Te volgen procedure in het geval van diefstal

Markeer een computer of apparaat als Verdwenen als u vermoedt dat het verloren of gestolen is. Als u dit wilt doen vanuit de webinterface van Anti-Diefstal, selecteer dan het apparaat dat is verdwenen en klik op Status. Klik vervolgens op Mijn apparaat is verdwenen.

Anti-Diefstal verbiedt de toegang tot alle accounts met uitzondering van het Phantom-account (alleen op Windows-apparaten) en begint met het regelmatig maken van camera- en schermopnamen, die u kunt weergeven via het menu Activiteit.

Als u een apparaat als gestolen of verdwenen wilt rapporteren, selecteer dan het apparaat en klik op Mijn apparaat is verdwenen.

ANTITHEFT_WEB

De volgende acties worden uitgevoerd:

U ontvangt een e-mailmelding dat de status van uw apparaat is ingesteld op Verdwenen.

Als de verdwenen computer of het verdwenen apparaat online gaat, legt ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium of ESET Mobile Security met een regelmatig interval informatie vast. Deze gegevens kunt u weergeven op het tabblad Activiteit.

Het verdwenen apparaat wordt automatisch opnieuw opgestart binnen enkele minuten nadat het online is gegaan.

Als er een Phantom Windows-account bestaat, zal het apparaat dit account als het standaardaccount gebruiken en er zich automatisch bij aanmelden. Op deze manier wordt voorkomen dat anderen zich bij andere gebruikersaccounts aanmelden of toegang hebben tot gebruikersgegevens.

note

Klik op Een test uitvoeren om het verzamelen van gegevens door Anti-Diefstal te simuleren dat plaatsvindt als uw apparaat als verdwenen is gemarkeerd.

Belangrijke aanbevelingen

U wordt sterk aangeraden de volgende acties te ondernemen om te voorkomen dat criminelen mogelijk schade kunnen veroorzaken:

Houd de details van uw ESET HOME-accountlog uitsluitend voor uzelf – Deel de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee u zich bij de Anti-Diefstal webinterface aanmeldt niet met anderen. Wij raden aan de aanmeldingsgegevens niet op te slaan in uw webbrowser.

Wijzig het wachtwoord van uw e-mailaccount – Met name als u e-mailprogramma's gebruikt zoals Outlook Express of Mozilla Thunderbird, of als u wachtwoorden voor webmail hebt opgeslagen in uw browser (bijvoorbeeld het wachtwoord voor uw Gmail-account).

Wijzig uw wachtwoord voor internetbankieren en controleer uw bankrekeningen op verdachte transacties.

Wijzig de wachtwoorden voor al uw sociale media – Dit geldt met name voor sociale netwerken zoals Facebook of Twitter.

Klik op Ik heb mijn apparaat teruggevonden om de status van het apparaat weer op Normaal in te stellen. Het apparaat wordt opnieuw opgestart en uw normale gebruikersaccount wordt weer geactiveerd.

note

De standaardperiode voor bewaking is 14 dagen. 5 dagen voor het verlopen ontvangt u een e-mail van ESET met het verzoek om de status van uw apparaat te controleren.

IP-geolocatie van het apparaat

Als er geen informatie beschikbaar is over de locatie van uw apparaat, kunt u via de volgende onlineservice proberen het apparaat te vinden met IP-adressen die van het apparaat zijn verkregen (zie het tabblad IP-adressen): www.who.is

Als het apparaat wordt gestolen, kan de internetprovider van het gedetecteerde openbare IP-adres, met behulp van een wethandhavende organisatie, het apparaat lokaliseren op basis van het IP-privéadres achter het NAT (niet zichtbaar vanaf internet).