Scanlogboeken

Geeft alle scanresultaten van ESET Cloud Office Security weer. Logboeken zijn vergelijkbaar met Detecties, maar bovendien kunt u opgeschoonde objecten in de lijst opnemen (activeer in de beleidsregels de instelling Alle objecten in logbestand registreren). Schakel met behulp van de tabbladen tussen Gmail, Google Drive, Exchange Online, OneDrive, Teamgroepen, SharePoint-sites en ingediende bestanden. U kunt een aanzienlijke hoeveelheid informatie zien voor elke detectie. Ingediende bestanden is een lijst met bestanden die ter analyse bij ESET LiveGuard Advanced zijn ingediend.

Klik op het pictogram icon_expand_b_tiny om een zijbalk te openen met een overzicht van een specifieke logboekrecord. Klik op het pictogram icon_contextmenu_b_tiny en selecteer Details weergeven voor uitvoerige informatie.

Navigeer in de structuur om alleen logboekrecords voor een bepaalde tenant of groep te zien. Klik op Alles als u alle detecties in elke tenant en groep wilt zien.

note

Als een scanresultaat Niet gescand is, kan de reden variëren. Zie Beperkingen voor meer informatie.

Wanneer u rechtsboven op het tandwielpictogram gear klikt om Exporteren naar CSV te openen in het contextmenu, kunt u het tabelraster exporteren in CSV-indeling en dit in andere toepassingen gebruiken om met de lijst te werken.

Als u het zoeken naar een bepaalde logboekrecord gemakkelijker wilt maken, kunt u filteren op meerdere criteria. Klik op Filter toevoegen en selecteer het filtertype in het vervolgkeuzemenu of voer een tekenreeks in (herhaal dit wanneer u criteria combineert):

Filter toevoegen

Syntaxis

Vond plaats van

Geef een bereik voor Datum vanaf op.

Vond plaats tot

Geef een bereik voor Datum tot op.

Gegevensbron

Selecteer een van de volgende opties: Exchange Online, OneDrive, Teamgroep en SharePoint-site.

Postvak

Is van toepassing op berichten die zich in een specifiek postvak bevinden.

Van

Berichten filteren op een specifieke afzender.

Tot

Berichten filteren op ontvangers.

Onderwerp

Is van toepassing op berichten die al dan niet een specifieke tekenreeks bevatten in het onderwerp.

Bericht-id

Filter e-mailberichten op unieke bericht-id bij het zoeken naar een specifiek bericht, vooral in grote logboeken met veel berichten of bij meerdere bezorgingspogingen.

Scanresultaat

Selecteer een van de volgende opties: Malware, icon_edtd-malware (beveiligd door ESET LiveGuard Advanced), phishing, spam, schoon, niet gescand, fout of uitgeschakeld.

Actie

Selecteer een van de beschikbare acties.

Station

Filter bestanden op Google Drive of OneDrive.

Eigenaren

Typ de geldige naam van de eigenaar.

Object

Typ een geldige objectnaam.

Detectie

Typ een geldige detectienaam.

Hash

Typ een geldige detectiehash.

Team

Typ een geldige teamnaam.

Site

Typ een geldige sitenaam.

note

Er is een retentieperiode van 90 dagen voor logboekrecords. Records ouder dan 90 dagen worden definitief verwijderd. Als u beleid hanteert dat alle objecten registreert, worden logboekrecords met het scanresultaat Schoon 3 dagen bewaard. Schone scanresultaten ouder dan 3 dagen worden definitief verwijderd.