Uitsluitingen voor prestaties toevoegen of bewerken

Dit dialoogvenster sluit een specifiek pad (bestand of map) voor deze computer uit.

note

Kies het pad of geef dit handmatig op

Klik op ... in het veld Pad om een geschikt pad te kiezen.

Zie hieronder voor meer voorbeelden van uitsluitingen als u deze handmatig opgeeft.

DIALOG_EXCLUDE_PATH

Als u een groep bestanden wilt uitsluiten, kunt u gebruikmaken van jokertekens. Met een vraagteken (?) wordt één teken aangegeven en met een sterretje (*) wordt een tekenreeks van nul of meer tekens aangegeven.

example

Uitsluitingsindeling

Als u alle bestanden in een map wilt uitsluiten, typt u het pad naar de map en gebruikt u het masker *.*.

Als u alleen .doc-bestanden wilt uitsluiten, gebruikt u het masker *.doc.

Als de naam van een uitvoerbaar bestand een bepaald aantal (verschillende) tekens bevat en u alleen weet wat het eerste teken is (bijvoorbeeld een 'D'), gebruikt u de volgende notatie:
D????.exe (vraagtekens vervangen de ontbrekende/onbekende tekens)

example

Systeemvariabelen in uitsluitingen

U kunt systeemvariabelen als %PROGRAMFILES% om scanuitsluitingen te definiëren.

Gebruik het pad %PROGRAMFILES%\* bij het toevoegen van uitsluitingen als u de map Program Files wilt uitsluiten met deze systeemvariabele (vergeet niet om een backslash en sterretje aan het einde van het pad toe te voegen)

Gebruik het pad %PROGRAMFILES%\Uitgesloten_map\* als u alle bestanden en mappen in een %PROGRAMFILES%-submap wilt uitsluiten.

hmtoggle_plus0 Lijst met ondersteunde systeemvariabelen uitvouwen

example

Paduitsluitingen met gebruik van een sterretje

Nog enkele voorbeelden van uitsluitingen met een sterretje:

C:\Tools\*: het pad moet eindigen op de backslash en het sterretje om aan te geven dat het om een map en alle submappen ervan gaat die worden uitgesloten.
C:\Tools\*.dat: hiermee worden .dat-bestanden uitgesloten in de map Tools.
C:\Tools\sg.dat: hiermee wordt dit specifieke bestand in dit specifieke pad uitgesloten.

Een uitzondering voor prestatie-uitsluitingen:

C:\Tools\*.*: hetzelfde gedrag als C:\Tools\* (niet te verwarren met het masker *.*, waarmee alleen bestanden worden uitgesloten met extensies in de map Tools).

Een voorbeeld van een onjuiste, handmatig opgegeven uitsluiting:

C:\Tools: de map Tools wordt niet uitgesloten. Vanuit het oogpunt van de scanner kan Tools ook een bestandsnaam zijn.
C:\Tools\: vergeet niet om een sterretje toe te voegen aan het einde van het pad: C:\Tools\*

example

Jokertekens in het midden van het pad

Wij raden sterk aan om geen jokertekens in het midden van een pad te gebruiken (bijvoorbeeld C:\Tools\*\Data\file.dat) tenzij de infrastructuur van uw systeem dit vereist. Zie het volgende artikel in de kennisbank voor meer informatie.

Als u Uitsluiten van detectie gebruikt, zijn er geen beperkingen op het gebruik van jokertekens in het midden van een pad.

example

Volgorde van uitsluitingen

Er zijn geen opties om het prioriteitniveau van uitsluitingen te wijzigen met de knoppen omhoog/omlaag(wat wel het geval is voor Firewall-regels waar regels van boven naar beneden worden uitgevoerd)

Als de eerste toepasselijke regel wordt gematcht door de scanner, wordt de tweede toepasselijke regel niet geëvalueerd

Hoe minder regels, hoe beter de scanprestaties

Voorkomen dat concurrerende regels worden gemaakt