Real-timebeveiliging controleren

U kunt controleren of real-timebeveiliging werkt en virussen detecteert door een testbestand van eicar.com te gebruiken. Dit testbestand is een onschadelijk bestand dat door alle antivirusprogramma's kan worden gedetecteerd. Het bestand is gemaakt door het bedrijf EICAR (European Institute for Computer Antivirus Research) om de werking van antivirusprogramma's te testen.

Het bestand kan worden gedownload op http://www.eicar.org/download/eicar.com
Nadat u deze URL in uw browser hebt ingevoerd, moet u een bericht zien dat de dreiging is verwijderd.