Apparaatbeheer

ESET Endpoint Security biedt automatisch beheer van apparaten (cd/dvd/USB/...). Met deze module kunt u een apparaat blokkeren of uitgebreide filters/machtigingen ervoor aanpassen en bepalen hoe de gebruiker een apparaat opent en ermee werkt. Dit kan handig zijn als de beheerder van de computer wil voorkomen dat er apparaten met ongewenste inhoud worden gebruikt.

Ondersteunde externe apparaten:

Schijfopslag (HDD, verwisselbare USB-schijf)

Cd/dvd

USB-printer

FireWire-opslag

Bluetooth-apparaat

Smartcardlezer

Scanapparaat

Modem

LPT/COM-poort

Draagbaar apparaat

Alle apparaattypen

De opties van Instellingen van apparaatbeheer kunnen worden aangepast via Geavanceerde instellingen (F5) > Apparaatbeheer.

Als u de schakelaar naast Integreren in systeem inschakelt, wordt de functie Apparaatbeheer geactiveerd in ESET Endpoint Security; u dient de computer opnieuw op te starten om de wijzigingen te bekrachtigen. Als Apparaatbeheer is ingeschakeld, wordt Regels actief, waardoor u het venster Regeleditor kunt openen.

Als er een apparaat wordt geplaatst dat door een bestaande regel wordt geblokkeerd, wordt er een meldingsvenster weergegeven en wordt de toegang tot het apparaat geblokkeerd.