Lijst met firewallregels

De lijst met firewallregels kunt u openen door in Geavanceerde instellingen (F5) > Netwerkbeveiliging > Firewall > Basis op Bewerken te klikken naast Regels.

Kolommen

Naam: naam van de regel.

Ingeschakeld: geeft aan of regels zijn ingeschakeld of uitgeschakeld. Het bijbehorende selectievakje moet worden ingeschakeld om een regel te activeren.

Protocol: het Internet protocol waarvoor deze regel geldig is.

Profiel: geeft het firewallprofiel aan waarvoor deze regel geldig is.

Actie: geeft de communicatiestatus aan (blokkeren/toestaan/vragen).

Richting: de richting van de communicatie (inkomend/uitgaand/beide).

Lokaal: extern adres/bereik/subnet (IPv4 of IPv6) en poort van lokale computer.

Extern: extern adres/bereik/subnet (IPv4 of IPv6) en poort van externe computer.

Toepassingen: de toepassing waarvoor de regel geldt.

DIALOG_EPFW_APP_TREE_RULES_PAGE

Besturingselementen

Toevoegen: hiermee kunt u een nieuwe regel maken.

Bewerken: hiermee kunt u een bestaande regel bewerken.

Verwijderen: hiermee kunt u een bestaande regel verwijderen.

Kopiëren: hiermee kunt u een kopie van een geselecteerde regel maken.

Ingebouwde (vooraf gedefinieerde) regels weergeven: door ESET Endpoint Security vooraf gedefinieerde regels die specifieke communicatie toestaat of weigert. U kunt deze regels uitschakelen, maar u kunt een vooraf gedefinieerde regel niet verwijderen.

UP_DOWN Boven/Omhoog/Omlaag/Beneden: hiermee kunt u het prioriteitniveau van regels aanpassen (regels worden uitgevoerd van boven naar beneden).

note

OPMERKING

Klik op het zoekpictogram ICON_SCAN in de rechterbovenhoek om op naam, protocol of poort naar een of meer regels te zoeken.