Web en e-mail

Web en e-mail kan worden geconfigureerd onder Instellingen > Web en e-mail. Hier kunt u meer geavanceerde instellingen van het programma weergeven.

PAGE_SETTINGS_ANTISPAM

In de module Webbeheer kunt u instellingen configureren waarmee beheerders met geautomatiseerde hulpmiddelen hun werkstations kunnen beschermen en beperkingen voor surfen op internet kunnen instellen. Het doel van Webbeheer is het voorkomen van toegang tot pagina's met ongepaste of schadelijke inhoud. Zie Webbeheer voor meer informatie.

Internettoegang is een standaardfunctie op personal computers. Helaas is internet het belangrijkste medium geworden voor het verspreiden van schadelijke code. Daarom is het essentieel dat u de instellingen voor Beveiliging van webtoegang zorgvuldig overweegt.

Beveiliging van e-mailclient biedt beheer van e-mailcommunicatie die wordt ontvangen via het POP3(S)-protocol en IMAP(S)-protocol. Met behulp van de invoegtoepassing voor uw e-mailclient biedt ESET Endpoint Security controle over alle communicatie via de e-mailclient.

Antispambeveiliging filtert ongevraagde e-mail.

Als u op het tandrad klikt GEAR naast Antispambeveiliging worden de volgende opties beschikbaar:

Configureren...: hiermee opent u geavanceerde instellingen voor antispambeveiliging van de e-mailclient.

Witte lijst/Zwarte lijst/Uitzonderingenlijst van gebruiker: hiermee opent u een dialoogvenster waarin u als veilig of onveilig beschouwde e-mailadressen kunt toevoegen, bewerken of verwijderen. Volgens de hier opgegeven regels, wordt e-mail afkomstig van deze adressen niet gescand en niet als spam beschouwd. Klik op Uitzonderingenlijst van gebruiker om een dialoogvenster te openen waarin u e-mailadressen kunt toevoegen, bewerken of verwijderen die mogelijk vervalst zijn (spoofing) en die worden gebruikt voor het verzenden van spam. E-mailberichten afkomstig van adressen die in de uitzonderingenlijst staan worden altijd gescand op spam.

Antiphishing-beveiliging is een andere beveiligingslaag die extra bescherming biedt tegen illegale websites die wachtwoorden en andere gevoelige informatie proberen te stelen. Antiphishing-beveiliging vindt u in het deelvenster Instellingen onder Web en e-mail. Zie Antiphishing-beveiliging voor meer informatie.

Het is mogelijk om de beschermingsmodule voor web/e-mail/antiphishing/antispam tijdelijk uit te schakelen door te klikken op MODULE_ENABLED.