Toimiminen varkaustilanteessa

Merkitse tietokone tai laite kadonneeksi, jos epäilet, että se on kadonnut tai varastettu. Voit tehdä tämän ohjelman ESET Anti-Theft verkkokäyttöliittymässä valitsemalla kadonneen laitteen, valitsemalla Tila ja sitten Laitteeni on kadonnut.

ESET Anti-Theft estää kaikkien tilien käytön tekaistua tiliä lukuun ottamatta (vain Windows-laitteet) ja alkaa ottaa näyttökuvia ja kuvia kameralla säännöllisesti. Kuvia voi tarkastella Toiminto-valikossa.

Jos haluat ilmoittaa laitteen varastetuksi tai kadonneeksi, valitse laite ja napsauta sitten Laitteeni on kadonnut.

ANTITHEFT_WEB

Seuraavat toimenpiteet suoritetaan:

Saat sähköposti-ilmoituksen, että laitteen tilaksi on määritetty puuttuva.

Kun puuttuva tietokone tai laite siirtyy online-tilaan, ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium tai ESET Mobile Security tallentaa tietoja säännöllisin väliajoin. Näitä tietoja voidaan tarkastella Toiminto-välilehdessä.

Puuttuva laite käynnistetään automaattisesti uudelleen muutaman minuutin kuluttua online-tilaan siirtymisestä.

Jos käytössä on tekaistu Windows-tili, laite käyttää tätä tiliä oletustilinä ja kirjautuu sille automaattisesti. Tämä estää ihmisiä kirjautumasta sisään muille käyttäjätileille tai tarkastelemasta käyttäjätietoja.

note

Napsauta Suorita testi simuloidaksesi ESET Anti-Theft-ohjelman suorittamia tiedonkeruutoimintoja, kun laitteesi on merkitty kadonneeksi.

Tärkeitä suosituksia

On erittäin suositeltavaa tehdä seuraavat toimenpiteet, jotta rikollisten aiheuttamia mahdollisia vahinkoja saadaan lievennettyä:

Pidä ESET HOME-tilin lokitiedot itselläsi – Älä jaa ESET Anti-Theft -toiminnon verkkokäyttöliittymässä käytettyä käyttäjänimeä ja salasanaa muille. Emme suosittele tunnistetietojen tallentamista verkkoselaimeen.

Vaihda sähköpostitilisi salasana – Etenkin jos käytät sähköpostiohjelmia, kuten Outlook Express tai Mozilla Thunderbird tai jos olet tallentanut Web-sähköpostin salasanat Web-selaimeen (esim. Gmail-tilisi salasanan).

Vaihda Internet-pankin salasana ja tarkista, ettei pankkitileilläsi ole ilmennyt epäilyttäviä tapahtumia.

Vaihda kaikkien sosiaalisen median tunnustesi salasanat – Tämä koskee erityisesti yhteisöpalveluja, kuten Facebookia ja Twitteriä.

Voit palauttaa laitteen normaaliin tilaan valitsemalla Olen saanut laitteeni takaisin. Laite käynnistetään uudelleen, ja normaali käyttäjätili aktivoidaan uudelleen.

note

Valvontajakso on oletusarvoisesti on 14 päivää. 5 päivää ennen umpeutumista saat ESETiltä sähköpostitse kehotuksen tarkistaa laitteesi tila.

Laitteen IP-geopaikannus

Jos laitteen sijaintitietoja ei ole saatavilla, voit yrittää paikantaa laitteen laitteesta saaduilla IP-osoitteilla (lisätietoja on IP-osoitteet-välilehdessä) seuraavaa online-palvelua käyttämällä: www.who.is

Jos laite varastetaan, tunnistetun julkisen IP-osoitteen Internet-palveluntarjoaja voi auttaa paikantamaan laitteen lainvalvontaviranmaisen avustuksella NAT:n takaa (ei näy Internetissä) käyttämällä yksityistä IP-osoitetta.