Uitsluitingen

Met uitsluitingen kunt u objecten opgeven die u wilt uitsluiten van de detectie-engine. Om te garanderen dat alle objecten worden gescand, is het raadzaam alleen uitzonderingen te maken wanneer dat absoluut noodzakelijk is. Situaties waarin u een object mogelijk wilt uitsluiten zijn bijvoorbeeld grote databasevermeldingen die de computer zouden vertragen tijdens een scan of software die conflicteert met de scan.

Met Uitsluitingen voor prestaties kunt u bestanden en mappen uitsluiten van scannen. Uitsluitingen voor prestaties is een nuttige functie om gamingtoepassingen op bestandsniveau uit te sluiten van scannen of wanneer er abnormaal systeemgedrag wordt veroorzaakt of wanneer u betere prestaties wilt hebben.

Met Uitsluitingen van detectie kunt u objecten uitsluiten van opschonen op basis van de detectienaam, het pad of de hash ervan. Bij Uitsluitingen van detectie worden geen bestanden en mappen uitgesloten van scannen zoals dat bij Uitsluiting voor prestaties het geval is. Bij Uitsluitingen van detectie worden alleen objecten uitgesloten wanneer deze door de detectie-engine worden gedetecteerd en er een geschikte regel in de uitsluitingslijst aanwezig is.

In de uitsluitingen van versie 7.1 en lager zijn Uitsluitingen voor prestaties en Uitsluitingen van detectie met elkaar gecombineerd.

Niet te verwarren met andere typen uitsluitingen:

Procesuitzonderingen: alle bestandsbewerkingen die worden toegeschreven aan uitgesloten toepassingsprocessen, worden uitgesloten van scannen (kan nodig zijn om de back-upsnelheid en beschikbaarheid van services te verbeteren).

Uitgesloten bestandsextensies

HIPS-uitsluitingen

Uitsluitingsfilter voor cloud-gebaseerde beveiliging