Selecteer de categorie
Selecteer het onderwerp

Nieuw apparaat toevoegen aan Anti-Diefstal

Volg de onderstaande instructies om uw apparaat en gegevens tegen diefstal te beveiligen. Geef aan of u een Windows- of Android-apparaat toevoegt:

Een nieuw Windows-apparaat toevoegen

Een nieuw Android-apparaat toevoegen

important

U kunt geen nieuw apparaat rechtstreeks vanaf de ESET HOME-webportal toevoegen. U kunt een of meer apparaten die aan uw ESET HOME-account zijn toegewezen rechtstreeks toevoegen vanaf ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium of ESET Mobile Security.

Een nieuw Windows-apparaat toevoegen

note

Anti-Diefstal is niet bedoeld voor Microsoft Windows Home Server.

Na het installeren en activeren van uw ESET-product wordt u gevraagd om extra ESET-beveiligingshulpmiddelen in te stellen. Als u Anti-Diefstal wilt activeren, klikt u op Inschakelen naast de optie Anti-Diefstal en gaat u door met stap 3.

Geïllustreerde instructies bekijken (aanbevolen).

1.Als u uw ESET-product wilt openen, dubbelklikt u op het ESET-pictogram op de taakbalk.

2.Klik in het hoofdmenu aan de linkerkant op Instellingen > Beveiligingshulpmiddelen > klik op de wisselknop Anti-Diefstal om ESET Antidiefstal in te schakelen.

ANTITHEFT_PAGE_HOME

3.Om u aan te melden bij uw ESET HOME account, gebruikt u de aanmelden via sociale media, scant u de ESET HOME QR-code of typt u uw aanmeldingsgegevens (e-mailadres en wachtwoord) en klikt u op Aanmelden. Als u geen ESET HOME-account hebt, klikt u op Account maken.

ANTITHEFT_LOG_REG

4.Typ een apparaatnaam en klik op Doorgaan.

5.Anti-Diefstal is geactiveerd en uw apparaat is gekoppeld aan de functie Anti-Theft die zichtbaar is in de ESET HOME-portal, gedeelte ESET Antidiefstal. Klik op Gereed.

6.Het ESET Antidiefstal-venster wordt automatisch geopend. Optimaliseer de beveiliging van uw apparaat en klik op Phantom-account maken. Met het Phantom-account kunt u uw kapotte of gestolen apparaat terugvinden. Een Phantom-account is vereist om alle functies van ESET Antidiefstal te gebruiken.

7.Klik op Maken. De standaardnaam voor een Phantom-account is "Alex". Het is niet nodig om de naam van het Phantom-account te wijzigen.

important

Wanneer het foutbericht 'Maken van Phantom-account mislukt.' wordt weergegeven, neemt u contact op met de technische ondersteuning van ESET.

8.Nadat u Phantom-account hebt gemaakt, is uw ESET Antidiefstal-account volledig geoptimaliseerd. Op anti-theft.eset.com wordt voor uw apparaat de status Niet verdwenen weergegeven.

Alle apparaten die aan uw ESET HOME-account zijn gekoppeld, zijn toegankelijk via het gedeelte Mijn apparaten. Dit kan nuttig zijn voor toekomstige probleemoplossing.

Een nieuw Android-apparaat toevoegen

Nadat ESET Mobile Security is geïnstalleerd en geactiveerd met uw ESET Mobile Security-abonnement, koppelt u uw apparaat aan uw ESET HOME-account (als u dit nog niet hebt gedaan).

Geïllustreerde instructies bekijken (aanbevolen).

1.Tik op Anti-Diefstal in het hoofdscherm van ESET Mobile Security.

2.Tik op Inschakelen. Als uw apparaat al is gekoppeld aan ESET HOME, ga dan verder met stap 6.

3.Om u aan te melden bij uw ESET HOME account, gebruikt u de aanmelden via sociale media, scant u de QR-code of geeft u uw e-mailadres en wachtwoord op en klikt u op Aanmelden. Als u geen account hebt, klikt u op Account maken.

4.Typ het e-mailadres en wachtwoord voor uw ESET HOME-account, bevestig het wachtwoord en tik op Ik ga akkoord met ESET-voorwaarden > Maken.

5.Als u uw nieuwe account wilt verifiëren, klikt u op de verificatiekoppeling die naar uw e-mailadres is verzonden en tikt u op Doorgaan.

6.Sta alle nodige machtigingen toe door op Toestaan/Doorgaan of Activeren te tikken. Alle machtigingen moeten worden verleend om de functie ESET Antidiefstal goed te laten werken.

7.Om belangrijke instellingen in ESET Mobile Security te beschermen, typt u een pincode, tikt u op het selectievakje en bevestigt u uw keuze met uw pincode.

8.Apparaten met simkaart: tik op Deze simkaart vertrouwen, Vertrouwen als u deze simkaart wilt vertrouwen. Hiermee voegt u uw huidige simkaart toe aan de lijst met vertrouwde simkaarten. Tik anders op Overslaan.
Apparaten zonder simkaarten: ga door naar stap 10.

9.ESET Mobile Security 8.x en latere versies: als u de vertrouwde simkaartfunctionaliteit wilt inschakelen, tikt u op Vertrouwen. ESET maakt een unieke id aan op uw simkaart en in uw contactpersonen. Verwijder deze id niet uit de lijst met contactpersonen, anders loopt u het risico het apparaat te blokkeren.

10.Uw apparaat is nu volledig geoptimaliseerd voor Anti-Diefstal.