Tietojenkalastelusuojaus

Tietojenkalastelu on rikollista toimintaa, joka perustuu käyttäjien manipuloinnille luottamuksellisten tietojen saamiseksi. Tietojenkalastelua käytetään arkaluonteisten tietojen, kuten pankkitilinumeroiden, PIN-koodeihin ja vastaavien selvittämiseen. Lisätietoja on sanastossa. ESET Smart Security Premium sisältää tietojenkalastelusuojauksen, joka estää verkkosivut, joiden tiedetään levittävän tällaista sisältöä.

Tietojenkalastelusuojaus on oletusarvoisesti käytössä. Tämä asetus voidaan määrittää kohdassa Lisäasetukset > Suojaukset > Internetin käytön suojaus.

Tutustu Tietämyskantamme artikkeliin, jossa kerrotaan lisää tuotteen ESET Smart Security Premium tietojenkalastelun torjunnasta.

Tietojenkalastelusivustoon siirtyminen

Kun käytät tunnustettua tietojenkalastelusivustoa, selaimesi näyttää seuraavan valintaikkunan. Jos haluat silti siirtyä verkkosivulle, valitse Ohita uhka (ei suositella).

WEB_PHISHING

note

Tietojenkalastelua mahdollisesti yrittävät Web-sivustot, jotka on lisätty sallittujen osoitteiden luetteloon, siirtyvät kiellettyjen osoitteiden luetteloon oletusarvoisesti muutaman tunnin kuluttua. Jos haluat sallia Web-sivuston käytön pysyvästi, käytä URL-osoitteiden hallinta -työkalua. Siirry kohtaan Lisäasetukset > Suojaukset > Internetin käytön suojaus > URL-osoitehallinta > Osoiteluettelo > Muokkaa ja lisää luetteloon verkkosivusto, jota haluat muokata.

Tee ilmoitus tietokalastelusivustosta

Ilmoita virheellisesti estetystä sivusta -linkin kautta voit ilmoittaa verkkosivustosta, joka on tunnistettu virheellisesti uhaksi.

Voit lähettää Web-sivuston myös sähköpostitse. Lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen samples@eset.com. Muista käyttää kuvaavaa aihetta ja sisällyttää mahdollisimman paljon tietoa Web-sivustosta (esimerkiksi Web-sivusto, josta löysit ilmoittamasi Web-sivuston, kuinka kuulit siitä ja niin edelleen).