalvonnan käyttöön tietyllä tilillä toimimalla seuraavasti:

1.Oletusarvoisesti käytönvalvonta on poistettu käytöstä ohjelmassa ESET Smart Security Premium. Käytönvalvonnan voi aktivoida kahdella eri tavalla:

Valitse vaihtokuvake MODULE_INACTIVE ohjelman pääikkunassa kohdasta Asetukset > Internet-suojaus > Käytönvalvonta ja muuta käytönvalvonnan tilaksi Käytössä.

Avaa Lisäasetukset > Suojaukset > Internetin käytön suojaus > Käytönvalvonta ja valitse vaihtopainikkeella Ota käytönvalvonta käyttöön.

2.Valitse ohjelman pääikkunasta Asetukset > Internet-suojaus > Käytönvalvonta. Vaikka Käytönvalvonta-kohdan vieressä näkyy merkintä Käytössä, käytönvalvonta on määritettävä haluamallesi tilille napsauttamalla nuolisymbolia ja valitsemalla sitten seuraavassa ikkunassa Lapsen tili- tai Vanhemman tili -vaihtoehto. Kirjoita seuraavaan ikkunaan syntymäaika, jonka perusteella käyttötaso ja suositellut iälle sopivat Web-sivut määritetään. Käytönvalvonta on nyt käytössä määritetyllä käyttäjätilillä. Valitse tilin nimen kohdalta Estetty sisältö ja asetukset..., jos haluat mukauttaa sallittuja tai estettyjä luokkia Luokat-välilehdessä. Jos haluat sallia tai estää tietyt Web-sivut, jotka eivät sovi mihinkään luokkaan, valitse Poikkeukset-välilehti.

PAGE_SETTINGS_PARENTAL

Jos valitset Asetukset > Internet-suojaus > Käytönvalvonta tuotteen ESET Smart Security Premium pääikkunasta, näet pääikkunassa seuraavaa:

Windows-käyttäjätilit

Jos olet luonut roolin olemassa olevalle tilille, se näkyy täällä. Napsauta vaihtopainiketta MODULE_INACTIVE siten, että tilin käytönvalvonnan viereen tulee näkyviin vihreä valintamerkki MODULE_ENABLED. Valitse aktiiviselta tililtä Estetty sisältö ja asetukset ja luettelon tilin sallituista Web-sivuluokista sekä estetyistä ja sallituista Web-sivuista.

Ikkunan alaosan sisältö

Lisää verkkosivustopoikkeus – Määrätty sivusto voidaan sallia tai estää erikseen kunkin käytönvalvontatilin asetusten mukaan.

Näytä lokit – Voit tarkastella käytönvalvonnan yksityiskohtaista lokia (estetyt sivut tai tili, jolla sivu on estetty, luokka jne.). Voit myös suodattaa tämän lokin valitsemiesi ehtojen perusteella valitsemalla MODULE_INACTIVE Suodatus.

Käytönvalvonta

Kun olet poistanut käytönvalvonnan käytöstä, Poista käytönvalvonta käytöstä -ikkuna tulee näkyviin. Ikkunasta voit valita aikavälin, jonka ajaksi tämä suojaus poistetaan käytöstä. Vaihtoehto muuttuu sitten muotoon Keskeytetty tai Poistettu käytöstä pysyvästi.

Tuotteen ESET Smart Security Premium asetukset on tärkeää suojata salasanalla. Tämä salasana voidaan määrittää Käyttöasetukset-osiossa. Jos salasanaa ei ole määritetty, seuraava varoitus tulee näkyviin: Suojaa kaikki asetukset salasanalla, jotta estät valtuuttamattomat muutokset. Käytönvalvonta-kohdassa määritetyt rajoitukset vaikuttavat vain tavallisiin käyttäjätileihin. Koska järjestelmänvalvojat voivat ohittaa kaikki rajoitukset, tämä ei vaikuta heihin.

note

Käytönvalvonnan asianmukainen toimivuus edellyttää, että verkkoliikenteen tarkistin, HTTP(S)-liikenteen tarkistus ja palomuuri ovat käytössä. Kaikki nämä toiminnot on otettu käyttöön oletusarvoisesti.