Beveiliging van e-mailclient

Door integratie van ESET Endpoint Security met uw e-mailclient neemt het niveau van actieve beveiliging tegen schadelijke code in e-mailberichten toe. Als uw e-mailclient wordt ondersteund, kan integratie in ESET Endpoint Security worden ingeschakeld. Als integratie in uw e-mailclient wordt geactiveerd, wordt de ESET Endpoint Security-werkbalk rechtstreeks in de e-mailclient opgenomen, waardoor e-mailbeveiliging nog efficiënter is. De instellingen voor integratie vindt u onder Geavanceerde instellingen (F5) > Web en e-mail > Beveiliging van e-mailclient > E-mailclients.

CONFIG_MAIL_MISC

Integratie in e-mailclient

De e-mailclients die momenteel worden ondersteund zijn onder andere Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail en Windows Live Mail. E-mailbeveiliging werkt als een invoegtoepassing voor deze programma's. Het belangrijkste voordeel van de invoegtoepassing is dat deze onafhankelijk is van het gebruikte protocol. Wanneer de e-mailclient een gecodeerd bericht ontvangt, wordt dit gedecodeerd en naar de virusscanner verstuurd. Raadpleeg het volgende artikel in de ESET-kennisbank voor een volledige lijst met ondersteunde e-mailclients en de bijbehorende versies.

Schakel Controle bij wijziging van inhoud van Postvak IN uitschakelen in als u met systeemvertraging te maken krijgt bij het ophalen van e-mails.

Te scannen e-mail

E-mailbeveiliging met plug-ins van client inschakelen: indien uitgeschakeld, is beveiliging door plug-ins van e-mailclients uitgeschakeld.

Ontvangen e-mail: controleert e-mailberichten die worden ontvangen, indien ingeschakeld.

Verzonden e-mail: controleert e-mailberichten die worden verzonden, indien ingeschakeld.

Gelezen e-mail: controleert e-mailberichten die worden gelezen, indien ingeschakeld.

note

OPMERKING

Wij raden aan E-mailbeveiliging met plug-ins van client inschakelen ingeschakeld te houden. Zelfs als de integratie niet is ingeschakeld of niet functioneel is, wordt e-mailcommunicatie toch beveiligd door Protocolfiltering (IMAP/IMAPS en POP3/POP3S).

Uit te voeren actie op geïnfecteerde e-mail

Geen actie: als u deze optie inschakelt, worden geïnfecteerde bijlagen gemeld, maar wordt niets gedaan met e-mails.

E-mail verwijderen: de gebruiker wordt geattendeerd op bedreigingen en het bericht wordt verwijderd.

E-mail verplaatsen naar de map Verwijderde items: geïnfecteerde e-mails worden automatisch verplaatst naar de map Verwijderde items.

E-mail verplaatsen naar map (standaardactie): geïnfecteerde e-mails worden automatisch verplaatst naar de opgegeven map.

Map: geef de aangepaste map op waar u geïnfecteerde e-mails naar toe wilt verplaatsen nadat deze zijn gedetecteerd.

Scan herhalen na bijwerken: scant de geïnfecteerde e-mails opnieuw nadat de detectie-engine is bijgewerkt, indien ingeschakeld.

Scanresultaten van andere modules accepteren: hiermee kan de e-mailbeveiligingsmodule de scanresultaten gebruiken die van de andere beveiligingsmodules zijn ontvangen, in plaats van opnieuw te scannen.