Detecties

Hier worden alle detecties van ESET Cloud Office Security weergegeven. Schakel tussen Gmail, Google Drive, Exchange Online, OneDrive, Teamgroepen en SharePoint-sites met de tabbladen. Bekijk informatie over elke detectie. Gedetecteerde bestanden die naar een Teamgroep zijn geüpload, worden bijvoorbeeld weergegeven op het tabblad Teamgroepen.

Klik op het pictogram icon_expand_b_tiny om een zijbalk te openen met een overzicht van een specifieke logboekrecord (detectie). Klik op het pictogram icon_contextmenu_b_tiny en selecteer Details weergeven voor uitvoerige informatie.

Navigeer binnen de structuur om alleen detecties voor een bepaalde tenant of groep te zien. Klik op Alles als u alle detecties in elke tenant en groep wilt zien. Als u het zoeken naar een bepaalde detectie gemakkelijker wilt maken, kunt u filteren op meerdere criteria. Klik op Filter toevoegen en selecteer het filtertype in het vervolgkeuzemenu of voer een tekenreeks in (herhaal dit wanneer u criteria combineert):

Filter toevoegen

Syntaxis

Vond plaats van

Geef een bereik voor Datum vanaf op.

Vond plaats tot

Geef een bereik voor Datum tot op.

Onderwerp

Is van toepassing op berichten die een specifieke tekenreeks (of een reguliere expressie) wel of niet in het onderwerp bevatten.

Bericht-id

Filter e-mailberichten op unieke bericht-id bij het zoeken naar een specifiek bericht, vooral in grote logboeken met veel berichten of bij meerdere bezorgingspogingen.

Van

Berichten filteren op een specifieke afzender.

Tot

Berichten filteren op ontvangers.

Postvak

Is van toepassing op berichten die zich in een specifiek postvak bevinden.

Scanresultaat

Selecteer een van de volgende opties: Malware, icon_edtd-malware (gedetecteerd door ESET LiveGuard Advanced), phishing of spam.

Actie

Selecteer een van de beschikbare acties.

Team

Typ de geldige teamnaam.

Site

Typ de geldige sitenaam.

Object

Typ een geldige objectnaam.

Detectie

Typ een geldige detectienaam.

Hash

Typ een geldige detectiehash.

Station

Filter bestanden op Google Drive of OneDrive.

Wanneer u op het pictogram icon_contextmenu_b_tiny klikt, is de optie Van witte lijst verwijderen beschikbaar als u eerder voor dezelfde gebruiker een bestand op de witte lijst hebt geplaatst door dit uit Quarantaine te halen. Gebruik deze optie om een bestand van de witte lijst te verwijderen. Al deze toekomstige bestanden worden in quarantaine geplaatst.

note

De bewaartermijn voor detecties is 90 dagen. Records ouder dan 90 dagen worden definitief verwijderd.

Vals-positief/vals-negatief melden

U kunt vals-positieve en vals-negatieve detecties voor spam, phishing of malware handmatig melden door een sample ter analyse naar ESET-labs te verzenden. E-mailadressen om de samples naartoe te verzenden:

Spam: stuur een e-mail naar nospam_ecos@eset.com voor e-mails die onjuist zijn gemarkeerd als spam, of naar spam_ecos@eset.com voor niet-gedetecteerde spam met het oorspronkelijke bericht als bijlage in de indeling .eml of .msg.

Phishing: om vals-positieve of vals-negatieve classificaties van phishing te melden, moet u een nieuw e-mailbericht maken en verzenden naar samples@eset.com met 'phishing email' op de onderwerpregel en de phishingmail als bijlage in de indeling .eml of .msg aan het bericht toevoegen.

Malware: om vals-positieve of vals-negatieve classificaties van malware te melden, moet u een nieuw e-mailbericht maken en verzenden naar samples@eset.com met 'False positive' of 'Suspected infection' op de onderwerpregel en het bestand of de bestanden gecomprimeerd als bijlage in de indeling .zip of .rar aan het bericht toevoegen.