Käyttäjätilin asetukset

Ikkunassa on kolme välilehteä:

Yleiset

Napsauta Käytössä-kohdan vieressä olevaa vaihtopainiketta, jos haluat ottaa Käytönvalvonnan käyttöön alla valitulle Windows-tilille.

Valitse ensin Windows-tili tietokoneellesi. Käytönvalvonta-kohdassa määritetyt rajoitukset vaikuttavat vain tavallisiin Windows-tileihin. Rajoitukset voi ohittaa järjestelmänvalvojatileillä.

Jos tili on vanhemman käytössä, valitse Vanhemman tili.

Määritä sen käyttäjän Lapsen syntymäpäivä -määritys, jolle tämä tili kuuluu, jotta verkkosivujen käyttöoikeustasot ja -säännöt voidaan määrittää käyttäjän iän mukaisiksi.

Kirjaamisen vakavuus

ESET Smart Security Premium tallentaa kaikki tärkeät tapahtumat lokitiedostoon, jota voidaan tarkastella suoraan ohjelman päävalikosta. Valitse Työkalut > Lokitiedot ja valitse sitten avattavasta Loki-valikosta Käytönvalvonta.

Vianmääritystiedot – Kirjaa tietoa, jota tarvitaan ohjelman hienosäätämiseen.

Tiedot – Tallentaa tiedonantoviestejä, kuten sallitut ja estetyt poikkeukset sekä kaikki edellä kuvatut tietueet.

Varoitus – Kirjaa vakavat virheet ja varoitusviestit.

Ei mitään – Mitään lokitietoja ei kirjata.

Poikkeukset

Poikkeuksella voi sallia tai estää sellaisten Internet-sivujen käytön, jotka eivät ole poikkeusluettelossa. Tästä on hyötyä, jos haluat valvoa tiettyjen sivustojen käyttöä luokkien käyttämisen sijaan. Yhdelle tilille luodut poikkeukset voi kopioida, ja niitä voidaan käyttää jollakin toisella tilillä. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat luoda identtisiä sääntöjä suunnilleen samanikäisille lapsille.

Luo uusi poikkeus valitsemalla Lisää. Määritä toiminto (esimerkiksi Estä) avattavasta valikosta, kirjoita sen Internet-sivun URL-osoite, jota tämä poikkeus koskee ja valitse sitten OK. Poikkeus lisätään poikkeusluetteloon, ja sen tila tulee näkyviin.

Lisää – Luo uuden poikkeuksen.

Muokkaa – Voit muokata valitun poikkeuksen Internet-sivun URL-osoitetta tai toimintoa.

Poista – Poistaa valitun poikkeuksen.

Kopioi – Valitse siitä avattavasta valikosta käyttäjä, josta haluat kopioida luodun poikkeuksen.

PANEL_PARENTAL_WEB_EXCEPTIONS

Tässä määritetyt poikkeukset ohittavat valitulle tilille määritetyt luokat. Jos esimerkiksi Uutiset-luokan käyttö on tilillä estetty, mutta määrität poikkeukseksi sallitun uutissivun, tilillä voidaan käyttää sallittua uutissivua. Kaikkia tässä tehtyjä muutoksia voi tarkastella Poikkeukset-osiossa.

Luokat

Luokat-välilehdessä voit määrittää yleiset sivustoluokat, jotka haluat estää tai sallia kullekin tilille. Voit sallia luokan valitsemalla sen vieressä olevan valintaruudun. Jos jätät valintaruudun valitsematta, luokka estetään kyseisellä tilillä.

Kopioi – Voit kopioida estettyjen tai sallittujen luokkien luettelon olemassa olevasta muokatusta tilistä.

PANEL_PARENTAL_CATEGORIES