Er is een infiltratie gedetecteerd

Infiltraties kunnen het systeem bereiken vanaf verschillende toegangspunten, zoals vanaf webpagina's, vanuit gedeelde mappen, via e-mail of vanaf verwisselbare apparaten (USB, externe schijven, cd's, dvd's, enz.).

Standaardgedrag

Als algemeen voorbeeld van de manier waarop infiltraties door ESET Endpoint Security worden behandeld, kunt u infiltraties vaststellen met:

Real-timebeveiliging van bestandssysteem

Beveiliging van webtoegang

Beveiliging van e-mailclient

On-demand computerscan

Voor elk van deze opties wordt het standaardopschoonniveau gebruikt en bij alle opties wordt gepoogd het bestand op te schonen en in Quarantaine te plaatsen of de verbinding te verbreken. Er wordt een meldingsvenster weergegeven in het systeemvak in de rechterbenedenhoek van het scherm. Zie Opschonen voor meer informatie over opschoonniveaus en gedrag.

ANTIVIRUS_BEHAVIOR_01

Opschonen en verwijderen

Als er geen vooraf gedefinieerde actie is die voor Real-timebeveiliging van bestandssysteem wordt uitgevoerd, wordt u in een waarschuwingsvenster gevraagd een optie te selecteren. Gewoonlijk zijn de opties Opschonen, Verwijderen en Verlaten beschikbaar. U wordt afgeraden de optie Verlaten te selecteren, omdat in dat geval de geïnfecteerde bestanden ongewijzigd blijven. De uitzondering hierop is wanneer u er zeker van bent dat het bestand onschadelijk is en het per vergissing is gedetecteerd.

ANTIVIRUS_BEHAVIOR_AND_USER_INTERACTION_01

Pas opschonen toe als een bestand is aangevallen door een virus dat schadelijke code aan het bestand heeft toegevoegd. Als dit het geval is, probeert u eerst het geïnfecteerde bestand op te schonen zodat het in de oorspronkelijke staat kan worden hersteld. Als het bestand uitsluitend uit schadelijke code bestaat, wordt het verwijderd.

Als een geïnfecteerd bestand is 'vergrendeld' of wordt gebruikt door een systeemproces, wordt het doorgaans pas verwijderd wanneer het is vrijgegeven (normaliter na een herstart van het systeem).

Meerdere bedreigingen

Als niet alle geïnfecteerde bestanden zijn opgeschoond tijdens een Computerscan (of als het Opschoonniveau is ingesteld op Niet opschonen), wordt er een waarschuwingsvenster weergegeven waarin u de actie voor die bestanden kunt kiezen.

Bestanden in archieven verwijderen

In de modus Standaard opschonen wordt het volledige archief alleen verwijderd als dit uitsluitend geïnfecteerde bestanden en geen schone bestanden bevat. Met andere woorden, archieven worden niet verwijderd als deze ook onschadelijke, schone bestanden bevatten. Wees voorzichtig bij het gebruik van een scan in de modus Volledig opschonen. Hierbij wordt het archief namelijk verwijderd als het minimaal één geïnfecteerd bestand bevat, ongeacht de status van de andere bestanden in het archief.

Als de computer tekenen van infectie door malware vertoont, bijvoorbeeld traag is, vaak vastloopt, enz., wordt aangeraden dat u het volgende doet:

Open ESET Endpoint Security en klik op Computerscan

Klik op Smart scan (zie Computerscan voor meer informatie).

Als de scan is voltooid, controleer dan in het logbestand het aantal gescande, geïnfecteerde en opgeschoonde bestanden

Als u alleen een bepaald gedeelte van uw schijf wilt scannen, klik dan op Aangepaste scan en selecteer de doelen die u wilt scannen op virussen.