Beveiliging van webtoegang

Internettoegang is een standaardfunctie op een personal computer. Helaas is het ook het belangrijkste medium geworden voor het overdragen van schadelijke code. Beveiliging van webtoegang wordt geregeld door de communicatie tussen webbrowsers en externe servers te controleren. Hierbij worden de regels voor HTTP (Hypertext Transfer Protocol) en HTTPS (HTTP met gecodeerde communicatie) gehanteerd.

Toegang tot webpagina's waarvan bekend is dat deze schadelijke inhoud bevatten, wordt geblokkeerd voordat er inhoud wordt gedownload. Alle overige webpagina's worden gescand door de ThreatSense-scanengine wanneer ze worden geladen, en geblokkeerd als er schadelijke inhoud wordt ontdekt. Met Beveiliging van webtoegang wordt op twee niveaus beveiliging geboden; blokkeren op basis van zwarte lijsten en blokkeren op basis van inhoud.

U wordt dringend geadviseerd de optie Beveiliging van webtoegang in te schakelen. Deze optie vindt u in het hoofdprogrammavenster van ESET Endpoint Security door naar Instellingen > Internetbeveiliging > Beveiliging van webtoegang te gaan.

PAGE_SETTINGS_ANTISPAM

Beveiliging van webtoegang geeft de volgende melding in uw browser weer wanneer de website wordt geblokkeerd:

WEB_BLOCKED

note

Geïllustreerde instructies

De volgende artikelen in de ESET-kennisbank zijn mogelijk alleen beschikbaar in het Engels:

Een veilige website op een individueel ESET Endpoint Security-werkstation deblokkeren

Een veilige website op een ESET Security Management Center-eindpunt deblokkeren

De volgende opties zijn beschikbaar in Geavanceerde instellingen (F5) > Web en e-mail > Beveiliging van webtoegang:

Basis: deze functie in- of uitschakelen in Geavanceerde instellingen.

Webprotocollen: hier kunt u de controle configureren voor deze standaardprotocollen, die door de meeste internetbrowsers worden gebruikt.

URL-adresbeheer: hier kunt u URL-adressen opgeven die u wilt blokkeren, toestaan of uitsluiten van controle.

ThreatSense-parameters: dit zijn geavanceerde instellingen voor de virusscanner. Hier kunt u instellingen configureren zoals welke typen objecten u wilt scannen (e-mail, archieven, enz.), detectiemethoden voor Beveiliging van webtoegang, enz.

CONFIG_WEB_ACCESS