Regeleditor voor apparaatbeheer

In het venster Regeleditor voor apparaatbeheer worden bestaande regels weergegeven. In dit venster kunnen externe apparaten die gebruikers op de computer aansluiten, gedetailleerd worden beheerd.

CONFIG_DEVMON_RULE_DLG

Bepaalde apparaten kunnen worden toegestaan of geblokkeerd op basis van gebruiker, gebruikersgroep of diverse aanvullende apparaatparameters die in de regelconfiguratie worden opgegeven. De lijst met regels bevat verschillende beschrijvingen van een regel, waaronder de naam, het type extern apparaat, de actie die moet worden uitgevoerd na het aansluiten van een extern apparaat in uw computer en de vastgelegde ernst.

Klik op Toevoegen of Bewerken om een regel te beheren. Schakel het selectievakje Ingeschakeld naast een regel uit om de regel uit te schakelen tot u die in de toekomst weer nodig hebt. Selecteer een of meer regels en klik op Verwijderen om de regel(s) definitief te verwijderen.

Kopiëren: hiermee wordt een nieuwe regel gemaakt aan de hand van vooraf gedefinieerde opties die al voor een andere geselecteerde regel gelden.

Klik op Invullen om apparaatparameters voor verwisselbare media automatisch te laten invullen voor apparaten die op uw computer zijn aangesloten.

Regels worden in volgorde van prioriteit vermeld, waarbij regels met een hogere prioriteit hoger in de lijst staan. Regels kunnen worden verplaatst door te klikken op UP_DOWN Boven/Omhoog/Omlaag/Beneden en ze kunnen afzonderlijk of in groepen worden verplaatst.

In het Apparaatbeheerlogbestand worden alle gebeurtenissen vastgelegd waardoor Apparaatbeheer wordt geactiveerd. Logboekvermeldingen kunnen worden weergegeven in het hoofdprogrammavenster van ESET Endpoint Security via Hulpmiddelen > Logbestanden.