Quarantaine

Eenvoudig beheer van objecten (e-mails en bestanden) die door ESET Cloud Office Security in quarantaine zijn geplaatst. Schakel tussen Gmail, Google Drive, Exchange Online, OneDrive, Teamgroepen en SharePoint-sites via de tabbladen. U ziet belangrijke informatie over elk object.

Klik op het pictogram icon_expand_b_tiny om een zijbalk te openen met een overzicht van een specifiek object. Klik op het pictogram icon_contextmenu_b_tiny en selecteer Details weergeven voor uitvoerige informatie.

Navigeer binnen de structuur om alleen detecties voor een bepaalde tenant of groep te zien. Klik op Alles als u alle detecties in elke tenant en groep wilt zien.

Inspecteer in quarantaine geplaatste e-mailberichten of bestanden en voer een actie uit (Verwijderen of Vrijgeven). U kunt ook het oorspronkelijke bestand of een met een wachtwoord beveiligd bestand in .zip-indeling downloaden.

note

Wanneer u een detectie niet als schadelijk beoordeelt (m.a.w. het gaat om een vals-positieve detectie), kunt u het bestand uit quarantaine vrijgeven. Een vrijgegeven bestand wordt automatisch op een witte lijst geplaatst, op basis van een hash. Alle toekomstige gebeurtenissen van hetzelfde bestand, voor dezelfde gebruiker, worden niet als verdacht gedetecteerd en worden niet in quarantaine geplaatst. Automatisch op de witte lijst plaatsen vindt per gebruiker plaats. Voor andere gebruikers wordt hetzelfde bestand nog steeds als verdacht gedetecteerd en in quarantaine geplaatst.

Met de optie Van witte lijst verwijderen kunt u een bestand van de witte lijst verwijderen in Detecties.

Klik op het pictogram icon_contextmenu_b_tiny en selecteer een actie:

Actie

Syntaxis

Details weergeven

Geeft uitvoerige informatie weer over het e-mailbericht dat in quarantaine is geplaatst.

Vrijgeven (e-mails of bestanden)

Hiermee geeft u e-mail vrij aan de oorspronkelijke ontvanger(s) in de vorm van een e-mailmelding van Quarantaine met het oorspronkelijke bericht als bijlage. In het geval van een OneDrive-item wordt het bestand geüpload naar de oorspronkelijke locatie in de OneDrive van de gebruiker. Wanneer u een bestand vrijgeeft van een Teamgroep of SharePoint-site, wordt het bestand weer weergegeven op de oorspronkelijke locatie. Een vrijgegeven bestand wordt automatisch op een witte lijst geplaatst, op basis van een hash. Hiermee wordt voorkomen dat het bestand opnieuw in quarantaine wordt geplaatst.

Verwijderen

Verwijdert item uit quarantaine.

Oorspronkelijk bestand downloaden

Niet-beveiligd bestand in de oorspronkelijke vorm downloaden.

Met een wachtwoord beveiligd archief downloaden

Met wachtwoord beveiligd archief downloaden.

Sample verzenden

In het dialoogvenster voor het verzenden van samples kunt u een verdacht bestand of spam ter analyse naar ESET verzenden. Kies een Reden voor verzenden van een sample in het vervolgkeuzemenu.

Als u het zoeken naar een bepaald in quarantaine geplaatst object gemakkelijker wilt maken, kunt u filteren op meerdere criteria. Klik op Filter toevoegen en selecteer het filtertype in het vervolgkeuzemenu of voer een tekenreeks in (herhaal dit wanneer u criteria combineert):

Filter toevoegen

Syntaxis

Vond plaats van

Geef een bereik voor Datum vanaf op.

Vond plaats tot

Geef een bereik voor Datum tot op.

Onderwerp

Is van toepassing op berichten die een specifieke tekenreeks (of een reguliere expressie) wel of niet in het onderwerp bevatten.

Bericht-id

Filter e-mailberichten op unieke bericht-id bij het zoeken naar een specifiek bericht, vooral in grote logboeken met veel berichten of bij meerdere bezorgingspogingen.

Van

Berichten filteren op een specifieke afzender.

Tot

Berichten filteren op ontvangers.

Postvak

Is van toepassing op berichten die zich in een specifiek postvak bevinden.

Scanresultaat

Selecteer een van de volgende opties: Malware, icon_edtd-malware (gedetecteerd door ESET LiveGuard Advanced), phishing of spam.

Team

Typ de geldige teamnaam.

Object

Typ een geldige objectnaam.

Site

Typ een geldige sitenaam.

Station

Filter bestanden op Google Drive of OneDrive.

note

De bewaarperiode voor in quarantaine geplaatste objecten is 30 dagen. Objecten die ouder zijn dan 30 dagen worden definitief uit quarantaine verwijderd.