Belangrijke functies

In de volgende tabel staat een lijst met functies die beschikbaar zijn in ESET Cloud Office Security.

Multitenant

U kunt meerdere Microsoft 365- en Google Workspace-tenants beveiligen en beheren vanuit één ESET Cloud Office Security-console. Azure Active Directory (Azure AD) organiseert objecten zoals gebruikers en apps in groepen die tenants worden genoemd. Op basis van tenants kunt u beleid instellen voor gebruikers en apps binnen uw organisatie om te voldoen aan het beveiligingsbeleid en het operationele beleid.

Antispam

Antispam is een essentieel onderdeel van elke mailserver. ESET Cloud Office Security gebruikt de nieuwste antispam-engine die ongewenste e-mail en pogingen tot phishing zeer efficiënt tegenhoudt. ESET Cloud Office Security heeft opeenvolgende keren de spamfiltertest van Virus Bulletin gewonnen. Virus Bulletin is een autoriteit op het gebied van beveiligingstesten en heeft ons een aantal jaar op rij het certificaat VBSpam+ toegekend. De Antispam-engine filtert 99,99% van ongewenste e-mail met geen enkel vals-positief resultaat uit, wat de engine tot een toonaangevende spambeveiligingstechnologie maakt. ESET Cloud Office Security Antispam is op de cloud gebaseerd en de meeste cloud-databases bevinden zich in ESET-datacenters. Dankzij antispamdiensten in de cloud kan informatie snel worden geactualiseerd, waardoor sneller kan worden gereageerd op nieuwe spam.

Anti-phishing-beveiliging

Deze functie voorkomt dat gebruikers toegang krijgen tot webpagina's waarvan bekend is dat er phishing plaatsvindt. In e-mailberichten kunnen koppelingen zijn opgenomen die naar phishingwebpagina's verwijzen en ESET Cloud Office Security maakt gebruik van een geavanceerde parser die de berichttekst en het onderwerp van inkomende e-mailberichten doorzoekt om dergelijke koppelingen (URL's) te identificeren. De koppelingen worden vergeleken met een phishingdatabase die steeds wordt bijgewerkt.

Antimalwarebeveiliging

Deze bekroonde en innovatieve verdediging tegen malware is een toonaangevende technologie die aanvallen voorkomt. Deze technologie voorkomt aanvallen en maakt dankzij cloudgebaseerde scans een einde aan allerlei soorten bedreigingen, zoals virussen, ransomware, rootkits, wormen en spyware. Dankzij de cloudgebaseerde scans is de detectiesnelheid nog hoger. De kleine voetafdruk vergt weinig van de systeembronnen en doet geen afbreuk aan de prestaties. Bij antimalwaredetectie wordt gebruikgemaakt van een gelaagd beveiligingsmodel. Elke laag, of fase, heeft verschillende kerntechnologieën. Bij de fase voorafgaand aan uitvoering zijn de volgende technologieën betrokken: UEFI-scanner (Unified Extensible Firmware Interface), netwerkaanvalbeveiliging, reputatie & cache, In-product Sandbox en DNA-detecties ingezet. De technologieën die tijdens de uitvoeringsfase worden toegepast zijn Exploit blocker, Ransomware Shield, Geavanceerde geheugenscanner en Scriptscanner (AMSI). Bij de fase na uitvoering wordt gebruikgemaakt van Botnetbeveiliging, Cloud Malware Protection System en Sandboxing. De kerntechnologieën bevatten een rijke set functies en bieden een ongeëvenaard niveau van bescherming.

Beleid

Grotere organisaties hebben meestal meerdere afdelingen en willen verschillende beveiligingsinstellingen voor elke organisatie-eenheid configureren. ESET Cloud Office Security biedt beveiliging op basis van beleidsinstellingen die kunnen worden toegewezen aan geselecteerde Tenants, Gebruikers, Teamgroepen en SharePoint-sites. U kunt elk beleid aan uw behoeften aanpassen.

Quarantainebeheer

Inspecteer in quarantaine geplaatste objecten en voer een toepasselijke actie uit (downloaden, verwijderen of vrijgeven). Deze functie maakt eenvoudig beheer mogelijk van e-mailberichten, bijlagen en bestanden van Exchange Online/OneDrive/Teamgroepen/SharePoint-sites die door ESET Cloud Office Security in quarantaine zijn geplaatst. Downloaden geeft u de mogelijkheid om, indien nodig, in quarantaine geplaatste objecten te analyseren met hulpmiddelen van derden, waarmee u kunt bepalen welke actie u wilt ondernemen.

Dashboard met detectiestatistieken

Krijg een overzicht van de beveiligingsactiviteiten in Microsoft 365. Op het dashboard vindt u op elk van de overzichtstabbladen (Exchange Online/OneDrive/Teamgroepen/SharePoint-sites) onmisbare informatie. Op het overzichtstabblad Gebruiker staan het aantal tenants en het licentiegebruik, evenals statistieken per tenant: Aantal gebruikers, Belangrijkste ontvangers van spam/phishing/malware, Belangrijkste verdachte OneDrive-accounts, Belangrijkste verdachte teamgroepen en SharePoint-sites. U kunt een tijdsduur en een tenant kiezen en daarvoor de statistieken weergeven. Meer detectiestatistieken en -grafieken vindt u op de tabbladen Exchange Online, OneDrive, Teamgroepen en SharePoint-sites. Dit zijn statistieken zoals het aantal gescande e-mails en bestanden, en de hoeveelheid gedetecteerde spam/phishing/malware. De grafieken geven het verkeer weer voor elk detectietype: spam, malware en phishing.

