Webbeheer

Met het gedeelte Webbeheer kunt u instellingen configureren waarmee u uw bedrijf beschermt tegen het risico van juridische aansprakelijkheid. Webbeheer kan de toegang beheren tot websites die intellectuele-eigendomsrechten schenden. Het doel is te voorkomen dat werknemers pagina's met ongepaste of schadelijke inhoud openen, of pagina's die mogelijk een negatieve invloed hebben op de productiviteit.

Met Webbeheer kunt u webpagina's blokkeren die mogelijk schadelijk materiaal bevatten. Daarnaast kunnen werknemers of systeembeheerders de toegang verbieden tot meer dan 27 vooraf gedefinieerde websitecategorieën en meer dan 140 subcategorieën.

Standaard is Webbeheer uitgeschakeld. U activeert Webbeheer als volgt:

1.Druk op F5 om Geavanceerde instellingen te openen en vouw Web en e-mail > Webbeheer uit.

2.Selecteer Integreren in systeem om Webbeheer te activeren in ESET Endpoint Security.

3.Als u de toegang tot specifieke webpagina's wilt configureren, klikt u op Bewerken naast Regels om het venster Regeleditor voor Webbeheer te openen.

CONFIG_WEB_CONTROL

Bericht over geblokkeerde webpagina en Geblokkeerde webpagina-afbeelding zijn velden waarmee u het bericht dat wordt weergegeven voor een geblokkeerde website, eenvoudig kunt aanpassen.

note

OPMERKING

Als u alle webpagina's wilt blokkeren en slechts bepaalde webpagina's beschikbaar wilt laten, gebruikt u URL-adresbeheer.