Detectie-engine (7.1 en lager)

De detectie-engine beschermt tegen schadelijke systeemaanvallen door bestands-, e-mail- en internetcommunicatie te controleren. Als er bijvoorbeeld een object wordt gedetecteerd dat als malware is geclassificeerd, wordt herstel gestart. De detectie-engine kan het object verwijderen door het eerst te blokkeren en het vervolgens op te schonen, te verwijderen of in quarantaine te plaatsen.

Klik op Geavanceerde instellingen of druk op F5 als u de instellingen van de detectie-engine uitvoerig wilt configureren.

note

Wijzigingen in de configuratie van de detectie-enginescanner

Vanaf versie 7.2 ziet het gedeelte Detectie-engine er anders uit.

Met Scanneropties voor alle beveiligingsmodules (bijvoorbeeld Real-timebeveiliging van bestandssysteem, Beveiliging van webtoegang, ...) kunt u detectie van de volgende items in- of uitschakelen:

Potentieel ongewenste toepassingen Grayware (of potentieel ongewenste toepassingen) is een brede categorie software die niet ondubbelzinnig schadelijk is als andere typen malware, zoals virussen en Trojaanse paarden. Grayware kan echter aanvullende ongewenste software installeren, het gedrag van het digitale apparaat wijzigen, of activiteiten uitvoeren die de gebruiker niet heeft goedgekeurd of had verwacht.
Zie de woordenlijst voor meer informatie over deze typen toepassingen.

Potentieel onveilige toepassingen verwijst naar legitieme commerciële software die kan worden misbruikt voor schadelijke doeleinden. Enkele voorbeelden van potentieel onveilige toepassingen zijn hulpprogramma's voor externe toegang, toepassingen voor het kraken van wachtwoorden en keyloggers (programma's die de toetsaanslagen van een gebruiker registreren). Deze optie is standaard uitgeschakeld.
Zie de woordenlijst voor meer informatie over deze typen toepassingen.

Verdachte toepassingen omvat programma's die zijn gecomprimeerd met software voor compressie of beveiligingen. Deze typen beveiligingsprogramma's worden vaak misbruikt door auteurs van malware om detectie te omzeilen.

Anti-Stealth-technologie is een geavanceerd systeem dat gevaarlijke programma's zoals rootkits detecteert, die zichzelf kunnen verbergen voor het besturingssysteem. Dit betekent dat deze programma's niet kunnen worden gedetecteerd met de gebruikelijke testmethoden.

Met Uitsluitingen kunt u objecten uitsluiten van scannen. Zie Uitsluitingen voor meer informatie.

Geavanceerd scannen via AMSI inschakelen: met het hulpprogramma Antimalware Scan Interface van Microsoft kunnen applicatieontwikkelaars nieuwe verdedigingsmiddelen aanbieden tegen malware (alleen voor Windows 10).

CONFIG_ANTIVIRUS