Protocolfiltering

Antivirusbeveiliging voor toepassingsprotocollen wordt geboden door de ThreatSense-scanengine, die alle geavanceerde malwarescantechnieken naadloos integreert. Protocolfiltering werkt automatisch, ongeacht de gebruikte internetbrowser of e-mailclient. Ga naar Geavanceerde instellingen (F5) > Web en e-mail SSL/TLS als u versleutelde (SSL) instellingen wilt bewerken.

Inhoudsfilter van toepassingsprotocol inschakelen: kan worden gebruikt om protocolfiltering uit te schakelen. Veel onderdelen van ESET Endpoint Security (Beveiliging van webtoegang, Beveiliging van e-mailprotocollen, Antiphishing, Webbeheer) zijn hiervan afhankelijk en zijn zonder dit niet functioneel.

Uitgesloten toepassingen: hiermee kunt u bepaalde toepassingen uitsluiten van protocolfiltering. Dit is handig als protocolfiltering compatibiliteitsproblemen veroorzaakt.

Uitgesloten IP-adressen: hiermee kunt u bepaalde externe adressen uitsluiten van protocolfiltering. Dit is handig als protocolfiltering compatibiliteitsproblemen veroorzaakt.

example

Voorbeeld van uitgesloten IP-adressen

IPv4-adressen en -masker:

192.168.0.10: hiermee kunt u het IP-adres toevoegen van een afzonderlijke computer waarop de regel moet worden toegepast.

192.168.0.1 tot 192.168.0.99: voer het eerste en laatste IP-adres in om op te geven op welk IP-bereik (van meerdere computers) de regel moet worden toegepast.

Subnet (een groep met computers) gedefinieerd door een IP-adres en masker. 255.255.255.0 is bijvoorbeeld het netwerkmasker voor het voorvoegsel 192.168.1.0/24, zodat het adresbereik van 192.168.1.1 tot 192.168.1.254 loopt.

IPv6-adressen en -masker:

2001:718:1c01:16:214:22ff:fec9:ca5: het IPv6-adres van een afzonderlijke computer waarop de regel moet worden toegepast

2002:c0a8:6301:1::1/64: IPv6-adres met de voorvoegsellengte van 64-bits, zodat het adresbereik van 2002:c0a8:6301:0001:0000:0000:0000:0000 tot 2002:c0a8:6301:0001:ffff:ffff:ffff:ffff loopt.