Detecties met filteropties

Deze functie bevat alle records over detecties. In de records vindt u logs van elke detectie per e-mailscan op het tabblad Exchange Online en bestandsscan op de tabbladen OneDrive/Teamgroepen/SharePoint-sites. Zo kunt u filteren en snel vinden wat u zoekt dankzij aanvullende informatie over een specifieke detectie (bijvoorbeeld een naam van een infiltratie, bestandshash, enz.).

Gebruikers

De centrale entiteit die ESET Cloud Office Security beveiligt, is het gebruikersaccount. Vind nuttige informatie door de details van een gebruiker te openen, zoals Overzicht, Instellingen die zijn gedefinieerd door beleid, de lijst met beleidsregels die zijn toegewezen aan de gebruiker en Detecties voor Exchange Online en OneDrive. Deze functie is nuttig wanneer u detecties met betrekking tot een specifieke gebruiker wilt onderzoeken. U kunt ook kiezen welke gebruikers u wilt beveiligen. Gebruikers worden ingedeeld in groepen. Elke groep is een Microsoft 365-tenant met gebruikers. Met filters kunt u gemakkelijk op basis van meerdere criteria zoeken naar een bepaalde gebruiker binnen een groep.

Rapportage en beveiliging door zelflerende systemen

Geavanceerde zelflerende systemen maken nu als een geavanceerde beveiligingslaag onderdeel uit van de detectie-engine, wat detectie op basis van zelflerende systemen verbetert. Lees meer over dit type beveiliging in de woordenlijst. U kunt Rapportageniveaus configureren in de volgende categorieën: Malware, Potentieel ongewenste toepassingen, Potentieel verdachte toepassingen en Potentieel onveilige toepassingen.

Rapporten (statistische en E-mailquarantaine)

Ontvang statistische gegevens voor de beveiliging van Exchange Online, OneDrive, Teamgroepen en SharePoint-sites via e-mail of genereer en download een rapport voor een gekozen periode. U kunt rapporten plannen zodat er regelmatig rapporten worden gegenereerd en naar opgegeven e-mailontvangers worden verzonden. Kies PDF of CSV als uitvoerindeling. In rapporten vindt u gegevens zoals het aantal gescande e-mails, gedetecteerde malware, phishing en spam. Gegevens worden als grafieken in PDF-indeling weergegeven. Er is voor alles een grafiek: gescande e-mails, malwareverkeer, phishingverkeer en spamverkeer. Ook ziet u aparte statistieken voor degenen die de meeste malware, phishing en spam ontvangen. Er zijn verschillende opties om rapporten te genereren. Daarnaast kunt u een rapport van E-mailquarantaine (een lijst met e-mailberichten die in quarantaine staan) bij geselecteerde ontvangers laten bezorgen. Het rapport van E-mailquarantaine wordt op de opgegeven datum en het opgegeven tijdstip verzonden, maar alleen als er nieuwe items kunnen worden gemeld.

Teams en sites

ESET Cloud Office Security biedt beveiliging aan Teamgroepen en SharePoint-sites. De beveiliging van Microsoft 365-samenwerkingsoplossingen wordt verruimd doordat SharePoint en Teams worden beveiligd en bestanden veilig kunnen worden gedeeld. Als u een ESET Cloud Office Security hebt gebruikt, wordt u mogelijk gevraagd om toestemming bij te werken voordat u Team en sites gebruikt.

ESET LiveGuard Advanced

Een extra beveiligingslaag tegen geavanceerde zero-day bedreigingen. ESET LiveGuard Advanced is een sandboxing-oplossing in de cloud die ingediende bestanden analyseert door verdachte code in een geïsoleerde omgeving uit te voeren om het gedrag ervan te beoordelen. ESET Cloud Office Security dient verdachte e-mailbijlagen en bestanden van Exchange Online, OneDrive, Teamgroepen en SharePoint-sites in bij ESET LiveGuard Advanced om deze te laten analyseren. ESET LiveGuard Advanced-functie inschakelen en configureren met behulp van beleid. Resultaten van de analyse worden weergegeven in Scanlogboeken.

Controlelogboek

Met het Controlelogboek kan de beheerder de activiteiten inspecteren die in de ESET Cloud Office Security worden uitgevoerd. Deze functie kan handig zijn, vooral als u meerdere ESET Cloud Office Security-consolegebruikers hebt. De records in controlelogboeken zijn bewijs van de activiteiten en tonen de volgorde waarin deze activiteiten plaatsvonden. In controlelogboeken wordt informatie over de specifieke bewerking of gebeurtenis geregistreerd. Controlelogboeken worden gemaakt wanneer een ESET Cloud Office Security-object (licentiepool, gebruiker, beleid, rapport, quarantaine-item zoals een bijlage) wordt gemaakt of gewijzigd.

Google Workspace (Gmail- en Google Drive-beveiliging)

ESET Cloud Office Security breidt de dekking van de beveiligingsservices uit naar een andere toonaangevende cloud-e-mailprovider: Google Workspace. ESET Cloud Office Security biedt uitgebreide beveiliging met volledige functionaliteit voor gebruikers van Gmail en Google Drive. Hiermee worden Google Workspace-gebruikers beveiligd tegen malware, phishing en spam.