E-mailprotocollen

Het IMAP- en POP3-protocol zijn de meest gebruikte protocollen om e-mailcommunicatie te ontvangen in een e-mailclienttoepassing. Internet Message Access Protocol (IMAP) is een ander internetprotocol voor het ophalen van e-mail. IMAP heeft enkele voordelen ten opzichte van POP3. Er kunnen bijvoorbeeld meerdere clients tegelijkertijd verbinding maken met hetzelfde postvak en informatie over de status van berichten bijhouden, zoals of berichten wel of niet zijn gelezen, ontvangen of verwijderd. De beveiligingsmodule die deze controlemogelijkheid levert, wordt automatisch gestart bij het opstarten van het systeem en is vervolgens actief in het geheugen.

ESET Endpoint Security biedt beveiliging voor deze protocollen, ongeacht welke e-mailclient wordt gebruikt, en zonder dat de e-mailclient opnieuw hoeft te worden geconfigureerd. Standaard wordt alle communicatie via het POP3- en IMAP-protocol gescand, ongeacht de POP3/IMAP-standaardpoortnummers.
Het MAPI-protocol wordt niet gescand, maar de communicatie met de Microsoft Exchange-server kan wel worden gescand door de integratiemodule in e-mailclients zoals Microsoft Outlook.

We raden aan om E-mailbeveiliging door protocolfiltering inschakelen ingeschakeld te houden. Als u IMAP/IMAPS- en POP3/POP3S-protocolcontrole wilt configureren, navigeert u naar > Geavanceerde instellingenWeb en e-mail > E-mailbeveiliging > E-mailprotocollen.

ESET Endpoint Security ondersteunt ook het scannen van het IMAPS-protocol (585, 993) en het POP3S-protocol (995), die gebruikmaken van een versleuteld kanaal om gegevens uit te wisselen tussen server en client. ESET Endpoint Security controleert de communicatie via het SSL-protocol (Secure Socket Layer) en TLS-protocol (Transport Layer Security). Het programma scant alleen verkeer op poorten die zijn gedefinieerd in Poorten gebruikt door het IMAPS/POP3-protocol, ongeacht de versie van het besturingssysteem. Indien nodig kunnen er andere communicatiepoorten worden toegevoegd. Meerdere poortnummers moeten met een komma van elkaar worden gescheiden.

Versleutelde communicatie wordt standaard gescand. Als u de instellingen van de scanner wilt bekijken, navigeert u naar SSL/TLS in het gedeelte Geavanceerde instellingen, klikt u op Web en e-mail > SSL/TLS en schakelt u de optie SSL/TLS-protocolfiltering inschakelen in.

CONFIG_EPFW_SCAN_IMAP