Webprotocollen

ESET Endpoint Security is standaard geconfigureerd om het HTTP-protocol te controleren, dat door de meeste webbrowsers wordt gebruikt.

Instellingen voor HTTP-scanner

HTTP-verkeer altijd voor alle toepassingen op alle poorten gecontroleerd.

Instellingen voor HTTPS-scanner

ESET Endpoint Security ondersteunt ook HTTPS-protocolcontrole. HTTPS-communicatie maakt gebruikt van een gecodeerd kanaal om gegevens uit te wisselen tussen server en client. ESET Endpoint Security controleert de communicatie via de protocollen SSL (Secure Socket Layer) en TLS (Transport Layer Security). Het programma scant alleen verkeer op poorten (443, 0-65535) die zijn gedefinieerd in Poorten die worden gebruikt door HTTP-protocol, ongeacht de versie van het besturingssysteem.

Versleutelde communicatie wordt standaard gescand. Als u de instellingen van de scanner wilt bekijken, navigeert u naar SSL/TLS in het gedeelte Geavanceerde instellingen, klikt u op Web en e-mail > SSL/TLS en schakelt u de optie SSL/TLS-protocolfiltering inschakelen in.