Bestandsextensies die moeten worden uitgesloten van scans

Een extensie is het deel van een bestandsnaam dat wordt afgebakend door een punt. De extensie definieert het type en de inhoud van het bestand. In dit gedeelte van de instellingen van ThreatSense-parameters kunt u de typen bestanden definiëren die u wilt scannen.

note

OPMERKING

Niet te verwarren met andere typen Uitsluitingen.

Standaard worden alle bestanden gescand. Elke extensie kan worden toegevoegd aan de lijst met bestanden die zijn uitgesloten van scannen.

Soms is het nodig bestanden uit te sluiten als door het scannen van bepaalde bestandstypen het programma dat bepaalde extensies gebruikt niet goed wordt uitgevoerd. Zo kan het raadzaam zijn de extensies .edb, .eml en .tmp uit te sluiten als gebruik wordt gemaakt van Microsoft Exchange-servers.

example

Voorbeeld

Als u een nieuwe extensie aan de lijst wilt toevoegen, klikt u op Toevoegen. Typ de extensie in het lege veld (bijvoorbeeld tmp) en klik op OK. Als u Geef meerdere waarden op selecteert, kunt u meerdere bestandsextensies opgeven, van elkaar gescheiden door regels, komma's of puntkomma's (een voorbeeld: kies Puntkomma in het vervolgkeuzemenu als scheidingsteken, en typ edb;eml;tmp).

U kunt een speciaal teken ? (vraagteken) gebruiken. Het vraagteken vertegenwoordigt elk teken (bijvoorbeeld ?db).

note

OPMERKING

Om de precieze extensie (indien aanwezig) van een bestand in een Windows-besturingssysteem te zien, dient u de optie Extensies voor bekende bestandstypen verbergen uit te schakelen in Configuratiescherm > Mapopties > tabblad Weergave en deze wijziging toe te passen.