Real-timebeveiliging van bestandssysteem

Real-timebeveiliging van bestandssysteem controleert alle bestanden in het systeem op schadelijke code wanneer deze bestanden worden geopend, gemaakt of uitgevoerd.

CONFIG_AMON

Bij het opstarten van het systeem wordt standaard Real-timebeveiliging van het bestandssysteem gestart. Deze functie zorgt voor het ononderbroken scannen van uw systeem. We raden niet aan om Real-timebeveiliging van bestandssysteem uit te schakelen in Geavanceerde instellingen onder Detectie-engine > Real-timebeveiliging van bestandssysteem > Basis.

Te scannen media

Standaard worden alle mediatypen gescand op mogelijke bedreigingen:

Lokale stations: scant alle harde schijven van het system en alle gekoppelde harde schijven (bijvoorbeeld: C:\, D:\).

Verwisselbare media: scant cd/dvd's, USB-opslag, geheugenkaarten, etc.

Netwerkstations: scant alle gekoppelde netwerkstations (bijvoorbeeld: H:\ als \\store04) of netwerkstations met directe toegang (bijvoorbeeld: \\store08).

Het wordt aangeraden de standaardinstellingen te gebruiken en deze alleen in specifieke gevallen te wijzigen, bijvoorbeeld wanneer het scannen van bepaalde media tot aanzienlijke vertragingen in de gegevensoverdracht leidt.

Scannen uitvoeren bij

Standaard worden alle bestanden gescand als ze worden geopend, gemaakt of uitgevoerd. U wordt aangeraden deze standaardinstellingen te behouden omdat deze het hoogste niveau van real-timebeveiliging voor uw computer bieden:

Geopende bestanden: scant wanneer een bestand wordt geopend.

Gemaakte bestanden: scant een gemaakt of gewijzigd bestand.

Uitgevoerde bestanden: scant wanneer een bestand wordt uitgevoerd.

Toegang tot de opstartsector van verwisselbare media: wanneer er een verwisselbaar medium met een opstartsector in het apparaat wordt geplaatst, wordt de opstartsector onmiddellijk gescand. Met deze optie is het scannen van bestanden op verwisselbare media niet ingeschakeld. Het scannen van bestanden op verwisselbare media bevindt zich hier: Te scannen media > Verwisselbare media. Toegang tot opstartsector van verwisselbare media werkt alleen juist als u Opstartsectoren/UEFI ingeschakeld laat in ThreatSense-parameters.

Processen die moeten worden uitgesloten van scans: lees meer over dit soort uitsluitingen in het hoofdstuk Uitzonderingen voor processen.

Real-timebeveiliging van het bestandssysteem controleert alle typen media en wordt geactiveerd door verschillende systeemgebeurtenissen, zoals het openen van een bestand. Met de detectiemethoden van de ThreatSense-technologie (zoals beschreven in het gedeelte Parameters ThreatSense-engine instellen), kan real-timebeveiliging van het bestandssysteem worden geconfigureerd om nieuw gemaakte bestanden anders te behandelen dan bestaande bestanden. U kunt Real-timebeveiliging van bestandssysteem bijvoorbeeld zodanig configureren dat nieuw gemaakte bestanden uitvoeriger worden gecontroleerd.

Om te zorgen voor een minimale systeembelasting bij het gebruik van real-timebeveiliging, worden reeds gescande bestanden niet opnieuw gescand (tenzij ze zijn gewijzigd). Bestanden worden onmiddellijk na elke update voor de detectie-engine opnieuw gescand. Dit gedrag wordt geregeld door Smart-optimalisatie. Als Smart-optimalisatie is uitgeschakeld, worden alle bestanden elke keer gescand wanneer ze worden gebruikt. Als u deze instelling wilt aanpassen, drukt u op F5 om Geavanceerde instellingen te openen en vouwt u Detectie-engine > Real-timebeveiliging van bestandssysteem uit. Klik op ThreatSense-parameters > Overige en schakel Smart-optimalisatie inschakelen in of uit.