Indeling uitsluiting pad

Als u een groep bestanden wilt uitsluiten, kunt u gebruikmaken van jokertekens. Met een vraagteken (?) wordt één teken aangegeven en met een sterretje (*) wordt een tekenreeks van nul of meer tekens aangegeven.

example

Uitsluitingsindeling

Als u alle bestanden in een map wilt uitsluiten, typt u het pad naar de map en gebruikt u het masker *.*.

Als u alleen .doc-bestanden wilt uitsluiten, gebruikt u het masker *.doc.

Als de naam van een uitvoerbaar bestand een bepaald aantal (verschillende) tekens bevat en u alleen weet wat het eerste teken is (bijvoorbeeld een 'D'), gebruikt u de volgende notatie:
D????.exe (vraagtekens vervangen de ontbrekende/onbekende tekens)

example

Systeemvariabelen in uitsluitingen

U kunt systeemvariabelen als %PROGRAMFILES% om scanuitsluitingen te definiëren.

Gebruik het pad %PROGRAMFILES%\* bij het toevoegen van uitsluitingen als u de map Program Files wilt uitsluiten met deze systeemvariabele (vergeet niet om een backslash en sterretje aan het einde van het pad toe te voegen)

Gebruik het pad %PROGRAMFILES%\Uitgesloten_map\* als u alle bestanden en mappen in een %PROGRAMFILES%-submap wilt uitsluiten.

hmtoggle_plus0 Lijst met ondersteunde systeemvariabelen uitvouwen