Uitsluitingen voor prestaties

Met Uitsluitingen voor prestaties kunt u bestanden en mappen uitsluiten van scannen.

Om ervoor te zorgen dat alle objecten worden gescand op bedreigingen, raden wij aan alleen uitsluitingen voor prestaties in te stellen wanneer dit absoluut noodzakelijk is. Er zijn echter situaties waarin u een object moet uitsluiten, bijvoorbeeld grote database-items die uw computer zouden vertragen tijdens een scan of software die met de scan conflicteert.

U kunt bestanden en mappen die moeten worden uitgesloten van scannen, toevoegen aan de uitsluitingenlijst via Geavanceerde instellingen (F5) > Detectie-engine > Uitsluitingen > Uitsluitingen voor prestaties > Bewerken.

Als u een object wilt uitsluiten (pad: bestand of map) van het scannen, klikt u op Toevoegen en voert u het toepasselijke pad in of selecteert u dit in de boomstructuur.

CONFIG_EXCLUDE_PERFORMANCE

note

OPMERKING

Een bedreiging binnenin een bestand wordt niet gedetecteerd door de module Real-timebeveiliging van het bestandssysteem of de module Computerscan als het bestand voldoet aan de criteria voor uitsluiting van scannen.

Besturingselementen

Toevoegen: voeg een nieuwe vermelding toe om objecten uit te sluiten van scannen.

Bewerken: hiermee kunt u geselecteerde vermeldingen bewerken.

Verwijderen: hiermee worden geselecteerde vermeldingen verwijderd (CTRL + klik om meerdere vermeldingen te selecteren).

Importeren/Exporteren: importeren en exporteren van prestatie-uitsluitingen is handig als u voor later gebruik een back-up van uw huidige uitsluitingen wilt maken De optie voor het exporteren van instellingen is ook handig voor gebruikers in een onbeheerde omgeving die hun voorkeursconfiguratie willen gebruiken op meerdere systemen. Ze kunnen eenvoudig een .txt-bestand importeren om deze instellingen over te brengen.
hmtoggle_plus0 Weergavevoorbeeld van de indeling van het import-/exportbestand